قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: براساس پژوهش هاي صورت گرفته توسط اين ستاد، نرخ شيوع مصرف اين مواد در ميان جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال در حال حاضر برابر با ۲.۶۵ درصد است.
«طاها طاهري» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: شيوع مصرف مواد روانگردان و محرك هايي از نوع آمفتامين و متاآمفتامين هم اكنون به تهديدي نوظهور تبديل شده است.
وي، افزايش مصرف متاآمفتامين (شيشه) را در سالهاي اخير روبه سرعت بيان كرد و اظهار داشت: تغيير الگوي مصرف از مواد سنتي و طبيعي به مواد صنعتي و شيميايي از مهمترين دغدغه هاي مسئولان مبارزه با مواد مخدر در كشور است.
وي ادامه داد: با تلاش هاي صورت گرفته و با اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، خلاءها و موانع قانوني در جهت مهار و كنترل اين معضل مرتفع شده و با اقدام به موقع نيروهاي مقابله اي و تشديد مجازات از سوي مراجع قضايي اين معضل نوظهور در كشور در حال مهار است.
اين مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: با توجه به تمركز و فعاليت مافياي مواد مخدر در منطقه، لزوم هوشياري دستگاههاي اجرايي، رصد دقيق تحولات ملي و منطقه اي، بررسي روندها و فرآيندهاي عرضه و تقاضاي مواد مخدر در منطقه و ارزيابي تهديدات ناشي از مواد مخدر و روانگردان ها بيش از پيش احساس مي شود.
به گفته طاهري، بهترين راه حل براي مقابله با مواد مخدر، توجه به آگاهي رساني توام با توجه به مقابله با شيوه هاي نوين توليد، قاچاق مواد مخدر و شناخت دقيق از وضعيت است.
وي تاكيد كرد كه ضمن تلاش براي رفع علل شيوع اعتياد از بعد زيستي، ژنتيكي و اجتماعي بايد نقاط آسيب اقتصادي و اجتماعي را نيز شناسايي كرد.