استاندار اصفهان گفت: شوراهاي اسلامي شهرها جايگاه بسيار مهم و اساسي در اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر دارند چرا كه آنها منتخب مردم هستند و از بطن جامعه برخاسته اند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان؛ دكتر رسول زرگرپور در جلسه مشترك شوراي اسلامي و شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان اظهارداشت: برگزاري اين جلسه مشترك زمينه ي همكاري، هماهنگي و هم افزايي جديدي را در امر مبارزه با مواد مخدر فراهم مي كند.
وي با اشاره به اينكه استان اصفهان يك استان متدين، بافرهنگ و استاني است كه مردم آن از يك بلوغ سياسي بالا برخوردار هستند، افزود: سابقه ي يك هزار ساله حوزه هاي علميه در استان اصفهان و همچنين وجود بيش از ۷۲۰ امامزاده ي واجب الاتعظيم در اين استان نشان دهنده ي سبقه ي مذهبي و ديني اصفهان است.
استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان افزود: عليرغم اينكه اصفهان ۶ درصد جمعيت كشور را دارد ولي ۱۱ درصد جمعيت شهدا و جانبازان را در خود جاي داده است.
زرگرپور تصريح كرد: اين استان در طول ساليان گذشته در همه ي مسائل اجتماعي، سياسي، فرهنگي پيشرو و پيشتاز بوده است و هنوز هم جزو استان هاي ولايتمدار، متدين و انقلابي و معتقد به نظام و انقلاب است.
وي تصريح كرد: كاملا يك انتظار به جايي است كه در اين استان آسيب هاي اجتماعي و مشكلات اجتماعي و فرهنگي در حداقل خود و در بهترين حالت اصلا وجود نداشته باشد.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با بيان اينكه دشمنان اسلام و انقلاب از راه هاي مختلفي براي صدمه زدن به جمهوري اسلامي ايران استفاده مي كنند، افزود: دشمنان انقلاب و اسلام در كنار جنگ نرم، بحث مواد مخدر را در اولويت خود قرار داده اند و از همه ي ظرفيت هاي خود استفاده مي كنند كه اين بلاي خانمان سوزرا هر روز گسترده تر نمايند و در ابعاد مختلف آسيب هاي زيادي را در اين بخش ايجاد مي كنند.
رسول زرگرپور با اشاره به ابعاد مختلف مواد مخدر، گفت: از بعد اقتصادي تجارت مواد مخدر به عنوان يكي از سودآور ترين تجارت هاي جهاني است و از بعد سياسي نيز جوان ها و نيروي كارآمد و سرمايه هاي كشور را مورد هجمه قرار مي دهد.
وي با اشاره به اينكه دولت در طول دهه هاي گذشته و بر اساس يك اصل كلي تلاش هاي زيادي را در راستاي مبارزه با مواد مخدر انجام داده است، افزود: شمار بالاي شهداي اين عرصه و دستگيري افراد مختلف در راه مبارزه با مواد مخدر قابل مشاهده است ولي اين مبارزات كه بيشتر مبارزه با عرضه بود نتوانسته جلوي اين بلاي خانمان سوز را بگيرد و متوقف نمايد.
مدير ارشد استان افزود: دولت تدبير و اميد با دو رويكرد كاملا جديد در راه مبارزه با مواد مخدر گام برداشته است و تمام تلاش شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان نيز اين است كه اين رويكرد ها را به عنوان يك اصل ملي در سرلوحه ي فعاليت هاي خود قرار دهد.
استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان به بيان اين رويكردها پرداخت و گفت: اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر به جاي رويكرد مقابله با عرضه در دستور كار قرار گرفته و در اين راستا مردم در جريان آمارهاي مربوط به مواد مخدر قرار گرفتند و با تشكيل كارگروه هاي ويژه اي، اقشار مختلف مردم از جمله دانشجويان، دانش آموزان و زنان به صورت متمركز مورد بررسي قرار گرفتند و اين جلسه نيز يكي از اصلي ترين جلسات رويكرد اجتماعي كردن امر مبارزه با مواد مخدر است.
زرگرپور اولويت پيشگيري بر درمان را از ديگر رويكردها برشمرد و افزود: نرخ ابتلا به مواد مخدر در كشور حدودا ۲.۵ درصد است و در استان اصفهان اين نرخ در حدود ۱.۹ درصد مي باشد ولي با توجه سابقه ي ديني و مذهبي استان اين نرخ به هيچ وجه راضي كننده نيست و در اين استان با توجه به اين ظرفيت هاي علمي و مذهبي وجود يك معتاد نيز قابل قبول نخواهد بود.
وي با بيان اينكه متاسفانه سن ابتلا به مواد مخدر كاهش يافته است، اظهارداشت: ميانگين نرخ رشد ابتلاي زنان نيز نسبت به مردان پيشي گرفته است و با توجه به اينكه اعتياد زنان بنياد خانواده را مورد هجمه قرار مي دهد اين امر مي تواند بسيار نگران كننده تر باشد.
زرگرپور با اشاره به اينكه نوع مصرف مواد مخدر نيز تغيير كرده است، افزود: در زمان هاي گذشته مصرف مواد مخدر سنتي رواج داشت كه به مراتب خسارت هاي كمتري را وارد مي كرد ولي امروز نوع مصرف به مواد صنعتي تبديل شده است كه مي تواند اثرات نابود كننده اي داشته باشد.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با اشاره به اينكه شوراهاي اسلامي شهرها در امر اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر جايگاه بسيار مهم و اساسي دارند، تصريح كرد: شوراها منتخب مردم هستند و بايد در جلسات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان ها حضور فعال داشته باشند.
زرگرپور ضمن انتقاد از حضور كمرنگ شوراها در جلسات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان ها، يادآور شد: شورا ها بايد اهميت اين قضيه را با تمام وجود درك نمايند چرا كه از خود مردم هستند و انتظار هم مي رود كه در امر مبارزه با مواد مخدر فعاليت بيشتري داشته باشند.
وي با بيان اينكه شوراها نقش مهم و اساسي در مبارزه با مواد مخدر دارند، گفت: شورا ها بايد موتور محرك جلسات شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر باشند و اگر به اين امر ورود پيدا كنند درصد موفقيت بالا خواهد رفت.
استاندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان تاكيد كرد: همه بايد عزم خود را جزم نمايند و به صورت جدي و فعال ورود پيدا كنند كه در مرحله ي اول جلوي رشد مواد مخدر گرفته شود و بستر را براي يك مبارزه ي اجتماعي و فعال با اين بلاي خانمان سوز فراهم نمايند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۴٫۱۰٫۱۹