• امروز : سه شنبه - ۲۵ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 24 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Tuesday - 16 September - 2025
کل پست ها: 74926اخبار امروز : 17
9

مواد مخدر ریشه سرمایه‌های اجتماعی کشور را می سوزاند

  • کد خبر : 21057
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲

روانپزشک و استاد دانشگاه تهران با بيان اينكه مواد مخدر ریشه سرمایه‌های اجتماعی کشور را می سوزاند، گفت: برای موفقیت در امر مقابله با اعتیاد و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید مراکز تحقیقات مختلف در این زمینه در تمامی استانهای کشور ایجاد و تمامی سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در این مراکز انجام شود.مریم […]

روانپزشک و استاد دانشگاه تهران با بيان اينكه مواد مخدر ریشه سرمایه‌های اجتماعی کشور را می سوزاند، گفت: برای موفقیت در امر مقابله با اعتیاد و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید مراکز تحقیقات مختلف در این زمینه در تمامی استانهای کشور ایجاد و تمامی سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در این مراکز انجام شود.

مریم اسلامی پور در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در عصر کنونی تجارت مواد مخدر و روانگردانها و تشویق نوجوانان و جوانان برای رسیدن به نشاط کاذب ، یکی از اساسی‌ترین چالش‌های سیاسی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی، خانوادگی و غیره در کشور است .
وی اظهار داشت :با وجود همه پیشرفت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی باز هم تعداد تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و مصرف‌کنندگان مواد مخدر رو به افزایش بوده و این مساله موجب شده رفع معضل اعتیاد پیچیده، چندوجهی و عمیق جلوه کند.

اسلامی پور با بیان اینکه معضل مواد مخدر دغدغه ای بحرانی برای همه ماست، ادامه داد: عزم ملی و صبر و بردباری برای کنترل این بیماری باید میان مردم بوجود آید و تمامی فعالیت ها و برنامه ها بر اساس آگاه سازی ، پیشگیری و درمان باشد.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اعتیاد به مصرف روانگردانها و شیشه بویژه در میان قشرهای آموزشی رو به افزایش است ، تصریح کرد: جوانان بیش از هر قشر دیگری در معرض آسیب ناشی از مواد مخدر قرار دارند بطوریکه گزارش‌های مسوولان نشان می دهد سن اعتیاد به ۱۵ سال نیز رسیده است و گرایش دختران به مصرف موادی مانند شیشه به دلایل مختلف که مهمترین آن زیبایی اندام است ، افزایش یافته و مردم از این جهت بسیار نگران هستند.

اسلامی پور، با تاکید بر اینکه باید مراکز علمی به بررسی و شیوع شناسی اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و روانگردانها بپردازند، گفت : البته سرمایه‌گذاری در این بخش بسیار مهم است ، و دولت بویژه ستاد مبارزه با مواد مخدر باید بیشترین بودجه خود را برای پژوهش و آموزش هزینه کند.

این روانپزشک با اشاره به اینکه مواد مخدر ریشه سرمایه های اجتماعی کشور را می سوزاند، افزود:جامعه توسعه یافته، جامعه ای است که مردم در متن کار باشند و احساس کنند در کنترل و مقابله با آسیب های اجتماعی تاثیر گذار و نقش آفرین هستند، برای تحقق این امر باید مسوولان مهمترین دغدغه و اولویت کاری خود را اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر قرار دهند.

اسلامی پور ، خاطر نشان کرد: نوع نگاه و عملکرد مسوولان دستگاههای مختلف در معنی بخشیدن به تاثیر گذاری مردم در فرایند شکل گیری و مدیریت امور اجتماعی در جهت مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نقش موثر دانشگاه ها، صاحب نظران و فرهیختگان در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر امری ضروری است ، اظهار داشت: آنان باید با درک هنجاریهای اجتماعی از جمله اعتیاد ، مردم را با اطلاع رسانی در برابر پیشگیری از اعتیاد فرزندانشان آگاه کنند و تمهیدات و آمادگی های فرهنگی و اجتماعی نیز در این جهت اندیشیده شود.

این استاد دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه اعتیاد یک مسئله تک عاملی نیست بلکه عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی، روانی و حتی بیولوژیکی در گسترش آن دخالت دارند، گفت : همچنین در درمان معتادان باید به خصوصیات آنها توجه شود، علل گرایش آنها به مواد مخدر و داروهای روانگردان بررسی شده و مطابق وضعیتشان روش درمانی مناسب به کار گرفته شود.

اسلامی پور، بهترین راه مقابله با اعتیاد، را پیشگیری دانست و افزود: این کار نیازمند بکار گیری کارشناسان، مشاوران و متخصصان در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، روان شناختی است که متاسفانه در کشور ما به این مسئله چندان توجه نمی شود و بیشتر اهدافمان در جهت کشفیات مواد مخدر است .

این استاد دانشگاه تهران از سوی دیگر تاکید کرد: در امر مقابله با اعتیاد باید نوع نگاه مردم نیز به پدیده مواد مخدر تغییر یابد، معتاد مجرم نیست و نهاد هایی مانند نیروی انتظامی و قوه قضاییه باید در زمینه برخورد با معتادان، اصلاحاتی اساسی انجام دهند.

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۴٫۰۵٫۲۶ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=21057

برچسب ها