جانشین رئیس جمهوری در ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای زندان زدایی از اعتیاد گفت: معتادان با زمینه مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، ژنتیکی یا مشکل روانی و احساسی به سمت مواد میروند و باید کمکشان کنیم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مصطفی محمد نجار صبح امروز در مراسم افتتاح مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان در شهرستان ملارد گفت: امروز در حوزه مواد مخدر میبینیم که کارهای عظیمی شده و انصاف این است که کارهای عظیمی که در نظام انجام شده را بگوییم چرا که فکر و حکومت دینی پشت آن است و باید گفته شود.
وی ادامه داد: تبلیغ اقدامات انجام شده لازم است، نباید فقط سیاه نمایی کرد و مشکلات را بیشتر جلوه داد، همچنین ناامیدی را نباید در جامعه دامن زد چرا که این وعده شیطان است و باید امیدواری را ترویج کنیم مخصوصاً برای جوانان و این فقط یک شعار نیست.
نجار گفت: در عرصه علم و فناوری، فرهنگ و اقتصاد وضعیت رو به رشدی داریم و باید به جلو حرکت کنیم.
وی در حوزه آسیبها نیز ادامه داد: برای توجه به معتادان با تغییر نگاهمان از مجرم به بیمار کارهای بزرگی شده است چرا که این معتادان با زمینه مشکل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی یا ژنتیکی یا مشکل روانی و احساسی به سمت این مواد میروند و باید کمکشان کنیم.
وی گفت: نباید بترسیم که این معتادان در جامعه وجود دارند اسمشان را باید با جرئت بیاوریم، نباید صورت مسئله را پاک کنیم چرا که مشکل با آن حل نمیشود و با نگاه علمی باید موضوع را حل کنیم.
وی ادامه داد: در بحث مقابله بیش از ۳۰ درصد کشفیات مواد مخدر به ایران مربوط میشود و در بحث پیشگیری نیز با آگاهسازی در خانواده، محلات، کارخانجات، مدارس و … باید اقدامات لازم انجام شود.
وی گفت: باید کاری شود که جوانان به سمت مواد مخدر نروند و برنامه جامع کنترل و مبارزه با مواد مخدر را با جسارت باید پیش ببریم و اگر از آن فرار کنیم موضوع به دنبال ما میآید و آن وقت زمانی است که دیگر نمیتوانیم کاری کنیم.
وزیر کشور با اشاره به افتتاح مرکز درمانی اخوان گفت: این مرکز باید به صورت مرکز پایلوت آزمایشگاهی درآید تا درمان، بازتوانی و توانمندسازی به صورتی آموزش داده شود تا کشورهای خارجی نیز از این روند آموزش ببینند.
وی ادامه داد: در سطح کشور قانون جدیدی ابلاغ شد و برای ماده مخدر شیشه و مواد صنعتی تدابیر جدیدی اندیشیده شد و اقدامات بازدارندهای انجام گرفت به نحوی که با وجود مشکلاتی که در شرق آسیا داشتیم امروزه مشکلات مهار شده است.
محمدنجار گفت: از سوی دولت ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده تا ظرفیت زندانها کاهش یابد. همچنین ۱۷ مرکز درمان معتادان طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر فعال شده که تا سال ۹۰ فقط ۱۰ مرکز وجود داشته است.
وی ادامه داد: نباید نگاه حاد و شدید به معتاد داشته باشیم، این مسئله روانی است و بهتر است ائمه جماعات این موضوعات را با اینکه مشکل بزرگ ما در جامعه نیست به آن بپردازند و صاحبان و نخبگان نیز به تحلیل آن بپردازند.
وی ادامه داد: اصرار وزارت کشور بر این است که ماده ۱۵ قانون فعال شود تا مراکز درمان اعتیاد اختیاری باشد تا بیماران به آن مراجعه کنند.
وی گفت: در سال ۹۱ ، ۵ هزار و ۲۳۳ مرکز درمانی و کاهش آسیب دولتی و غیر دولتی فعال شدهاند و در بحث درمان اشتغالمدار ۷۵۵ هزار نفر مراجعه داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه مراکز داوطلبانه درمان اعتیاد توسعه یافته، گفت: در استان تهران ۹ هزار معتاد تحت درمان قرار گرفتهاند و در حوزه ساماندهی مراکز خدمات درمانی وجود مراکز غیر مجاز مشکلساز شده بود که با روشهای سگدرمانی و کتکدرمانی معتادان را درمان میکردند که با فرهنگ ما سازگار نیست.
محمدنجار گفت: به همین دلیل ۴۰۹ مرکز درمان غیرمجاز معتادان را پلمپ کردیم و ۲۶۷ مرکز در مسیر اخذ مجوزهای قانونی قرار دارند.
وی گفت: ۶۵۰ واحد مسکونی مهر به این افراد تخصیص داده شده است و در بخش فنی و حرفهای ۶۲۴ هزار نفر آموزش دیدهاند.
وزیر کشور گفت: ۲۲٫۵ میلیارد تومان به دولت پیشنهاد دادیم تا برای تأمین هزینه بستری و بیمه پایه معتادان در نظر گرفته شود که دولت با این اعتبار موافقت کرده و این موضوع در اختیار بیمه سلامت ایرانیان قرار گرفته است.
نجار در زمینه اشتغال نیز گفت: ۲۵ هزار نفر توسط سازمانهای بهزیستی و کمیته امداد مشغول به کار شدهاند که اعتبارش از ۵ درصد بودجه اشتغال کشور تأمین شده است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از توسعه مراکز اقامتی بانوان معتاد، ابلاغ دستورالعمل کمیته تخصصی زنان و خانواده خبر داد و گفت: در بخش کمک به NGO و سمنها ۲٫۵ میلیارد تومان در سال ۹۱ در نظر گرفته شده است.
وی گفت: ۱۸ میلیون نفر ساعت آموزش اولیه پیشگیری برای خانوادهها اختصاص داده شده و برای ۳ میلیون دانشجو و دانشآموز آموزش اولیه پیشگیری داده شده است.