قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: تا یک ماه آینده با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان، استانداری و شهرداری مشهد تمامی معتادان متجاهر استان جمع آوری می شوند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر «علیرضاجزینی» در حاشيه نشست تخصصي اعضاي شوراي تامين استان و شهرستانهاي استان خراسان رضوي اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر ساماندهی معتادان متجاهر است که افرادی بدون گواهی و کارت درمان یا به اصطلاح کارتن خواب ها و معتادان متجاهر تلقی و جمع آوری خواهند شد.
وی افزود: این افراد طبق دستور مقام قضایی، توسط نیروی انتظامی جمع آوری و به مراکز درمان معرفی می شوند و طبق قانون اگر در سه ماه درمان این افراد به اتمام نرسد، در سه ماهه دوم درمان ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه معتادان متجاهر بعد از درمان از خانواده طرد می شوند، گفت: این افراد طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر با معرفی به مددکاری بهزیستی و مشاوره دادن به خانواده ها، به آغوش خانواده باز می گردند.
جزینی تصریح کرد: معتادان متجاهری که بعد از درمان از طرف خانواده پذیرش نمی شوند، طبق آیین نامه به مراکز «بعد از خروج» که زیر نظر سیستم قضایی است معرفی می شوند. قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: هم اکنون «مرکز بعد از خروج» برای معتادان بهبود یافته در مشهد راه اندازی شده است و بیش از ۴۰۰ نفر از این افراد در این مرکز نگهداری می شوند.
وی اشتغال را یکی از دغدغه های مهم این افراد بعد از درمان دانست و افزود: در این زمینه تفاهم نامه ای با سازمان فنی و حرفه ای امضا شده است که باید آموزش های مرتبط با کارورزی را طبق ماده ۱۶ به این افراد ارائه کنند.
وی اظهار کرد: این تفاهم نامه با فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی نهایی شده و برای اشتغال ۲۵ هزار نفر در کشور و ۴۰۰ نفر در استان برنامه ریزی شده است.
جزینی با بیان اینکه تعدادکمپ های غیر مجاز ترک اعتیاد در استان به تعداد انگشتان دست است، افزود: با نظارت کمیته نظارت استانی، مراکزی که تا یک ماه آینده مجوز های قانونی را برای فعالیت خود اخذ نکنند پلمب می شوند.
وی با بیان این که خراسان رضوی در جمع آوری معتادان متجاهر رتبه دوم کشور را دارد، تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴ هزار و ۴۰۰ معتاددر خراسان رضوی جمع آوری شده اندکه از این تعداد ۴۰۰ نفر زن بودند و در زمینه اشتغال بهبودیافتگان نیز رتبه نخست کشور را دارد.
جزینی تاکید کرد: طی بازدیدی که از نقاط آلوده مشهد داشتم، وضعیت از سال گذشته بهتر شده است و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، استانداری و حمایت خوبی که شهردار مشهد داشته است تا یک ماه آینده تمامی معتادان متجاهر از سطح استان جمع آوری خواهند شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت:متاسفانه این روز ها در بین دانشجویان مصرف داروهایی با نام «داروی امتحان» شایع شده است که این داروها دارای مواد مخدر است.
وی با اشاره به توزیع قرص های لاغری در برخی آرایشگاه های زنانه افزود: دربرخی آرایشگاه های زنانه قرص های لاغری توزیع می شودکه دارای مواد مخدر است که خانواده ها در این زمینه هوشیار باشند.
وی ادامه داد: طبق آخرین آماری که ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام داده است تاکنون یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد در کل کشور جمع آوری شده اندکه ۱۰ درصد از این افراد را زنان تشکیل می دهند.
جزینی با بیان اینکه سن مصرف مواد مخدر در کل کشور پایین آمده است، تصریح کرد: پایین ترین سن مصرف مواد مخدر ۱۵ سال است که البته با وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامه ای درحوزه پیشگیری امضا شد که برای دانش آموزان متوسطه به صورت آزمایشی در قم اجرا شد .
وی افزود: همچنین در استان خراسان رضوی گروهی از نخبگان، در زمینه پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان طرحی را به صورت آزمایشی اجرا می کنندکه بعد از ارائه نتایج، به صورت رسمی در استان اجرا می شود .
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۴٫۱۰٫۰۵