دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد گفت : ۱۳۵ مرکز ترک اعتیاد در این استان فعالیت دارند .
علی روستایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از این تعداد ۱۲۱ مرکز درمان سرپایی اعتیاد و مابقی مراکز اقامتی هستند.
وی با بیان اینکه از مجموع مرکز درمانی سرپایی اعتیاد هفت مرکز دولتی و مابقی خصوصی است اظهار کرد: تمام این مراکز از بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی مجوز دریافت نمودند.
روستایی با اشاره به اینکه فعالیت درمان در مراکز ترک اعتیاد به دو روش دارویی و غیر دارویی صورت می گیرد تصریح کرد: همچنین دراستان یک مرکز اقامتی ویژه زنان معتاد وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته پنج مرکز اقامتی ترک اعتیاد فاقد مجوز پلمپ و تعطیل شد افزود: در سال جاری هیچ مرکز ترک اعتیاد فاقد مجوز در استان گزارش نشده است.
روستایی در ادامه گفت: اگر مجوز مراکز ترک اعتیاد به افراد تحصیلکرد و متخصص چون پزشکان، روانشاسان ، روانپزشکان و غیره داده شود بازدهی انان بهتر خواهدبود.
وی اضافه کرد: در این زمینه دولت هم باید از این مراکز حمایت و تسهیلاتی در اختیار آنان قرار دهد زیرا هزینه راه اندازی این مراکز پر هزینه خواهد بود.
کارشناس مراکز ترک اعتیاد سازمان بهزیستی استان یزد هم گفت: تاکنون ۳۲ مراکز از این سازمان مجوز فعالیت دریافت کردند.
علی دشتی بان افزود: یک مرکز ترک اعتیاد اجتماع درمان مدار ( TC) در استان با هدف ایجاد تغییرات کلی در سبک زندگی معتادین تاسیس و راه اندازی شده است.
وی با اشاره به یک مرکز درمان اجباری اعتیاد در استان گفت: این مرکز هم ظرفیت پذیرش ۱۵۰ نفر دارد.
وی اظهار کرد: مرکز یاد شده با هدف ارائه خدمات درمان اعتیاد به معتادان که با حکم قضایی ارجاع داده می شوند راه اندازی شده است.
دشتی بان یاد اورشد: برخی مراکز ترک اعتیاد توسط گروه های همتا یا معتادان بهبود یافته راه اندازی می شود که رعایت قوانین و مقرارت در این مراکز دشوارتر است.
مدیر کل بهزیستی یزد پیش از این با بیان اینکه براساس آمار مراکز درمانی اعتیاد، ۴۰ هزار معتاد در این استان وجود دارد گفت: حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت استان به نوعی با عوارض و آسیب های مواد مخدر درگیر هستند.