رئيس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر لرستان گفت:كاهش تقاضا و پيشگيري وظيفه تمامي دستگاهها است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موامخدر لرستان؛ حجت اله فراشي با بيان اينكه اداره كل بهزيستي استان ميزبان اولين نشست مراكز درماني سوء مصرف موادمخدر بود، گفت: اين نشست با همت و تلاش شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان و به منظور هماهنگي و توجيه مديران مراكز درماني صورت گرفت.
رييس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در اين مراسم با اشاره به جايگاه دبيرخانه شورا به عنوان دستگاه نظارتي و اهميت نظارت و بازرسي در سلامت دستگاهها عنوان كرد: مراكز درماني نبايد از نظارت و بازرسي تلقي مچ گيري يا منفي داشته باشند چرا كه هدف از اين بازرسي ها صرفا سلامت جامعه است.
فراشي تصريح كرد: هدف اين نشستها همانديشي و بيان نقطه نظرات وحل مشكلات مراكز درماني و مردم است تا بتوانيم با كمك هم به ارتقاي كيفيت در خدماترساني به مردم كمك كنيم.
وي اظهار داشت: كاهش تقاضا و پيشگيري از موادمخدر تنها وظيفه يك يا چند دستگاه نيست بلكه تمام شخص و دستگاهها در اين امر سهيم هستند.
حجت اله فراشي اذعان داشت: خريد، فروش و توزيع شربتهاي متادون در سطح شهر بوسيله سوپر ماركتها و دكه ها يك معضل جدي است كه بايد براي حل آن چاره ايي انديشيد كه ميطلبد نظارتها در اين حوزه هم بيشتر از پيش شود.
وي در پايان بيان داشت: با رتبه بندي بين مراكز ميتوان انگيزه و رقابت را در اين حوزه بيشتر كرد و راه ديگر ساماندهي به مراكز اين است كه در اين حوزه يك صنف واحد تشكيل دهيم تا خود بر عملكرد خود ناظر باشند.
در ادامه دكتر سياوش بيرانوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان هم در اين نشست عنوان كرد: اعتياد معماي پيچيدهايي است كه نه تنها در ايران بلكه در تمام جهان به يك معضل تبديل شده است.
وي گفت: شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر از كميتههاي مختلفي تشكيل شده است كه حوزه درماني آن به عنوان يك كميته فعال و با عملكرد خوب در حال فعاليت است.
بيرانوند تاكيد كرد: كميته نظارت مراكز درماني كارش ارزشيابي كلينيكها است نه خدايي نكرده مچ گيري يا چيزي شبيه به آن و اگر كلينيكي برابر پروتكل عمل نكند قطعاً از طرف ما متخلف محسوب ميشود و تيم نظارت هم در برابر متخلفان از ابزارهاي باز دارنده استفاده خواهد كرد .
دكتر دلفان معاونت غذا و دارو دانشگاه هم در ادامه اين جلسه تصريح كرد: با تمام مشكلات و تحريمها كمترين مشكلات را در حوزه داروهاي اعتياد داشتيم كه شايد يكي از دلايل اين امر كنترل و نظارت صحيح در اين حوزه است.
دكتر دلفان با اظهار گلايه از عدم قاطعيت و برخورد با متخلفان عنوان كرد: راهكارهاي قانوني بسيار زياد است ولي در اجراي آن بسيار ضعيف عمل ميشود كه انتظار ميرود دستگاه قضاء محكمتر با اين موضوع برخورد كند
وي در پايان گفت : زماني مبارزه با اعتياد محقق ميشود و جواب ميدهد كه در جامعه ميلي به سمت مصرف مواد نباشد و تا مشكلات فرهنگي و اجتماعي حل نشود به هدف نميرسيم.
منبع خبر:روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با موامخدر لرستان