رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاسیت خارجی مجلس گفت: باید کشورها از حالت بی تفاوتی نسبت به افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان خارج شوند، انگلیس مسئولیت مواد مخدر افغانستان را بر عهده گرفته اما این بیتفاوتی چه معنایی میدهد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علاالدین بروجردی صبح امروز در مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که در مجتمع طلائیه برگزار شد افزود: امروز مواد مخدر دغدغه ملی است و بالقوه یک تهدید برای امنیت ملی محسوب میشود.
وی گفت: به عنوان یک کشور پیشرو در این عرصه به وظایف خود به بهترین شکل عمل کردهایم. روی صحبتم با سفرای کشورهای مختلف است، ما ۳ هزار شهید در این راه دادهایم یعنی اوج سرمایهگذاری ملی برای مبارزه با مواد مخدر را انجام دادهایم.
وی با اشاره به سرمایهگذاری صدها هزار میلیارد تومانی در مبارزه با مواد مخدر، انسداد مرزها حضور نیروهای مرزبانی، ناجا و اطلاعات، گفت: با این وجود آیا تولید مواد مخدر در کشور افغانستان که از زمان حضور نیروهای بیگانه به طور عجیبی افزایش داشته تغییری کرده است.
بروجردی گفت: کف و سقف تولید مواد مخدر در این کشور ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ تن بوده است اما امروز که انگلستان در افغانستان حضور دارد از مرز ۸ هزار تن عبور کرده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این سوال جدی است که چرا در این کشورهایی که هدف مبارزه با مواد مخدر دارند در حالی که ایران نیز قربانی ترانزیت مواد مخدر است، مبارزه جدی نمیشود.
وی گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر سرمایهگذاری جدی نمیشود، این مشکل جهانی است اما چرا مبارزه با این موضوع جهانی نمیشود.
بروجردی افزود: امروز تروریستها منافع خود را از این پول کثیف به دست میآورند و کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم باید در این مبارزه حضور یابند.
بروجردی گفت: کشورهای تأثیرگذار و اروپایی نه تنها سرمایهگذاری اساسی نمیکنند بلکه فقط مبلغ چند میلیون دلاری که در مقایسه با سرمایهگذاری ایران هیچ است صرف میکنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پیشنهاد میکنم سفرای کشورهای مختلف از تجربه ایران استفاده کنند. کمیسیون امنیت ملی ایران آمادگی دارد تا برای انتقال تجربیات وارد عمل شود زیرا مبارزه با مواد مخدر کار جمعی است و مختص یک کشور نبوده است.
بروجردی تصریح کرد: باید کشورها از این حالت که نوعی بی تفاوتی است خارج شوند، انگلیس مسئولیت مواد مخدر افغانستان را بر عهده گرفته اما این بیتفاوتی چه معنایی میدهد، باید مشارکت جدی و سهم خود را نسبت به جامعه جهانی ایفا کنیم.