نشست بررسی نقش دين در پيشگيری از آسيبهای اجتماعی و اعتياد با رويكرد اجتماع محور و با حضور روحانیون و مبلغین مذهبی، در مشهد برگزار شد.
در مبارزه با مواد مخدر تمام اعضای خانواده و نهادها بايد احساس تكليف كنند
به گزارش روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، سردار بهمن اميریمقدم، دبير اين شورا در اين نشست گسترده بودن اينگونه جلسات را در امر پيشگيری مهم دانست و گفت: آنچه امروز به عنوان پديده مواد مخدر در دنيا مطرح است، تجارتی پر سود از سوی انسانهای فاسدی است كه برای سودهای كلان انسانهای پاك را نشانه گرفتهاند.
وي تصريح كرد: امروز سازمان ملل ايران را خط مقدم مبارزه با مواد مخدر میداند و در اين راه ۳۷۰۰ شهيد و ۱۲ هزار جانباز داشتهايم كه در واقع اين افراد قربانيان راه انسانيت هستند.
اميريمقدم در ادامه، وجود يك معتاد در خانواده را موجب متلاشی شدن بنیان خانواده دانست و گفت: در بحث مبارزه با مواد مخدر و پيشگيری بايد تمام اعضای خانواده و نهادها احساس تكليف كنند.
وی راه نفوذ جرم و اعتياد را در تمام زمينهها همچون مدارس، دانشگاهها و حتی در محيطهای اصناف باز دانست و افزود: در يك طرح ضربتی در خراسان رضوی ۱۶۰۰ معتاد پرخطر را جمعآوری كرديم كه در كشور و جهان بینظير بود و تحت درمان قرار گرفتند.
پايبندی به قانون و معنويت از ابزارهای جدی در كاهش آسيبهای اجتماعی است
همچنين حجتالاسلام سيد محمود مرويانحسينی، مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی در اين نشست با بيان اينكه انسان در بستر اجتماع به دنيا آمده، در تعاملات اجتماعی رشد میكند و زندگی اجتماعی خود را به پايان میبرد، بيان كرد: اجتماع میتواند يك حمايت كننده در جهت دستيابی به اهداف زندگی سالم و رشد همه جانبه انسان باشد.
مديركل تبليغات اسلامی خراسان رضوی افزود: گاه بحرانهای اجتماعی میتوانند مانع رشد انسان يا جامعه باشند كه انسان معاصر بيش از انسانهای گذشته از اين تعاملات تأثير میگيرد.
مرويانحسينی خاطر نشان كرد: در گذشته انسان میتوانست با توجه به سرمايه خود رشد كند اما انسان معاصر اگر بخواهد سالم رشد كند، بايد بخشی از سرمايههای خود را صرف اجتماع كند.
وی با بيان اينكه آموزش يكی از روشهايی است كه جهت كاهش آسيبهای اجتماعی بايد به آن توجه شود، افزود: پايبندی به قانون، معنويت و دين از ابزارهای جدی در كاهش آسيبهای اجتماعی و مداخلات تدبير شده جهت كاهش اين بحرانها در جوامع مختلف است.
آسيبهای اجتماعی خبر نمیكنند
در ادامه اين نشست حجتالاسلام علي شريعتیمقدم، معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد در پيشگيری از وقوع جرم در سخنانی پيشگيری را محصول چند سال گذشته در زمينه اجتماعی و امنيتی در مشهد دانست و گفت: سالانه ۳۰۰ مدرسه در مشهد تغذيه فكری و اطلاعرسانی میشوند.
وی با بيان اينكه درگيری برخی از افراد با جرم اتفاقی صورت میگيرد و در اين محيطها همه پای هم میسوزند، خاطر نشان كرد: شركت در جشن تولدها، پارتیها و عروسیهای مختلط جزو محيطهای اتفاقی محسوب میشوند كه افراد ناخواسته به آن وارد میشوند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد با اشاره به اينكه برخی محيطها تحميلی مانند ازدواجهای اجباری، هستند؛ گفت: آسيبهای اجتماعی خبر نمیكنند بنابراین بايد با چشم باز به مقابله با جرم رفت و در واقع در نگاه به جرم به علتهای آن توجه شود.
يك صدم آلودگی اعتياد جهان در ايران است
همچنين حجتالاسلام سيد ابوالفضل موسویفاضلخراسانی از اساتيد حوزه و دانشگاه در سخنانی بيان كرد: تجربه موفقی كه امروز ميتوان از آن بهره جست، حوزه باورهای دينی است و علیرغم آلودگیهايي كه در جامعه وجود دارد، اگر درست توجيه شود ميتواند راه نجات مطمئنی باشد.
وي با اشاره به اينكه يك صدم آلودگی اعتياد جهان در ايران است، تصريح كرد: آنچه در دهه دوم انقلاب در كشور از سوی دشمن تهيه شده توسعه اعتياد و تنزل حرمتهای دينی در اين حوزه بوده است.
موسوي توسعه معنادار مواد مخدر در ايران آن هم ۱۳ ماه پس از جنگ را انتقام شكست جنگ دانست و افزود: فتوای تاريخی امام كه فرمودند «نجات معتاد نجات اسلام است» از كدگذاری دشمن برای ايجاد ۲۰ ميليون معتاد در كشور جلوگيری كرد.
منبع خبر: روابط عمومي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۲/۴/۲۹