قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: اعتبارات مبارزه با مواد مخدر در کشور متناسب با حجم تهدید نیست لذا در سال جاری برنامه های پیشگیرانه در این زمینه به خوبی در محیط های آموزشی اجرا نشده است.
علیرضا جزینی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیرجند افزود: در حوزه پیشگیری مبارزه با مواد مخدر تفاهم نامه هایی با وزراتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز وزرات علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شده که در محیط های آموزشی برنامه پیشگیرانه اجرا کنند اما به دلیل کمبود اعتبار نتوانستند پوشش لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی گفت: در حال حاضر در حوزه آموزش و پرورش حداکثر ۱۰ درصد مدارس زیر پوشش های برنامه های پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند که این رقم بسیار کم است و باید در این زمینه تحولی ایجاد شود.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه مقابله با مواد مخدر برای انسداد مرزها و حوزه درمان همچون مراکز اقامتی کوتاه و بلند مدت ترک اعتیاد اعتبارات زیادی مورد نیاز است که باید برنامه ریزی و تلاش بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
جزینی با بیان اینکه برابر سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب باید طی برنامه ششم توسعه ۲۵ درصد اعتیاد در کشور کاهش یابد گفت: در این زمینه باید همه سازمان های عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر تلاش کنند.
وی اعتبار پیشنهادی دولت برای این ستاد در سال آینده را ۱۷۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این رقم ۲٫۵ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته اما نسبت به حجم تهدیدات برای مبارزه با مواد مخدر کافی نیست.
*طی ۱۰ ماهه امسال ۵۳۶ تن مواد مخدر در کشور کشف شد
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: طی ۱۰ ماهه امسال ۵۳۶ تن مواد مخدر در کشور کشف شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش داشته است.
جزینی افزود: طی این مدت ۱۸۵ کارگاه شیشه منهدم و یکهزار و ۵۶۰ کیلوگرم شیشه کشف شده است .
وی یادآور شد: با توجه به گران شدن قیمت شیشه ورود شیشه از مرزهای افغانستان و پاکستان تا سقف ۱۵۰ کیلوگرم را شاهد بودیم که قاچاقچیان با توجه به سود آوری این ماده صنعتی به دنبال ورود آن به کشور هستند.
وی ادامه داد: در حوزه صیانت و اشتغالزایی معتادان، در سال جاری تا سقف سه هزار نفر بحث اشتغالزایی و حرفه آموزی آنان انجام شده و این امر نیاز به کمک دارد تا کار آفرینان بتوانند معتادان بهبود یافته را جذب کنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: امسال ۶۰ میلیارد ریال برای اشتغالزایی معتادان بهبود یافته اختصاص یافت اما این رقم کافی نیست و باید در سال آینده افزایش یابد.
جزینی با اشاره به تهدیدات کشور همجوار ما بویژه ۱۴ ولایت افغانستان که تولید مواد مخدر دارند افزود: داعش نقش فعالی در قاچاق مواد مخدر پیدا کرده و تلاش می کنند نیازهای مالی خود را از این طریق تامین کنند.
وی اضافه کرد: ما در حوزه بین الملل پیگیری هایی را در رابطه با معاش جایگزین و توسعه پایدار بویژه در افغانستان دنبال می کنیم که نخستین محور آن برنامه ریزی برای اجرای معاش جایگزین پیشگیرانه است و دومین اقدام توسعه و تقویت همکاری های منطقه ای و بین الملل از طریق تبدیل ظرفیت های بالقوه و بالفعل است.
وی افزود: در این راستا تلاش می کنیم جلب حمایت و مشارکت استراتژیک جامعه بین المللی از برنامه های جمهوری اسلامی ایران و نیز کشورهای پیرامونی از جمله افغانستان و پاکستان در خصوص برنامه های توسعه پایدار، مقابله با قاچاق مواد مخدر، روانگردان ها، پولشویی و تروریسم ناشی از مواد مخدر را دنبال کنیم.
*امسال بیش از ۱۲ هزار معتاد خیابانی در مراکز درمان اعتیاد ساماندهی شدند
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری، ساماندهی معتادان را یکی از برنامه های اساسی این ستاد ذکر کرد و گفت: در سال جاری بیش از ۱۲ هزار معتاد خیابانی در مراکز درمان اعتیاد ساماندهی شدند که این امر باید با ایجاد فضای مناسب و استمرار درمان و اشتغالزایی افزایش یابد.
جزینی با اشاره به اینکه باید موضوع پیشگیرانه به عنوان نخستین استراتژی در برنامه مبارزه با مواد مخدر دنبال شود افزود: در این راستا سامانه مشاوره رایگان اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ در اختیار مردم است که در سال جاری ۳۰۷ هزار نفر با این مرکز تماس گرفتند و تقاضای کمک و راهنمایی در امر پیشگیری از اعتیاد داشته اند.
وی با اشاره به برنامه شوم شناسایی برای ارائه آماری از معتادان در کشور گفت: این برنامه از دو ماه قبل آغاز شده و تا پایان سال جمع بندی آن ارائه می شود و مبنای برنامه ریزی در برنامه ششم توسعه خواهد بود اما طبق برنامه شوم شناسی سال ۹۰ تعداد معتادان یک میلیون و ۳۵۰هزار نفر در کشور است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری، نخستین نوع مصرف مواد مخدر را در کشور تریاک و دومین را شیشه ذکر کرد و افزود: در حال حاضر آمار معتادان متجاهر در کشور ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر است که از این تعداد در سال جاری چهار هزار و ۳۱۰ نفر در تهران به مراکز درمان ارجاع داده شدند و از این تعداد ۷۱۱ نفر از شهرستان ها به تهران آمده بودند.
وی تعداد مراکز ترک اعتیاد را در کشور شش هزار و ۷۰۰ مرکز اعلام کرد و یادآور شد: هم اکنون ۷۵ هزار نفر به این مراکز مراجعه می کنند و برخی از این مراکز غیر مجاز بوده که اخطار می گیرند.
وی گفت: در استان خراسان جنوبی برای تامین تجهیزات ورزشی ۲۵ روستا در راستای پیشگیری از اعتیاد طی امسال و سال گذشته اعتباراتی از طریق وزارت ورزش و جوانان اختصاص یافته است.
پارکنیگ خودرویی شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی در سفر امروز (یکشنبه) قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به بیرجند نیز افتتاح شد.
به گفته دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی این پارکنیگ برای صیانت اموال مردم و بیت المال در مساحت پنج هکتار با ظرفیت سه هزار دستگاه خودرو راه اندازی شد.
علی زندی افزود: برای راه اندازی این پارکینگ ۱۰ میلیار ریال هزینه شده و چهار نگهبان در این محل نیز جذب شده اند.