دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر خراسان شمالي گفت: اصناف به عنوان بازوي فعال در حوزه اقتصاد ميتوانند در حوزههاي كاهش آسيب هاي اجتماعي و از جمله اعتياد نيز نقش بسيار موثري ايفا كنند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي: ابراهيم قرباني در كارگاه آموزشي مشاركت اصناف در برنامه هاي مبارزه با موادمخدر كه در بين روساي اتحاديه ها و اصناف در محل مجمع امور صنفي استان برگزار شد، بيان داشت: اصناف در دوره هاي مختلف تاريخ به عنوان يكي از اقشار مورد اعتماد مردم در حركتهاي اجتماع تأثير گذار بودهاند. اين قشر به عنوان نيروهاي موثر و كليدي جامعه علاوه بر كاركردهاي اقتصادي و به گردش درآوردن چرخه اقتصاد و پيشرفت اقتصادي مي توانند نقش موثري در مبارزه با موادمخدر ايفا نمايند. در سطح جامعه اقشار و گروه هايي وجود دارند كه حضورشان در جامعه بسيار ارزشمند است و مي توانند نقش هاي مهمي در اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر داشته باشند كه يكي از اقشار و گروه هاي مهم كه مستقيم با جامعه سروكار دارند اتحاديه ها،اصناف و بازار مي باشند.
وي در ادامه بيان داشت: باتوجه به رويكرد جديد ستاد مبارزه با موادمخدر در اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر و استفاده از ظرفيت گروه هاي مختلف در اين عرصه مي توان از ظرفيت اتحاديه ها و اصناف نيز در اين امر استفاده كرد.
دبير شورا افزود: انتظاراتي كه از جامعه اصناف داريم اين است كه باعنايت به جايگاه اقتصادي اتحاديه ها و اصناف در جامعه و اعتماد مردم به اين قشر و همچنين مواجهه چهره به چهره اين قشر با مردم بهترين گزينه براي اجراي طرحهاي پيشگيري از اعتياد همين قشر مي توانند باشند. اين قشر مي تواند با افزايش آگاهي در زمينه پيشگيري از اعتياد رهنمودهاي لازم را به جامعه در زمينه پيشگيري ارائه كنند. با نصب مطالب و شعارهاي پيشگيرانه بر روي در فروشگاه ها كه در معرض ديد مراجعين مي باشد مي توانند نهضتي را زمينه پيشگيري از اعتياد شروع نمايند. تصور اينكه تمام فروشگاه هاي سطح شهر منقش به شعاري در خصوص پيشگيري از اعتياد مي باشد نويد گامي موثر در اين خصوص را مي دهد.
قرباني ادامه داد: اصناف و اتحاديه ها ميتوانند با برگزاري همايش ها، جلسات و كارگاه هاي آموزشي در جهت پيشگيري از اعتياد براي خود و براي خانواده خود گام هاي موثري بردارند. آموزش صاحبان صنوف در خصوص خطرات و آسيب هاي مرتبط با مواد صناعي و روان گردان و حساسيت نمودن آن ها با مسائل و معضلات ناشي از اعتياد، باتوجه به اينكه اين قشر از مردم مشكلات مردم را بهتر درك مي نمايند و از ضعف بضاعت مالي اطلاع دارند مي توانند با شناسايي افرادي كه هزينه هاي درمان اعتياد خود را ندارند و كمك به آن ها در جهت درمان اين افراد گام بردارند.
وي گفت: باتوجه به ضرورت اشتغال پس از بهبودي معتادين و تأمين سرپناه براي اين افراد، اصناف مي توانند با شناسايي آن ها و به كارگيري آنها در جهت اشتغالزايي اين افراد گام موثري را برداشته كه اين امر باعث جلوگيري از بازگشت و عود مجدد آن ها به سمت اعتياد مي باشد. باتوجه به حساسيت برخي از اصناف همچون عطاري ها(فروش مواد داروي جهت ترك اعتياد)، آرايشگران(تبليغ مصرف شيشه جهت تناسب اندام و سفيدي پوست)، فروشندگان لوازم آزمايشگاهي(فروش لوازم آزمايشگاهي توليد شيشه)،گل فروشان(كاشت گياهان مخدر تزييني) توجيه اين اصناف با برگزاري همايش ها و جلسات ضرورت دارد.
در ادامه مديركل معدن صنعت و تجارت استان نيز عنوان داشت: با توجه به اينكه اعيتاد بعنوان يك تهديد و معضل براي جامعه شده است همه بايد دراين راستا تلاش كنند و علاوه برآن بايد حاكميت تلاش كند تا اقدامات بازدارنده قوي تري تدوين كنند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان خراسان شمالي۹۴٫۰۹٫۰۹