معاون سياسي امنيتي استاندار خراسان شمالي گفت: امروزه مواد مخدر در رأس آسيب هاي اجتماعي است،كه بر خلاف تصور عمومي به بيكاري و سطح خانوادگي مربوط نمي شود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالي، محمد رحيم نوروزيان در آئين اختتاميه سومين جشنواره منطقه اي دانشگاه پاك با بيان اينكه بايد تلاش شود تا موادمخدر به عنوان يك ماده خطر ناك به جامعه معرفي شود، اظهار داشت: صرفا اتكا به پيگيري هاي دولت براي رسيدن به اين هدف كافي نيست و بايد تمامي اقشار جامعه براي تحقق اين هدف تلاش كنند.
وي اعلام كرد: در كشور ما فقط ۲۰درصد معتادان مي توانند خودرا پاك كنند و به زندگي برگردند. با توجه به اين آمار، درمان عمل سختي است و بايد پيشگيري را در دستور كار قرار دهيم.
معاون سياسي امنيتي استاندار خراسان شمالي تصريح كرد: مواد مخدر به دليل چرخش مالي بالا،وسوسه انگيز است و كشور هاي قدرتمند دنيا از آن حمايت مي كنند.
نوروزيان افزود: نفوذ آمريكا در افغانستان باعث افزايش كشت و صادرات مواد مخدر در اين كشور شده است.
وي اظهار داشت: بررسي ها نشان مي دهد كه بيش از ۶۷ درصد كساني كه در دانشگاه از مواد مخدر استفاده مي كنند، پيش از ورود به دانشگاه با آن آشنا شده اند . اين آمار نياز نشان دهنده نياز اقدامات بيشتردر آموزش و پرورش است.
نوروزيان در ادامه خواستار حضور پرشور مردم به ويژه قشر جوان در انتخابات پيش رو شد.
احمد محقر رئيس دانشگاه دولتي بجنورد نيز با اشاره به مناسبت اين جشنواره با دانشگاه گفت :دانشگاه به عنوان يك نهاد تاثير گذار و الگو ساز در جامعه مطرح است كه با ارائه رويكرد هايي براي برون رفتار اين معضل بزرگ در جوامع امروزي فعاليت مي كند.
وي افزود: دانشگاه به عنوان محلي براي حضور جوانان كه بعد هاي فرهنگي ،هنري و آموزشي را در خود جاي داده نقش مهمي در كاهش اين آسيب اجتماعي دارد.
وي با بيان اينكه پيشگيري به عنوان رويكرد اصلي بسيار مهم است،تصريح كرد: دانشگاه ها بايد اين كار را سرلوحه خود قرار دهند.وزارت علوم به كمك ستاد مبارزه با مواد مخدر از سال ۸۸ برنامه هاي زيادي را انجام داده كه يكي از اين برنامه ها برگزاري همين جشنواره ها است.
محقر اظهار كرد: ميزان شيوع مواد مخدر در دانشگاه ها ۲٫۶درصداست كه در مقايسه با آمار كشوري بسيار پايين است كه همين ميزان نيز نياز با تأمل و فعاليت هاي سازنده در اين زمينه دارد.
وي با اشاره به افزايش شيب دانشجويان دختر به اين سمت اعلام كرد:اين افزايش شيب به دليل تعداد بالاي دختران در دانشگاه نگران كننده است.از عوامل اين افزاش شيب مي توان به بي انگيزگي به زندگي و بازار كار،عدم تنظيم صحيح اوقات فراغت و تاثير بد همسالان و باورهاي اشتباه مخصوصا در شب امتحان اشاره كرد.
لازم به گفتن است جشنواره دانشگاه پاك با محوريت پيشگيري از سوء استفاده در قالب وبلاگ نويسي،طراحي پوستر،كاريكاتو،شعر، مقاله ،عكس،فيلم،پايان نامه و داستان دربين دانشگاه هاي دولتي و غير دولتي استان هاي خراسان شمالي ،رضوي ،جنوبي ،گلستان،مازندران و سمنان برگزار شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالي۹۴٫۱۰٫۰۵