همايش دانشجويي پيشگيري از اعتياد با همكاري معاونت امورجوانان جمعيت هلال احمر استان و با حضور رياست پليس مبارزه با مواد مخدر شهرستان، رئيس دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي سازمان بهزيستي، كارشناس فرهنگي و پيشگيري شوراي هماهنگي و ۵۰ نفر از دانشجويان دانشگاه علم و هنر يزد در محل سالن آمفي تئاتر اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر يزد، در ابتداي اين همايش وفائيان كارشناس فرهنگي و پيشگيري شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان یزد ضمن تقدیر و تشکر از اقدام خود جوش دانشجویان دانشگاه علم و هنر در خصوص برگزاری همایش پیشگیری از اعتیاد و تقدیر و تشکر از همکاری و مساعدت مسئولین دانشگاه در برپائی مراسم یادآور شد: بیش از ۳۵ دانشگاه با جمعیت دانشجوئی بالغ بر ۵۱ هزار نفر در شهریزد فعال میباشد که این تعداد دانشجو ظرفیت بسیار خوبی را برای اجرای برنامههای فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد در اختیار مسئولین و برنامهریزان قرار میدهد.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۴ درصد از این دانشجویان تحت پوشش برنامههای پیشگیری از اعتیاد قرار دارند و این رقم میبایست با همکاری دستگاههای فرهنگی و دانشگاهها و همراهی دانشجویان افزایش یابد.
وفائيان ضمن اشاره به نرخ رسمی شیوع اعتیاد در استان (۱٫۳ درصد) یادآور شد: آمار های غیر رسمی جمعیت بیشتری را در دام اعتیاد نشان میدهد و در این راستا کاهش سن شروع اعتیاد ، تغییر نوع مصرف و گرایش زنان و دختران جوان به مصرف مواد مخدر و محرک زنگ خطر های فراوانی را به صدا در آورده است.
وی در پایان از برگزار کنندگان مراسم درخواست نمود ضمن تداوم برنامه هائی از این دست امکان آموزش و آشنائی دانشجویان را بویژه دانشجویان جدید الورد را با باور های غلط در مورد اعتیاد و راه کار های مقابله با آن فراهم آورند.
در ادامه جناب سرهنگ رضايي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر شهرستان يزد با اشاره به وظيفه ذاتي پليس در مقابله با عرضه مواد مخدر به آمار كشفيات استان در سال گذشته و سال جاري اشاره نمود و افزود: افزايش دو برابري كشفيات حوزه مواد مخدر در سال جاري زنگ خطر جدي براي خانواده هاست كه بايد مراقب خود و فرزندان باشند.
سرهنگ رضايي اعتياد را شبيه مار زهر دار خزنده اي دانست كه ممكن هر انساني را و در هرجايي در بر بگيرد وهيچ كس و هيچ گروهي از جامعه از خطر اعتياد مصون نيست و بايد با اطلاع رساني و آگاه سازي هاي لازم باورهاي جامعه به سمت باورهاي مفيد و مثبت سوق داد.
در ادامه آقاي صديقي معاون امور جوانان جمعيت هلال احمر با اشاره به فعاليت هاي جمعيت هلال احمر يكي از وظايف اصلي آن را پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي به خصوص اعتياد و مصون سازي جامعه از اين بليه شوم دانست.
صديقي مهم ترين شعار كانون جمعيت هلال احمر را مديرت نجات جان ها و تغيير نگرش ها دانست و افزود: دانشجويان و دانشگاهها مهم ترين هدف كانون هلال احمر مي باشد كه هرساله برنامه هاي متعددي را براي پيشگيري از بروز آسيب هاي اجتماعي داريم.
در پايان آقاي قائم محمدي رئيس دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي سازمان بهزيستي استان مهارت هاي زندگي را با صرفه ترين و مهم ترين اصول برخورد با آسيب هاي اجتماعي دانست و افزود: به گزارش سازمان جهاني بهداشت مهارت هاي زندگي تا ۸۰ درصد از آسيب هاي اجتماعي جلوگيري مي كند.
وي در ادامه افزود: تفاوت عمده مواد مخدر سنتي با مواد مخدر صنعتي و شيميايي در آثار پس از مصرف آن است، روانگردانها مواد شيميايي هستند كه روی عملکرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغییرات رفتاری و شناختی در فرد مصرف کننده میشوند كه عوارض خطرناكي را در پي خواهد داشت.
قائم محمدي پيشگيري از اعتياد را امري ضروري و مهم برشمرد و گفت: حفظ سلامت جسمی و روانی جامعه در برابر پديده شوم مواد مخدر مستلزم فرهنگسازی بيش از پيش، ارتقاء سطح دانش و ایجاد تشکلهای مردمی و منسجم است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر يزد۹۴٫۰۹٫۰۳