قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از ساماندهی هزار و ۴۳۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور در سال ۹۴ خبر داد.
علیرضا جزینی عصر روز یکشنبه در نشست با استاندار سمنان گفت : امسال از هزار و ۵۳۰ مرکز ترک و درمان اعتیاد غیرمجاز در کشور، با هزار و ۴۳۰ مرکز برخورد شد و با ساماندهی لازم، در مسیر اخذ مجوزهای لازم قرار گرفتند.
وی با اشاره به برخی مشکلات این مراکز برای تصویب و دریافت مجوزها ، افزود: مقرر شده است در کنار ارایه تسهیلات، در برخی موارد سازمان بهزیستی نیز شرایطی برای مجوزهای این مراکز فراهم کند.
جزینی خاطرنشان کرد: شش هزار و ۷۰۰ مرکز درمانی و ترک اعتیاد در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد از آن ها غیردولتی هستند و توسط مردم مدیریت می شوند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور درباره میزان بازگشت معتادان بهبود یافته در این مراکز به چرخه اعتیاد، گفت : در خوشبینانه ترین حالت، ۲۰ درصد از بهبود یافتگان به شرایط عادی باز می گردند و ۸۰ درصد از بهبود یافتگان به آلودگی مجدد دچار می شوند.
استاندار سمنان نیز در این نشست پیشگیری را بهترین راهکار حل مساله اعتیاد در جامعه عنوان کرد و گفت : آشنا کردن نوجوانان و جوانان با مضرات اعتیاد، کمک مهمی به پیشگیری از گرایش آنها به مصرف موادمخدر است.
محمدرضا خباز بر ارایه برنامه های آموزشی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در محیط های آموزشی حتی در دوره ابتدایی تاکید کرد و افزود : اگر آینده سازان کشور با واقعیت های اعتیاد آشنا شوند، نه تنها از گرایش به سوی این مواد جلوگیری می شود، بلکه خود به مبلغان مقابله با موادمخدر تبدیل خواهند شد.
در این نشست حکم ریاست محمدرضا خباز استاندار سمنان در ستاد مبارزه با موادمخدر این استان به وی تقدیم شد.
بنا به آمارهای رسمی، یک میلیون و ۳۵۰ هزار مصرف کننده موادمخدر در کشور وجود دارد که حدود ۹ درصد از این تعداد را زنان تشکیل می دهند.