استاندار کرمان بر لزوم ورود بخش خصوصی براي ایجاد مراکز درمانی اعتیاد در كشور تاكيد كرد و گفت: سرعت آسیبهای اجتماعی بیش از مبارزه، درمان و مقابله است و حرکت ما در این راستا کند است که باید برای رفع آن تدبیری صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان؛ علیرضا رزم حسینی با بيان اين مطلب افزود: تبعات مرزی به استان کرمان وارد می شود و در صورتی که دقت بیشتری صورت گیرد از مشکلات استان کرمان نیز کاسته می شود.
وي گفت: هر اعتباری که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور برای توسعه مراکز درمانی اعتیاد در استان کرمان اختصاص یابد، سه برابر آن را در استان برای این منظور اختصاص خواهیم داد.
استاندار ادامه داد: با همدلی و همراهی موجود در استان کرمان اقدامات خوبی برای مقابله با مواد مخدر انجام شده است.
حسيني بيان كرد: در حوزه اشتغال بانوان معتاد نیز با صنایع دستی ۱۰۰ درصد اشتغال آنها را ایجاد می کنیم و در این رابطه امکان بیمه کردن و ایجاد شغل پایدار برای این افراد وجود دارد.
وی به تدوین مثلث فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: این طرح تا دو هفته آینده به مراجع مربوطه اعلام می شودو در این طرح نقش هر یک از دستگاه های متولی به خوبی تبیین شده است.
همچنين دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در این نشست گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۸۴ هزار و ۸۷۵ کیلوگرم انواع مواد مخدر با تلاش دستگاه های عمل کننده در استان کرمان کشف شده است.
آقای چناریان افزود: میزان کشفیات مواد مخدر در استان کرمان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است.
وي گفت: براساس اولویت ها و برش استانی سند جامع پیشگیری از اعتیاد، تمام اقدامات و اولویت های حوزه فرهنگی و پیشگیری تدوین شده و در دست اجراست.
چناريان افزود: تاکنون کارهای خوبی در حوزه آموزش دانش آموزان، کارگران و محله ها انجام شده است و این اقدامات تداوم می یابد.
وي اظهار داشت: استان کرمان در زمینه پژوهش های حوزه مقابله با مواد مخدر رتبه نخست کارهای تحقیقاتی را در کشور دارد و هشت پروژه تحقیقاتی با همکاری دانشگاه های استان کرمان انجام شده است.
وي گفت: تاکنون ۹۰ میلیارد ریال ناشی از فروش اموال قاچاقچیان را در استان کرمان داشته ایم و در این زمینه نیز رتبه نخست کشور را داریم واگر بخشی از این پول به کرمان برگردد می توان با آن کارهای خوبی انجام داد.
چناريان افزود: هم اکنون ۷۰ هزار نفر افراد تحت درمان در استان داریم و بیش از ۴۰۰ مرکز ماده ۱۵ در استان کرمان وجود دارد و با اجرای دستورالعمل های بعد از خروج و راه اندازی مراکز ماده ۱۶ زنان و مردان در حوزه درمان می توانیم به نقطه مطلوب دست یابیم.
همچنين مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان در این نشست گفت: در حال حاضر ۷۲ سازمان مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر در استان کرمان فعال هستند.
زهرا موسی پور افزود: از این تعداد ۳۲ مورد در حوزه های فرهنگی، ۲۹ مورد در حوزه درمان و بازتوانی، دو مورد در حوزه کاهش آسیب ها و ۹ مورد نیز در حوزه اشتغال و کارآفرینی فعالیت می کنند.
وي گفت: سازمان های مردم نهاد ظرفیت گسترده ای است که می تواند برای اجرای ماموریت ها به کمک دستگاه ها بیایند. امسال سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال کمک خیران به سازمان های مردم نهاد برای مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر را داشته ایم.
وی پیشنهاد کرد که صندوق ملی حمایت از بهبود یافتگان تاسیس شود و همه پای کار بیایند تا بتوانیم با تجمیع سایر صندوق ها به این کار کمک کنیم. در سال جاری در زمینه آموزش نیز ۱۶ ساعت دوره مربی گری ویژه سازمان های مردم نهاد برگزار شده است و لازم است که سطح بندی و طبقه بندی شده و حمایت های مالی از آنها صورت گیرد که تاکنون نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده اما مبلغ پرداختی به آنها بسیار پایین بوده است.
موسی پور بيان كرد: سعی شده از مشارکت سازمان های مردم نهاد به خوبی بهره ببریم و در حال حاضر در حال جمع آوری گزارش های میدانی و تکمیل پرسشنامه هستند تا افراد را به صورت خود معرف برای ترک اعتیاد معرفی کنیم.
هرچه دیرتر به آسیب اجتماعی توجه کنیم میزان آسیب های آن افزایش می یابد.
سردار رضا بنی اسدی فرمانده انتظامی استان کرمان نيز گفت: همجواری استان کرمان با سیستان و بلوچستان و کانون بحران مواد مخدر در افغانستان و پاکستان باعث شده که ۶۰ درصد مواد مخدر ورودی به کشور از کریدور استان کرمان عبور کند.
سردار رضا بنی اسدی فر افزود: ۲۵۹ منطقه شهری و ۲۷۱ منطقه روستایی آلوده به پدیده مواد مخدر در استان کرمان شناسایی شده است. فقر فرهنگی و اقتصادی ناشی از حوادث طبیعی و غیرمترقبه از مشکلات موجود در استان کرمان است و شهرستان های ۲۳ گانه استان هر کدام به نوعی درگیر با معضل مواد مخدر هستند.
وي ادامه داد: آمار تقریبی معتادان در کرمان ۹۰ هزار نفر است و در حال حاضر بیشتر مواد مخدر عبوری از مسیر جنوبی استان کرمان عبور می کند و در حال حاضر بیشتر درگیری های نیروی انتظامی در این منطقه است. در ۹ ماه سال جاری در مجموع ۶۷ هزار و ۹۰۹ کیلوگرم مواد مخدر توسط این نیرو در استان کرمان کشف شده که از نظر وزن نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است. در حال حاضر پنج ایستگاه ایست و بازرسی در استان کرمان وجود دارد که ایجاد مسیرهای فرعی خاکی در کنار این مکان ها کار را دشوار کرده است.
فرمانده انتظامی استان کرمان اظهار داشت: در سال گذشته از مجموع ۶۸ تن کشفیات قریب ۱۰ تن مربوط به ایست و بازرسی ها بوده که ۱۴ درصد کشفیات را شامل شده است.
وی به مشکلات ایست و بازرسی ها اشاره و بیان کرد: تجهیز این مراکز به تجهیزات تخصصی، ایجاد سوله های تخلیه بار کامیون ها، بهبود فضای فیزیکی ایست و بازرسی ها، تامین آب ایست و بازرسی ها، از موارد مورد تاکید در این زمینه است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیز در این نشست گفت: در حوزه های مختلف اعتیاد هنوز راه های نرفته زیادی را داریم.
عباس صادق زاده افزود: اجتماعی کردن پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم است و باید مسئولیت پذیری خانواده ها در این زمینه را افزایش داد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان۹۴٫۱۰٫۲۶