دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان از افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت و هپاتیت در گروه معتادان پرخطر خبر داد و گفت: اعتياد جزو ۵ آسيب نخست كشور مطرح است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان؛ حسين چناریان در جلسه اين شورا گفت: اخیرا گزارشی تهیه شده در مورد آسیب های اجتماعی که پنج آسیب اولیه کشور شناسایی و اولین آسیب بحث اعتیاد به مواد مخدر شناخته شده است.
وي افزود: کرمان با ۴.۷ درصد رتبه اول شیوع به مصرف مواد مخدر را دارد و سن اعتیاد در کشور۲۱ سال و در کرمان ۱۸ سال است. تمایل برخي جوانان ما به قرص های کدئین دار، ترامادول و ریتالین روبه افزایش است.
دبير شوراي هماهنگي كرمان تصریح کرد: در استان کرمان ۵۴۰ منطقه آلوده به مواد مخدر داریم که متاسفانه از این تعداد بیش از ۱۳۰ نقطه آلوده در کرمان است.
چناريان با اشاره اینکه از ۱۳ هزار نفر زندانی ۸ هزارو۶۰۰ نفر در ارتباط با موادمخدر هستند، گفت: در کشور يك میلیون ۳۲۵ هزار نفر معتاد وابسته داریم که ۱۱۰هزار نفر در کرمان است که از این تعداد ۸ هزار نفر معتادان پر خطر و ۵۵۰ نفر معتاد پرخطر زن هستند که در این راستا مرکز کاهش آسیب و ساماندهی در هفته گذشته در کرمان راه اندازی شد.
وي خاطر نشان کرد: ۵۲ کیلو شیشه در ۹ ماهه اول امسال در کرمان کشف شده که ۴۰ درصد در کرمان و۱۳۰ درصد در سیستان و بلوچستان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت وهپاتیت در گروه معتادان پر خطر، افزود: حدود ۱۷ از ۲۲ درصد از دانشجویان استفاده از سیگار مشروبات الکی و قلیان را دارند که اصلی ترین دروازه به روی اعتیاد می باشند.
چناريان با اشاره به اینکه افراد پر خطر یک چالش اجتماعی هستند، اظهار داشت: بر اساس قانون برای درمان معتادین دو مرکز درمان خصوصی ماده ۱۵ و دوم مرکز درمان ماده ۱۶ برای معتادان پر خطر هستند و ما جز سه استانی هستیم که مرکز ماده ۱۶ را برای زنان راه اندازی کردیم. هر اقدامی در جامعه باید پیوست اجتماعی داشته باشد.
وی تاکید کرد: در کرمان در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی به ویژه پیشگیری تلاش کنیم به دلیل اینکه شرایط کرمان از نظر سطح وحجم آسیب بسیار بالا می باشد و ما باید آگاهسازی کنیم و برای ایجاد خدمات اولیه برای افراد پر خطر مردم را مشارکت دهیم.باید زمینه اشتغال برای معتادان درمان شده فراهم کنیم.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشار به اینکه باید گرما خانه احداث کنیم، افزود: با مشارکت بهزیستی، دانشگاه و دستگاه های مسئول می توانیم بستری برای درمان ایجاد کنیم و این افراد پایش شوند و تعدادی که بیماری های پرخطر دارند به مراکز مربوطه معرفی شوند و تعدادی را در گرمخانه ها نگهداری و درمان کنیم و زمینه اشتغال این افراد را فراهم کنیم. ۲۷۱ نفر از این افراد بازگشته به جامعه، از فعال ترین و با انگیزه ترین افراد جامعه شده اند.
حجت الاسلام ربانی سخنگوی سابق شورا نيز در اين جلسه گفت: در جهت پیشگیری از آسیب اجتماعی باید تلاش کرد و در این راستا وقف، باید نیازهای کشور را برآورده کند؛ بنابراین، وقف و خیران، باید به این سمت جهت دهی شوند.
وی پیشنهاد داد: بودجهی شورای مبارزه با مواد مخدر در زمینهی ورزش می تواند صرف شود و در صورتی که این بودجه را بتوانیم در بخش ساختوساز فضاهای ورزشی هزینه کنیم، شورای شهر و شهرداری میتواند زمین رایگان در اختیار بگذارد تا در ساخت فضاهای ورزشی اقدام شود.
وي گفت: زیر بنای فرهنگی مبارزه با مواد مخدر از کودکی فرزندان ما باید ریخته شود. باید در حوزهی پیشگیری از اعتیاد بخش خصوصی ورود کند.
شهردار کرمان همچنین با اشاره به سخنان سردار چناریان دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان گفت: اگر شهر را یک پیکرهی اجتماعی و شهرداری را ادارهکنندهی این پیکره در نظر بگیریم، در هر آسیب اجتماعی که به این پیکره وارد میشود، بیشترین خسارت را شهرداری میبیند.
بابایی به فعالیتهای معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمان در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: این دیدگاه که شهرداری فقط یک نهاد خدماتی نیست؛ بلکه باید بهعنوان یک نهاد اجتماعی به ارایهی خدمت بپردازد، از سالها قبل در شهرداری شکل گرفت و در همین راستا معاونت فرهنگی اجتماعی در شهرداری کرمان ایجاد شد.
وی افزود: البته این معاونت هنوز جای کار بیشتری دارد؛ ضمن اینکه براساس همین دیدگاه، در شورای اسلامی شهر کرمان نیز کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی ایجاد شده است.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان 94.11.03