
معاون مركز ملي مطالعات اعتياد گفت: هر نخ سیگار بهطور متوسط دارای ۸ تا ۹ میلیگرم نیکوتین ميباشد و اين در حالي است که ۶۰ میلی گرم نیکوتین، یک فرد بالغ را از بين ميبرد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر آذرخش مكري روز چهارشنبه در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «گسترش و مهار دخانیات و پيشگيري از اعتياد» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر ۱/۱ میلیارد نفر سیگاری در جهان وجود دارد و پيش بيني ميشود که تا ۱۲ سال آينده، این رقم به عدد ۱/۶ میلیارد نفر برسد، همچنين در کشور چین، ۳۰۰ میلیون سیگاری وجود دارد که سالانه ۱/۷ تریلیون نخ سیگار دود میکنند.
وي با تاكيد بر اينكه سيگار عامل اصلي الكل و مواد مخدر است، ادامه داد: در يک مطالعه، گزارش شده که ۹۰ درصد پسرانی که مرتکب جرم شده و به کلانتریها برده میشوند، سیگاری هستند.
معاون مركز ملي مطاعات اعتياد با بيان اينكه مطالعه و بررسي در خصوص نحوه گسترش و شيوع سيگار در جهان طي دهههاي اخير، درسهايي را براي پيشگيري از اعتياد ميآموزد، يادآور شد: با افزایش مصرف يک ماده خاص، تولیدکنندگان چه به صورت تصادفی يا هوشمندانه به توليد انواع اعتیادآورتر آن مواد دست مییابند و همچنين اکتشافات و اختراعات ظاهراً بیارزش تاثیر عمدهای بر نحوه و ميزان مصرف افراد میگذارند.
مكري گفت: بايد توجه داشت گاهی قوانیني که برای محدود کردن تولید یک ماده وضع ميشوند به شدت به نفع تولید آن ماده يا مواد مشابه تمام میشوند و حتي دیدگاه پزشکان نيز تاثير بسیار قوی در شیوع يا عدم شيوع مصرف یک ماده دارد.
وي ادامه داد: اینکه مادهای سرطانزا یا داراي عوارض مرگبار است، آنچنان که تصور میشد مانع مصرف آن ماده نشد اما تاکید بر حقوق کودکان و افراد معصوم بیگناه تاثير بسياري در منع مصرف افراد دارد.
وي خاطر نشان ساخت: روند کنترل و پيشگيري از یک ماده به آهستگی صورت میگیرد اما در دراز مدت موفقیتآمیز است و اصول پیشگیری نيز آنچنان که تصور میکنیم مستقیم و مسلم نیست.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۹/۸