رییس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: کمبود نشاط، خودکنترلی، خودآگاهی و … از جمله مهمترین چالشهای روانی اجتماعی در بین دانشآموزان هستند که نیاز به مداخله فوری دارند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، سعید صالح با بیان اینکه آزمون سلامت روان هر سال در مدارس انجام میشود، اظهار کرد: طبق مطالعاتی که اداره مشاوره آموزش و پرورش استان بر روی نتایج آزمون سلامت روان سال ۹۳-۹۴ داشته است، کمبود نشاط، خودکنترلی، خودآگاهی، جراتمندی و کنترل خشم مهمترین چالشهای روانی و اجتماعی در بین دانشآموزان هستند که نیاز به مداخله فوری دارند.
وی در خصوص علل به وجود آمدن این آسیبها در بین دانشآموزان، گفت: اگرچه که خانواده و مدرسه پرتاثیرترین عوامل در ایجاد این آسیبها هستند، اما نمیتوان علت مشخصی را برای ایجاد این آسیبها بیان کرد زیرا عوامل مختلفی مانند رسانهها، شرایط اقتصادی و… دست به دست هم میدهند تا چنین آسیبهایی در بین دانشآموزان ایجاد شود، به طور مثال کمبود نشاط حتی در خانوادهها و فعالیتهای موجود در شهر نیز دیده میشود.
صالح با اشاره به اینکه اساس کار آموزش و پرورش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است، عنوان کرد: هرچند در آموزش و پرورش و مدارس فعالیتهای زیادی برای پیشگیری و رفع آسیبهای اجتماعی انجام میشود، اما انجام این فعالیتها کافی نیست و همه نیز این موضوع را قبول داریم.
رییس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش استان در خصوص فعالیتهای این اداره برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، گفت: از جمله فعالیتهای ما برگزاری کارگاههای آموزشی در مقاطع مختلف برای دانشآموران، اولیاء و مسوولان مدارس است که البته به دلیل کمبود اعتبار نمیتوانیم تمام مدارس را تحت پوشش قرار دهیم.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ نسبت به سال تحصیلی گذشته آن رشد ۳۰۰ درصدی داشته است و در سال جاری نیز با همین روند کارگاههای آموزشی برگزار میشود.
صالح ادامه داد: در سال جاری برای افزایش سطح پوشش کارگاهها و تواناتر کردن معلمان در حوزه آسیبهای اجتماعی تفاهمنامههایی را با دستگاههای مختلف امضاء کردهایم.
رییس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش استان خاطرنشان کرد: طبق تفاهمنامه با دانشگاه علوم پزشکی مشهد دورهای برای مدیران مقاطع ابتدایی برگزار شده است، در این دوره اطلاعات لازم به مدیران در خصوص اینکه چه رفتارهایی در بین دانش آموزان نشاندهنده وجود آسیبهای اجتماعی است و اینکه چه اقداماتی انجام شود تا آسیبها به یک چالش تبدیل نشوند، داده میشود.
وی تصریح کرد: براساس تفاهمنامه دیگری با دانشگاه علوم پزشکی، طرح آموزش مهارتهای زندگی براساس بسته استاندارد یونسکو در پنج مدرسه مقطع متوسطه اول که از این تعداد چهار مدرسه در حاشیه شهر قرار دارند، برگزار میشود همچنین سه مدرسه ابتدایی نیز تحت پوشش آموزش مهارت زندگی همراه با بازی قرار میگیرند.
صالح یادآور شد: با همکاری اداره مشاوره آموزش و پرورش استان، توانمندسازی روانی- اجتماعی دانشآموزان پرخطر و در معرض خطر را انجام میدهیم، دانشآموزانی که در آنان رفتارهای پرخطر دیده میشود یا دچار آسیبهای اجتماعی شدهاند، بررسی خانوادگی میشوند و سپس در کلینیکهای مشاوره آموزش و پرورش تحت درمان قرار میگیرند.
رییس ادره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش استان گفت: برگزاری جشنواره نوجوان سالم و دوره پیشگیری رشدمدار از دیگر فعالیتهای ماست، این دوره یک دوره استاندارد کشوری است که طی آن مدرسان و مشاورانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا مدرک بالاتر بودهاند تحت آموزشهای پیشگیری رشدمدار قرار گرفتهاند و آن آموزشها را برای همکاران خود در مناطق و نواحی برگزار میکنند.
وی اضافه کرد: در این دوره مشاوران آموزش میبینند که در سطح محیط کار چگونه با دانشآموزان رفتار کنند و آموزشهایی مانند تفکر حل مساله، کنترل خشم و.. به دانشآموزان داده میشود.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۴٫۱۲٫۰۵