8:04:02
    امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
کل پست ها: 73617اخبار امروز : 5
7

ضرورت توانمندسازی تشکل‌های مردمی برای آگاهی بخشی نسبت به معضل اعتیاد

  • کد خبر : 24926
  • ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری و مسئولان دستگاههای اجرایی و فرهنگی مبارزه با مواد مخدر در میزگرد تخصصی خبرگزاري ایرنا بر توانمند سازی تشکل ‏های مردمی و نقش رسانه ها به عنوان مهمترین مولفه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به خانواده در حوزه پیشگیری از اعتیاد ‏تاکید کردند. به گزارش […]

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری و مسئولان دستگاههای اجرایی و فرهنگی مبارزه با مواد مخدر در میزگرد تخصصی خبرگزاري ایرنا بر توانمند سازی تشکل ‏های مردمی و نقش رسانه ها به عنوان مهمترین مولفه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به خانواده در حوزه پیشگیری از اعتیاد ‏تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ میزگرد تخصصی رسانه و آگاهی‌سازی در برابر اعتیاد، با حضور نمايندگان كميته‌هاي تخصصي شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ‏چهارمحال و بختیاری به میزبانی ایرنا مرکز شهرکرد برگزار شد‎ و در آن فعالیت‌های فرهنگی و پیشگیرانه با استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها، مهمترین اقدام برای ریشه کنی ‏اعتیاد، مبارزه با مواد مخدر و کنترل آسیب های اجتماعی عنوان شد‎.

دبیر شوراي هماهنگي، رئیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری، معاون فرهنگی و ‏پیشگیری سازمان بهزیستی، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، مسئول کمیته دانشجویی و نماینده دادستان دادگاه های عمومی و ‏انقلاب مرکز استان در این میزگرد با مطرح کردن مباحث چالشی به صورت تخصصی درباره میزان اثر بخشی رسانه‌ها در آگاهی رسانی به ‏خانواده ها پرداختند و تاكيد كردند ؛ باید تا پایان برنامه ششم توسعه ۲۵ درصد آمار معتادان کشور کاهش یابد که تمرکز بر ‏فعالیت های پیشگیرانه و فعالیت های فرهنگی با استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد بهترین و مهم ترین این اقدام است.‏‎

سيد قدير مرتضوي تصریح کرد: با شروع به کار دولت یازدهم و ابلاغ سیاست های مقام معظم رهبری و ‏چهارچوب برنامه ها، اعتیاد به عنوان نخستین آسیب اجتماعی مطرح شده و راهکاری رفع این معضل در دستورکار مسوولان قرار گرفته ‏است‎.

وي گفت: براین اساس رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در راستای اجتماعی کردن مبارزه با این بلای خانمانسوز و در مقابله ‏با عرضه مواد مخدر،پرداختن به درمان اعتیاد، تاکید بر کاهش آسیب اجتماعی شیوع مواد مخدر و صیانت اجتماعی و اشتغال بهبودیافتگان ‏و پیشگیری از اعتیاد، در دستور کار قرار گرفته است.‏‎.

مرتضوي تاکید کرد: تشکل‌های مردم نهاد در مبارزه و کنترل مواد مخدر یک بازوی فکری و توانمند اجرایی این ستاد است و باید از ظرفیت ‏رسانه ها نیز در جهت آگاهی بخشی به همه اقشار بهره گرفت.‏‎

به گفته وی، آمارها در کشور نشان می‌دهد که در ۶۵ درصد از همسرآزاری ها، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودک آزاری و ۲۵ درصد ‏قتل، ۲۳ درصد نزاع و ۲۰ درصد جرایم منکراتی و ۱۰ درصد جرایم مالی ما علت آن اعتیاد است‎.

مرتضوی تصریح کرد: لذت، کنجکاوی، در دسترس بودن مواد مخدر، فشار دوستان، رفع درد و کاهش بیماری جسمی و اختلافات و ‏اختلالات خانوادگی در اکثر موارد مبنای اولیه مصرف مواد مخدر است‎.

وی افزود: به همت نیروی انتظامی کشور افزون بر دو هزار کیلومتر از مرزهای شرقی کشور در راه ورود مواد مخدر مسدود شده است و ‏در راه مبارزه با مواد مخدر در کشور ۱۲ هزار جانباز و سه هزار و ۷۰۰ شهید مبارزه با مواد مخدر تقدیم شده است‎.

به گفته مرتضوي، در بخش درمان و حمایت اجتماعی وجود کمپ های اقامتی که اختیاری است اقدام تاثیر گذار پیشگیرانه است‎.

مرتضوی گفت: تحقیقات نشان می دهد که در حالت خوشبینانه ۲۰ درصد ترک دائم مواد مخدر در مراکز ترک اعتیاد انجام می شود‎.

وی تاکید کرد: بازگشت به مواد مخدر یکی از آسیب های مواد مخدر بخصوص حوزه درمان اعتیاد است که اقدامات فرهنگی و پیشگیری ‏باید انجام شود‎.

همچنين نماینده دادستان مرکز چهارمحال و بختیاری در این میزگرد اظهار داشت: هم اینک چندین شعبه در دادسراهای عمومی و انقلاب ‏شهرکرد فعال است و تنها شعبه تخصصی پیگیری جرم در حوزه مواد مخدر در شهرکرد فعال است که پرونده ها در این شعبه با دقت و ‏سرعت پیگیری می شود‎.

سید علی حسن رجائی مفرد ادامه داد: معاونت پیشگیری دادگستری فعالیت های گسترده ای در بخش پیشگیری و اقدامات فرهنگی در ‏راستای وقوع جرم مواد مخدر انجام می دهد‎.

وي ادامه داد: بالابودن اطلاع و آگاهی قانونی مجرمان و افراد سابقه دار مواد مخدر و وجود خلا قانونی در میزان مجازات ‏فعالان مواد مخدر عامل شده که افراد جرمی مرتکب شوند که منجر به حبس نشود‎.

نماینده دادستان استان ادامه داد: کمپ ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری و در شهرستان فارسان فعال است که معتادان متجاهر به این کمپ ‏معرفی می شوند‎.

رئیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان شهرکرد نیز در این میزگرد اظهار داشت: پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در دو مقوله مبارزه و مقابله ‏با جرایم مواد مخدر و اقدامات فرهنگی پیشگیرانه فعالیت می کند‎.

سرهنگ سلیمان ریاحی بيان كرد : در برنامه مقابله و مبارزه با جرایم مواد مخدر با اجرای طرح پاکسازی نقاط آلوده به مواد مخدر پس از ‏شناسایی نقاطی که آسیب پذیرترند و ارتقاء امنیت اجتماعی برای ایجاد رعب و وحشت مجرمان موادمخدر در مناطق آلوده به این مجرمان ‏اجرا می شود‎.

وی افزود: شناسایی و دستگیری عناصر مواد مخدر است که به صورت باندی و زنجیره ای به یکدیگر متصل هستند و در امر جابه جایی و ‏تهیه و توزیع مواد مخدر فعالیت دارند‎.

رئیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان شهرکرد با بیان اینکه در اجرای این طرح ها پلیس در استان موفقیت های فراوانی داشته است، تصریح ‏کرد: رشد ۴۳ درصد در تمامی حوزه های مقابله و مبارزه و فعالیت های فرهنگی شاهد بودیم‎.

سرهنگ ریاحی بر بسیج همگانی برای مبارزه با شیوع مواد مخدر و پیشگیری از معضل اعتیاد تاکید کرد‎.

معاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این میزگرد تصریح کرد: مسائل فرهنگی و پیشگیری، ظرایف خاصی ‏دارد و در حوزه اعتیاد در این بخش متقاضی نداریم. شهرام مقدس گفت: در مباحث فرهنگی افراد به دو گروه آسیب دیده و آسیب ندیده ‏تقسیم می شوند و افراد آسیب ندیده در این بخش فکر می کنند که نیاز به مباحث فرهنگی و پیشگیری ندارند.

وی افزود: دانش و بالا بردن سطح تخصصی گروه های واسطه ای را باید ارتقاء داد و آموزش و مهارت آموزی مهم ترین ابزار است‎.

مقدس گفت: طی ۹ ماه امسال ۲۱ هزار و ۸۰۰ خانواده، ۱۳ هزار و ۹۰۰ دانشجو، ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر در محیط های کار مهارت های ‏زندگی و سبک های فرزند پروری و پیشگیری از مواد مخدر را فرا گرفتند‎.

معاون فرهنگی و پیشگیری بهریستی استان گفت: در محلات هم در قالب تیم های اجتماع محور ۱۸ هزار و ۷۹۰ نفر آموزش های مختلف ‏را فراگرفتند‎.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان چهارمحال وبختیاری گفت: درمان و حمایت اجتماعی از اقدامات اساسی ‏این دانشگاه در راستای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر است سیده فاطمه حسینی گفت: درمان سرپایی و درمان با متادون معتادان از ‏اقدامات این دانشگاه است که هم اینک ۴۸ مرکز درمان با متادون در چهارمحال و بختیاری فعال است که از این تعداد ۱۳ مرکز به صورت ‏دو شیفته فعالیت می کند‎..

وی افزود: یک مرکز کاهش آسیب و یک کلینیک مثلثی نیز دانشگاه علوم پزشکی مخصوص درمان بیماران پرخطر در استان فعاليت ‏دارد‎.

حسینی تصریح کرد: اقدامات نظارتی و بازدید از مراکز تحت پوشش این دانشگاه به صورت ویژه و دائم و تیمی با سازمان بهزیستی استان ‏انجام می شود ، همچنين ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به خانواده ها معتادان نیز از دیگر اقدامات فرهنگی و پیشگیری این دانشگاه ‏است‎.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گفت: بناست به ازای هر ۱۵ هزار نفر جمعیت یک مرکز درمان سرپایی با ‏متادون در استان فعال شود که از ابتدای امسال تاکنون با سه مرکز موافقت شده است‎.

حسینی گفت: آموزش های فنی و حرفه ای در راستای برنامه های حمایتی معتادان بهبود یافته و خانواده معتادان از دیگر اقدامات این ‏دانشگاه است که با جدیت در زندان و مراکز درمان در حال اجراست‎.

یک کارشناس رسانه و پژوهشگر مردم شناسی نیز در این میزگرد گفت: استفاده از ظرفیت رسانه ها در حوزه پیشگیری و آموزش در ‏مبارزه با مواد مخدر مغفول مانده است‎.

کاظم شاملو افزود: اعتیاد یک پدیده پیچیده است و رسانه ها باید از تکنیک های مختلف و نشر هدایت شونده با این معضل مقابله کنند‎..

در این نشست مقرر شد که میزگردها به صورت دوره ای به میزبانی ایرنا برگزار شود و نتایج آن از طریق این رسانه رسمی به اطلاع ‏عموم مردم برسد.

منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۴٫۱۰٫۲۸ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=24926

برچسب ها