مواد مخدر صنعتي و روانگردانها، یکی از چهار بحران اصلي جامعه جهانی كه ايران نيز از آن مستثني نيست ، به شمار میروند و بیش از صدها کشور در دنيا با این پدیده شوم دست و پنجه نرم میکنند ، آنچه در شرايط كنوني براي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد آن است كه مسوولان و دولت بايد با همياري مردم بطور هماهنگ و جدي به ريشه يابي وكارهاي زير بنايي در جهت كاهش عرضه و تقاضاي مواد بپردازند.
سهيل ملك يك حقوقدان در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اين مطلب افزود: شواهد ثابت كرده است كه فقط با اعمال شديدترين مجازات و اعدام نميتوان جلوي توليد و عرضه مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را گرفت.
وي اظهار داشت: سايت ها و شبكه هاي بي شمار با هر طريقي فريبنده نوجوانان و جوانان را جذب مصرف مواد مخدر و روانگردانها كه مانند نقل و نبات به راحتي در اختيارآنان قرار مي گيرد، مي كنند و تا وقتي كه متقاضي مصرف به وفور يافت مي شود، عرضه هم زياد خواهد بود.
اين حقوقدان گفت: براي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد علت اينكه چرا هنوز ميل و رغبت براي استفاده از مواد مخدر صنعتي و روانگردانها زياد است و اينكه با وجود قوانين كافي در اين زمينه هنوز موفق نشديم با اين معضل برخورد اصولي و جدي شود، پاسخ داده شود و سپس مردم را درگير امر مقابله با اعتياد كرد.
اين حقوقدان، در ادامه با بيان اينكه امروز رسانه ها قدرت زيادي در افكار عمومي دارند، گفت : بايد رسانه ها را به پدید آوردن فضای مثبت برای مقابله با اعتیاد در ميان افكار عمومي ترغیب کرد.
ملك بيان داشت: اگر اعتياد به مواد مخدر صنعتي و روانگردانها را بیماری تلقي كنيم ، براي مقابله و درمان آن بايد سرمايه گذاري زيادي شود در حاليكه در اکثر ملاحظات اجتماعی اين نوع نگاه لحاظ نمی شود.
وي با اشاره به اينكه در كشور اغلب بدون در نظر گرفتن بسترهای اجتماعی وقوع یک امر، با آن مقابله می شود، تصريح كرد: هیچ کس از خود نمیپرسد که چه بستری باعث پدید آمدن اعتياد به مصرف مواد مخدر و بروز جرم شده است.
ملك اين حقوقدان خاطرنشان كرد: بايد با بهرهگيرى و اتخاذ سياستهاى معقول، کارآمد و عملى، تنوعبخشى به پاسخهاى اجتماعى، مشاركت و همدلي آحاد مردم را در امر مبارزه با مواد مخدر ايجاد كرد.
به گفته اين حقوقدان، تشديد برخوردها و مجازات در امر مبارزه با مواد مخدر فقط صورت مسئله را پاک مي كند، بايد براي رسيدن به موفقيت در اين مسير مسوولان ديدگاه عميق تر و آسيب شناسانه تر به اين پديده داشته باشند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۴٫۰۶٫۱۲