دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران؛ اعتیاد را زلزله خاموش و جنگ بدون مرز و بزرگترین شوک عصر حاضر خواند و گفت: تداوم و موفقیت طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مستلزم ورود تمام دستگاه های دولتی و همچنین بخش خصوصی است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران، علی اصغر میرزایی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان آمل با بیان اینکه برای مبارزه با عرضه و مصرف مواد مخدر، باید در لایه های درونی جامعه نفوذ کرد، گفت: در برنامه پنجم؛ رویکرد وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه برای مبارزه با مواد مخدر بسیار مثبت است و تداوم و موفقیت طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مستلزم، ورود تمام دستگاه های دولتی و همچنین بخش خصوصی است.
وي خواستار جدیت دستگا های اجرایی برای کاهش مصرف مواد در جامعه شد و بیان کرد: این اتفاق مختص قشر خاصی از جامعه نیست و دامنگیر همه افراد خانواده ها می شود.دور خانه هیچکدام ازما حصار کشیده نشده است و همه ما باید احساس خطر کنیم.
ميرزايي در ادامه به بحث آموزش وارتقاء کیفیت سطح زندگی اقشار مختلف جامعه اشاره کرد وگفت:بیشتر افرادی که به دام اعتیاد گرفتار شدند نحوه بهتر زندگی کردن را نمی دانستند و مسیر را اشتباه رفته اند.دربازدید از مراکز و کمپ های ترک اعتیاد می بینیم که این بیماران از ضریب هوشی بالایی برخوردار هستند و کنجکاوی خوبی در مسائل دارند. این افراد اگر آموزش های بهتر زندگی کردن را در نهاد خانواده،مدرسه و دانشگاه ها می آموختند،بسا که به سمت مواد کشیده نمی شدند.پس لازم است بخش فرهنگی و آموزشی ما که در صدرآن آموزش وپرورش است، ورود پیدا کند و با ارائه برنامه های آموزشی در تمام سطوح،درمبارزه با مواد مخدر ومصرف آن پیشگام باشد.
وی درادامه تاکید کرد: با مراکز غیر مجاز ترک اعتیاد و عطاری ها برخوردشود.دراین مراکز کارعلمی انجام نمی شود و خوددرمانی انجام می شود که باعث ناموفق بودن ودلسرد شدن بیمار از درمان شود و روند اعتیاد خود را ادامه دهد. بازدید بهزیستی در امر نظارت براین مراکز اهمیت خاصی دارد.
ميرزايي افزود: همچنین ما در امرساماندهی بیماران ومعتادینی که متجاهر هستند و خانواده ایی ندارند، در مراکز ماده ۱۶ بعداز غربالگری پذیرش میشوند و بمدت سه ماه بصورت رایگان از آنها ،در کمپ نگه داری می شوند.در حال حاضر در سطح استان یک مرکز در قاجارخیل دایر است واز این معتادین نگه داری می شود.
وی گفت: بخاطر دغدغه جدی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود دارد ،میطلبد که همه دستگاه ها و نهادها در این پروسه استفاده شود. ما در سطح استان بیش از ۱۰۰ نهاد مردمی داریم که دراین زمینه فعالیت میکنند،که هرچه دامنه فعالیت این سمن ها افزایش پیدا کند،درجامعه سوددهی بدست می آوریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مازندران بیان کرد: طبق آمار، در مواد مخدرسنتی ،ماده تریاک در مصرف کنندگان از رتبه اول برخوردار است. متاسفانه دربین جوانان و زنان به علت یکسری تبلیغات نادرست ازسوی فروشنده های مواد صنعتی، ماده شیشه رتبه اول را دارا می باشد. برداشت های اشتباهی همچون لاغری سریع ورسیدن به وزن ایده ال درصورت مصرف شیشه ویا بیداری وهوشیاری درپی مصرف آن،باعث محبوب شدن مصرف شیشه در بین اقشار جامعه شده است.
وی گفت: براساس آماری که ارائه شد، ۶۰ درصد از معتادین شاغل هستند یعنی کارمند و کارگر هستند.این آمار نشان می دهد که در محور های کاری ما برخی گرفتار این معضل خانمان سوزشده اند و این دغدغه ایجاد می شود که دستگاهها جدی تر ورود پیدا کنند تا این بلای خانمان سوز از جامعه رخت برگیرد.
میرزایی با اشاره به اینکه در سطح شهرستان آمل ۲منطقه آلوده بوده است ،یادآورشد: این منطقه آلوده پاکسازی شد،اما نیازمند تداوم و اقدامات خدماتی ویژه هست که نباید این موضوع را بی اهمیت دانست و درزمینه مبارزه بامواد مخدر کم کاری کرد..
در پایان علی اصغر میرزایی از فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان،شهردار محترم و دستگاههای مرتبط خدمانی بخاطر برنامه های خدماتی و رفاهی که انجام گرفته است تشکر كرد و اظهار داشت: انشالله قرار هست ساخت یک واحد خانه محله با تأمیین اعتبار راه و شهرسازی استان جهت بهره گیری دستگاههای خدمات رسان احداث گردد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۴٫۱٫۰۳