معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در برنامه ششم توسعه کشور ، باید ۲۵ درصد از تقاضا برای مواد مخدر کاهش یابد.
به گزارش ایرنا، پرویز افشار روز پنجشنبه در همایش پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید در بندرعباس اظهارداشت: از مجموع ۸۰ بند سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده ، چند بند آن مورد تاکید است که یکی از آنها مربوط به حوزه مبارزه با موادمخدر می باشد.
وی بیان داشت: اعلام یک رقم مشخص برای رسیدن به هدف در بند مربوط به موضوع مواد مخدر نشان از اهمیت موضوع و وجود مشکلات ناشی از مواد مخدر در کشور است که اگر همکاری ارگان ها و اراده جدی برای مبارزه با آن وجود نداشته باشد ، کاهش ۲۵ درصدی اعتیاد در کشور محقق نخواهد شد.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر کشور یادآورشد: دولت با ساز و کار و بودجه مشخص به تنهایی نمی تواند با اعتیاد مبارزه کند و باید مقابله با اعتیاد را به درون جامعه برد و از یک مساله اجتماعی به یک دغدغه و مساله جمعی تبدیل کرد.
افشار تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد و انجمن ها ، در بحث پیشگیری اولیه ، درمان، حمایت های اجتماعی ومقابله با اعتیاد فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی ، افزایش سطح آگاهی و تداوم آموزش های پیشگیری از اعتیاد را مهم برشمرد و گفت: یکی از راهبردهای مهم در مبارزه همه جانبه با مواد مخدر ، توسعه دانش پیشگیری از اعتیاد به منظور برنامه ریزی در کانون های هدف و همچنین ارتقای دانش تخصصی و سطح آموزشی نیروهای انسانی در سطح جامعه است.
وی گفت: در خصوص دانش مقابله با مواد مخدر سنتی، غنی هستیم اما لازم است با توسعه و ترویج آموزش ها ، اطلاعات و دانش عمومی را در بحث مقابله با مواد مخدر صنعتی نیز افزایش دهیم.
این مسئول بر شناسایی گلوگاه ها و گروه های اجتماعی موثر و استفاده از آنها برای مقابله با مواد مخدر ، برنامه ریزی برای بهره گیری از فضای مجازی و تکمیل چرخه درمان از طریق ارتقای حمایت های اجتماعی و ایجاد اشتغال برای بهبود یافتگان از دام اعتیاد تاکید کرد.