دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي، مواد مخدر را يكي از بلاي خانمانسوزي عنوان كرد و گفت امروزه موادمخدر جامعه بشري را در چنگال مرگآور خويش گرفتار ساختهاست.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي؛ محمدعلي نصرتي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان در همايش پيشگيري از مواد مخدر كه توسط سازمان آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: اين اختاپوس هراسآور، قدرت انديشه، نوآوري، پشتكار، كوشش و سازندگي را در انسانها بهويژه در نسل جوان جامعه، از بين مي برد و بنيان خانوادگي و اعتقاد ديني آنان را به نابودي ميكشاند. امروزه، كمتر كشوري را در جهان ميتوان يافت كه پديدهي مواد مخدر و اعتياد، مهمترين دغدغه يا يكي از مهمترين مشكلات اجتماعياش نباشد.
دبير شورا ادامه داد: هرساله، مبالغ هنگفتي براي مبارزه با اين گرفتاري هزينه ميشود. در ايران نيز معضل مواد مخدر، سالهاست وجود دارد و با توجه به مبارزهي پيگيرانهي جمهوري اسلامي با اين پديدهي نابودگر، هنوز نتوانستهايم بر اين معضل اجتماعي به طور كامل چيره شويم.
نصرتي بيان داشت: امكانات جمهوري اسلامي در اين زمينه، بيترديد محدود نيست، ولي بهرهبرداري صحيح از آنها به تخصص و آموزش نيازدارد. اين تبليغات، بايد از مدرسه و خانواده آغاز شود تا با معتاد و قاچاقچيان مواد مخدر و تبليغاتي كه انجام ميدهند، مبارزه شود.
وي افزود: نكتهي مهم در تبليغ برضد پديدهي اعتياد و مبارزه با مواد مخدر، اين است كه تبليغات و مبارزه با آن، به صورت كارشناسانه صورت پذيرد.
صاحبنظران و انديشمندان متعهد، حل شدن معضل اعتياد و پديدهي مواد مخدر را،نيازمند مبارزهاي فراگير و پيوسته در ابعاد نظامي، انتظامي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي ميدانند. در اين ميان، مبارزهي ريشهدار فرهنگي، تضمينكنندهي بهرهدهي فعاليت ديگر بخشها خواهد شد. با تلاش فرهنگي، ميتوان از گسترش روزافزون اعتياد و قاچاق مواد مخدر در كشور جلوگيري كرد و از اين رهگذر، سلامت فردي و اجتماعي را به كشور بازگرداند.
دبير شوراي با بيان اينكه نوجوانان وجوانان قشر وسيعي از جامعه ايران را تشكيل مي دهند گفت : اينها سرمايه هاي اصلي جامعه هستند و آينده هرجامعه اي در گرو تربيت و آموزش صحيح اين گروه است و اندك تسامحي در اين زمينه مي تواند آثار زيان بار و جبران ناپذيري را براي جامعه بهمراه داشته باشد بنابراين نقش تربيت و آموزش صحيح در محيط اجتماعي نقش بسزايي دارد.
وي گفت: آموزش و پرورش اولين نهاد اجتماعي است كه كودك پاي در آن ارگان مي گذارد اين نهاد بيشترين تاثير را بعد از خانواده در روح و روان كودك برجاي مي گذارد ، شخصيت اجتماعي و فرهنگي در اين نهاد پايه گذاري مي شود بنابراين بايد مورد توجه مسئولان و صاحبنظران قرار گيرد. نصرتي تاكيد كرد آموزش و پرورش مي تواند در كنار بعد شناختي و دانشي حتما ابعاد اجتماعي – اعتقادي و سياسي – اجتماعي را هم براي دانش آموزان فراهم نمايد.
نصرتي با بيان اينكه سلامت خانواده ، انسجام در خانواده و توانمندسازي و بكارگيري روشها و مهارتهاي موثر فرزندپروري در بزرگ كردن سالم فرزندان نقش اساسي دارد گفت: فرزندپروري موثر يك عامل محافظ قدرتمند است ، خانواده ها مي توانند با تامين نيازهاي اساسي – ايجاد فضاي امن خانوادگي- راهنمايي- قانون گذاري مناسب و نظارت بر زندگي فرزندانشان آنان را از بسياري رفتارهاي مشكل ساز و پرخطر از جمله مصرف مواد و بزهكاري دور نگه دارند.
وي در خاتمه افزود: يكي از اركان ترويج سبك زندگي اسلامي – ايراني ، تربيت نسلي آگاه به هويت اسلامي – ايراني است به همين منظور بايد از همه ظرفيت هاي آموزشي و تربيتي استفاده كرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان آذربايجان شرقي۹۴٫۱۰٫۰۵