قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۳۳ درصد مرگ و میر زنان که به صورت غیرمجاز انجام به مصرف قرصهای لاغری از طریق آرایشگاهها کرده بودند افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، علیرضا جزینی صبح امروز در همایش مبارزه با مواد مخدر در اردبیل با هشدار به آرایشگاههای زنانه و باشگاههای ورزشی و عطاریها در ارسال و توزیع قرصهای روانگردان و مواد مخدر صنعتی اظهار کرد: ما به جد از خانوادهها میخواهیم تا مراقبت بیشتری را در این ارتباط انجام دهند چرا که آرایشگاههای زنانه و عطاریها حق ندارند مواد مخدر صنعتی و قرصهای روانگردان که حاوی مواد مخدر صنعتی هستند توزیع کنند.
وی با بیان اینکه باید بسیاری از باورهای غلط در جامعه از بین برود و مردم متوجه حساسیتها در این زمینه باشند، افزود: ما در مجموع ۵۶ باور غلط را جمعبندی کردهایم تا در یک کتاب و بروشوری آنها را چاپ کرده و به گروههای تاثیرگذار جامعه بدهیم تا با مطالعه آن به این یقین برسند که باورهای غلط را باید کنار بگذارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با انتقاد از کسانی که این باورهای غلط را در جامعه احصا کرده و آحاد مردم را به سمت مصرف قرصها و مواد افیونی سوق میدهند، یادآؤر شد: ما با سه ضلع مثلث مرگ روبهرو هستیم که شامل آرایشگاه، باشگاهها و مراکز ورزشی و تبلیغات ماهوارهای هستیم که به شدت مصرف روانگردانها ا را تبلیغ میکنند.
جزینی افزایش ۳۲ درصدی مرگ و میر زنان را ناشی از مصرف قرصهای لاغری با تجویز غیرقانونی آرایشگاه ها و برخی داروخانهها بیان کرد و گفت: ما تمرکزمان را روی این مراکز و عطاریها قرار دادیم تا به هیچوجه نسبت به توزیع این مواد اقدام نکنند چرا که آرایشگاه و عطاری جای عرضه مواد و تجویز آن نیست.
وی ضرورت آگاهسازی خانوادهها و تلاش جدی رسانهها را در این زمینه بیان کرد و ادامه داد: ما با صدا و سیما قراردادی را امضا کردیم تا ۸۴ برنامه را تهیه کنند تا نسبت به آگاهسازی مردم اقدام عملی و جدی انجام شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تصریح کرد: در این برنامههای رادیویی و تلویزیونی و رسانهها سعی بر این است تا باورهای غلط از بین رفته و یک حرکت مثبتی را در حوزه آگاهسازی و هومشندی افراد جامعه شاهد باشیم.
جزینی با بیان اینکه ۸۰ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر سابقه مصرف سیگار دارند، گفت: ما مدعی آن نیستیم که دروازه ورود به مصرف مواد مخدر سیگار است ولی قطعا یکی از عوامل تاثیرگذار در این موضوع مصرف سیگار میباشد.
وی موضوع آگاهسازی را در بین دانشآموزان، دانشجویان و قشر جوان یادآور شد و عنوان کرد: ما در قالب برنامههای مختلف تلاشمان بر این است تا نه گفتن را به دانشآموزان بیاموزیم تا آنها در وضعیت رودربایسی قرار نگرفته و به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا نکنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: ۶۸ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر در بین دانشجویان اعلام کردهاند که اولین تجربه مصرفشان از مدرسه بوده و از آنجا مصرف مواد افیونی را آغاز کردهاند.
جزینی یادآور شد: ما بحث آموزش را از کودکستانها آغاز کردیم و در تمام استانها طرح آموزش مدرسه و خانه را اجرایی میکنیم و در کنار آن آموزش زنان باردار و گروههای سنی پیر و سالخورده نیز در دستور کار است تا برخی از تفکرات و اندیشههای غلط در این زمینه از بین برود.