نشست تخصصی یک روزه اعتیاد و جامعه دانشجویی با حضور استادان و دانشجویان مراکز آموزش عالی این شهرستان برگزار شد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، رئیس دانشکده علوم پزشکی سراب در این همایش گفت: اوقات فراغت جوانان و دانشجویان را باید با تفریحات سالم پر کرد و امکان ظهور و حضور مواد مخدر را در دانشگاه ها به صفر رساند.
‘ دکتر نقی عابدینی’ افزود: اجرای طرح پایش سلامت روحی و روانی دانشجویان، تلاش برای گسترش ورزش و تفریحات سالم و آشناسازی دانشجویان با عوارض زیان بار اعتیاد از جمله فعالیت های انجام یافته در این دانشکده است.
رئیس بیمارستان رازی تبریز نیز اظهار کرد: در تحقیق و پژوهش به عمل آمده در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بیش از ۵۱ درصد از دانشجویان عنوان کردند که شاهد مصرف یکی از انواع مواد مخدر بوده اند.
‘ دکتر آرش محققی’ با تشریح جزئیات این تحقیق اضافه کرد: در میان دانشجویان استعمال الکل، حشیش و تریاک در رده های نخست قرار داشته و شیشه، کراک، اکستازی، ترامادول و ریتالین در ردیف های بعدی است.
وی افزود: مشکلات فردی، خانوادگی، محیطی و استرس های دوران دانشجویی از علل شیوع مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان است.
دکترمحققی، تجویز داروهای خیابانی را در درمان بیماری اعتیاد، نادرست دانست و افزود: هیچ کس حق ندارد تا برای درمان اعتیاد، داروی غیرمجاز یا به اصطلاح خیابانی را تجویز کند و همه مراحل درمانی باید در چرخه بهداشت و درمان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه رواج برخی باورهای غلط در جامعه به گسترش مصرف مواد مخدر کمک می کند گفت: افول اخلاق و ضعف در بنیان های دینی و معنوی خانواده ها به گسترش مصرف مواد اعتیادآور کمک می کند.
بازپرس دادگستری سراب نیز در این نشست گفت: هرجا که شاهد وقوع جنایت هستیم می توان ردپایی از مصرف مواد مخدر به ویژه شیشه را مشاهده کرد.
‘ سیداحمد علیانسب’ افزود: در حال حاضر مصرف مواد روانگردان و مواد مخدر صنعتی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و ناهنجاری های اجتماعی زیادی را دامن گیر جامعه کرده است.
شهرستان سراب دارای دو بخش مرکزی و مهربان، ۹ دهستان و ۱۶۳ روستاست و بر اساس آخرین سرشماری، دارای ۱۳۲ هزار نفر جمعیت است.