با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، اتاق فکر بررسی آسیب های اجتماعی با رویکرد طلاق و اعتیاد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي، شهیندخت مولاوردی در این جلسه با اشاره به وجود دو رویکرد سلامت نگر، پیشگیرانه و بازدارنده از آسیب ها و دوم دیدگاه درمانگر افزود: در جامعه ما تا امروز در حوزه آسیب ها رویکرد دوم محور و ملاک عمل بوده است.
وی با بیان اینکه ما همواره منتظر مانده ایم یک مساله بحرانی و از کنترل خارج شود و بعد به سراغ آن رفته ایم؛ اظهار کرد: این در حالی است که باید آموزش های مستمر و اصولی از مقاطع دبستان و پیش دبستانی در این حوزه ها شروع شود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: باید این تغییر رویکرد در راهکارها و راهبردهای اساسی ما چون برنامه توسعه کشور نمود یابد و بر این اساس پیشگیری از آسیب هایی که کیان خانواده سالم و پایدار را لطمه می زند محور سیاست ها قرار دهیم اما تا امروز اینگونه عمل نشده است.
مولاوردی با بیان اینکه در رسیگی به روند آسیب ها به ویژه خانواده بدون هماهنگی و همراهی همه بخش ها نمی توان موثر عمل کرد، افزود: خانواده ایرانی طی دو، سه دهه اخیر تحولات زیادی را پشت سر گذاشته و در شرایط کنونی هم تحولات ساختاری را پشت سر می گذارد.
وی با تاکید بر اینکه بدون توجه به این تحولات اعم از مهاجرت و توسعه شهرنشینی و غیره نمی توان به یک برنامه و شناختی درست و واقع بینانه ازخانوادهایرانیدستیافت؛گفت: ایندورانتبعاتخودرابر خانواده ایرانی داشته و دارد اما مهم مدیریت این آثار و پدیده ها است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: هم اکنون دولت تلاش می کند با مشارکت صاحب نظران، نوعی گفت و گوی ملی برای حل این مسائل به ویژه چالش های کنونی خانواده ایرانی شکل دهد.
مولاوردی وضعیت موجود آمارهای در حوزه خانواده را موجب ایجاد حساسیت و نگرانی در همه مسوولان عنوان و ذکر کرد: هر چند اختلاف نظراتی در سطح مباحث مربوط به خانواده و نیز طلاق مبنی بر اینکه آیا این وضعیت به بحران و فروپاشی خانواده ایرانی رسیده یا نه در حد آسیب است؛ وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه برای مدیریت و کاهش این آسیب ها در حوزه خانواده نیازی به سند و قانون جدید در کشور، نیست؛ گفت : همه این الزام ها وجود دارد باید هم فکری، هم اندیشی و مدیریت ظرفیت ها انجام شود تا به یک مدیریتهماهنگوجامعدستیابیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برنامه های مختلفی که طی سال های گذشته در حوزه کاهش طلاق و استحکام بنیان خانواده در سطح کشور انجام شده است ، گفت: امروز معاونت امور زنان و خانواده با توجه جایگاه ستادی، شان اجرایی ندارد و ماموریت ما شناسایی ظرفیتها و تعریف ماموریتها می باشد.
مولاوردی در این میان دبیرخانه ستاد ملی زنان را با توجه به حضور هشت وزیر و صاحب نظرانی ازقوه مقننه و قضاییه ظرفیت مهمی ایجاد مدیریت هماهنگ دراین حوزه عنوان و ذکر کرد: هم اکنون برای بازگرداندن این ستاد به جایگاه قبلی آن تلاش می کنیم.
وی گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با ورود به این مساله هم اینک طرح ها و برنامه های مختلفی که در حوزه کاهش آمار طلاق و تحکیم بنیان خانواده انجام شده در سطح کشور را در دست بررسی دارد تا به یک طرح مشترک و واحد برسیم.
وی در ادامه با اشاره به عوامل موثر بر طلاق و جدایی خانواده ها گفت: ۵۵ درصد طلاق ها ناشی از اعتیاد است ، ضمن آنکه بیکاری ، فقر اقتصادی و فرهنگی و غیره نیز باید به میزان سهمی که بر این امر دارند نیز مورد توجه قرار گیرد و متناسب با این سهم راهکارها ارائه شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طلاق را معلول و هم علت بسیاری از آسیب ها عنوان و ذکر کرد : نمی توان نسبت به این آسیب جدی بی تفاوت بود.
وی با بیان اینکه به تازگی مشخص شده که ۱۷ دستگاه و نهاد اجتماعی در حوزه آسیب های اجتماعی مسوولیت داشته و در این رابطه اعتبار دولتی دریافت می کنند ، گفت: باید پاسخگو باشند ،چگونه عمل کرده اند که امروز وضعیت به اینجا رسیده و در عالی ترین سطح مقام معظم رهبری مداخله کرده و در این زمینه دستور داده اند.
وی با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه کشور گفت: با توجه به هدف گذاری آن بر توسعه و رشد اقتصادی از موضوع بحران آب تا صندوق های بازنشستگی، احتمال می رود وزن مناسبی از لحاظ آسیب های اجتماعی در آن دیده نشده باشد اما با تاکید و دستور مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گیری این موضوع در برنامه ششم توسعه و اختصاص سرانه و ردیف خاصی برای آن در برنامه ششم امید است توجه لازم صورت گیرد.
مولاوردی افزود: همچنین لایحه مشاوره خانواده را به مجلس ارائه میدهیم که در آن موضوع الزامی کردن مشاوره های پیش از ازدواج مد نظر است.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي۹۴٫۰۹٫۱۵