استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای مقابله جدی با پدیده خانمان سوز اعتیاد و قاچاق مواد مخدر باید از روش های جدید استفاده کرد.
ˈحاتم ناروئیˈ روز جمعه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان که با حضور معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در زاهدان برگزار شد، افزود: ارزان بودن مواد مخدر صنعتی باعث رواج بیشتر آن نسبت به نمونه های قبلی در کشور شده است بر این اساس برنامه های مبارزه ای نیز باید تغییر کند.
وی اظهار داشت: سن استفاده از مواد مخدر در کشور رو به کاهش است بطوریکه در مواردی علاوه بر جوانان و نوجوانان، کودکان را نیز جذب خود و آلوده کرده است .
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر شناسایی و انهدام باندهای سازمان یافته قاچاق مواد مخدر، استفاده از درآمد حاصل از فروش املاک مصادره ای قاچاقچیان را برای اجرای طرح های اشتغالزایی ویژه معتادان خواستار شد .
ناروئی گفت: توجه به مسائل فرهنگی، ساماندهی اوقات فراغت و ایجاد اشتغال برای جوانان اولین قدم در عرصه مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر است .
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان افزود: فرهنگ سازی و آگاه سازی خانواده ها، جوانان و نوجوانان را از مضرات و و مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر آگاه می کند از دیگر سو توسعه امکانات و اماکن ورزشی و فرهنگی در محله ها تاثیرگذاری مثبت زیادی دارد.
ناروئی خواستار توجه ویژه و هر چه بیشتر مسوولان کشوری به استان سیستان و بلوچستان به عنوان استانی که در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد شد و خاطرنشان کرد: این نگاه و رویکرد می تواند جلوگیری و مبارزه با مواد مخدر و درمان را حتی در کشور تعمیق بخشد.
استاندار گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن افزون بر یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی با کشورهای بی ثبات خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر است که باید در کنار شناسایی و انهدام باندهای توزیع کننده مواد مخدر، مسائل فرهنگی ساماندهی شده و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان در اولویت برنامه ریزی قرار داد .
رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در عین حال همه برنامه ریزان در پایتخت و استانها باید با شناسایی روش های جدید به کاهش تقاضا و قاچاق مواد افیونی کمک کنند زیرا در حالیکه مواد مخدر صنعتی روز به روز بیشتر تولید می شود و قاچاقچیان از روش های جدید تولید و توزیع استفاده می کنند، نمی توان در مبارزه موفق بود.
ناروئی با بیان اینکه برای اولین بار در کشور برخی مراکز بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان از داروهای ترک اعتیاد و مراقبت های خاص جهت درمان معتادان استفاده می کنند، در این رابطه به جزئیات اشاره نکرد.
وی همچنین از آغاز به کار اولین کمپ مراقبت و درمان اعتیاد ویژه بانوان معتاد سیستان بلوچستان در محله حاشیه ای ˈشیرآبادˈ زاهدان خبر داد و افزود: با احداث ۷ مرکز MMT و DIC تعداد پذیرش معتادان استان برای درمان به ۱۲ برابر افزایش می یابد.
منبع خبر: ايرنا ۹۱/۹/۱۰