قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: به مدیران کاروان ها توصیه می کنیم در جلسه های آموزشی حتما موضوع مواد مخدر را به زائران متذکر شوند.
به گزارش ایرنا، علیرضا جزینی روز چهارشنبه در حاشیه همایش سراسری مدیران حج تمتع ۹۴ در قم در گفت وگو با خبرنگاران، به زائرانی که می خواهند به خانه خدا مشرف شوند درباره مصرف مواد مخدر هشدار داد و افزود: یک بروشور آموزشی در این زمینه در اختیار مدیران و حجاج قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: این مساله بسیار مهمی است و باید تذکر داد افرادی که مصرف کننده هستند توسط مدیران کاروان ها شناسایی شوند.
جزینی اظهار کرد: با تعاملی که با مسوولان سازمان حج و زیارت کشور داشته ایم، توانسته ایم اقدامات پیشگیرانه ای را به عنوان اولویت نخست انجام دهیم و در این همایش نیز توانستیم ابعاد گوناگون مساله را برای شرکت کنندگان بیان کنیم.
وی با بیان اینکه افراد معتاد تا پیش از ترک کامل و قطعی مواد مخدر از انجام این سفر خودداری کنند، گفت: مساله مهم این است که افراد مصرف کننده مواد مخدر اگر نتوانسته اند آن را ترک کنند حتما از اعزام به این سفر خودداری کنند چرا که این افراد ناچار هستند که مواد را مصرف کرده و به همراه داشته باشند و برابر قانون گذرنامه این افراد باطل و از سفر آنان جلوگیری می شود.
وی با تاکید به اهمیت این مساله در سفر حج افزود: در سال های پیشین با اقدامات پیشگیرانه که در داخل کشور انجام شد هیچ یک از حجاج مصرف کننده و یا حامل مواد مخدر در کشور عربستان دستگیر نشدند.
جزینی اضافه کرد: سال گذشته هنگام سفر حج عمره تعداد ۳۲۲ نفر و در سفر حج تمتع تعداد ۷۹ نفر که مواد مخدر به همراه داشتند در داخل کشور دستگیر شدند و از سفر آنها به کشور عربستان جلوگیری به عمل آمد و ۴۷ گذرنامه نیز در این رابطه باطل شد.
وی تاکید کرد: برابر قانون شدیدا با متخلفان در این زمینه برخورد می شود و از سوی دیگر به مدیران کاروان ها توصیه می کنیم که در این زمینه با زائران و حجاج صحبت کنند و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.
جزینی با بیان اینکه آمار دستگیرشدگان در این زمینه اندک است، تصریح کرد: این مساله بسیار مهمی است از این رو اجازه نمی دهیم حتی یک نفر در این سفر با خود مواد مخدر حمل کند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: پلیس به مساله کشف مواد مخدر مسلط است و اقدام به دستگیری افراد متخلف در این زمینه می کند.
وی اظهار کرد: تعداد افراد مصرف کننده و حامل مواد مخدر در سفر حج اندک است ولی به خاطر اینکه مساله مهم و حیاتی می باشد اقدامات پیشگیرانه و سختگیرانه ای در این اجرا می شود.
وی در رابطه با حمل داروهای ممنوعه در سفر حج نیز گفت: ۵۷ قلم داروی ممنوعه توسط بخش پزشکی سازمان حج و زیارت تنظیم شده است که حجاجی که بیماری دارند پیش از سفر، اسامی این داروها را می توانند از مدیران کاروان ها دریافت کنند.
جزینی در بخش دیگر سخنان خود، در رابطه با مواد مخدر صنعتی گفت: برخی گمان می کنند که بعضی از قرص های روانگردان مانند قرص های لاغری، ترامادون و ریتالین اعتیاد نمی آورد که این گمان نادرست و اشتباهی است و استفاده از این داروهای روانگردان اعتیادآور می باشد و مصرف بیش از حد آنان باعث مرگ نیز می شود.
وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر در استفاده از قرص های روانگردان افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: علت آن مسمومیت های حاد، مصرف پیش از حد و مخلوط و آلوده بودن این مواد به مواد افزودنی توسط سودجویان بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه معضل مواد مخدر یک مشکل جهانی است و برای پیشگیری در این زمینه باید تدابیر لازم اندیشیده شود، گفت: ۲٫۶ دانشجویان وزارت علوم و ۱٫۶دانشجویان وزارت بهداشت مصرف کننده مواد مخدر هستند و تعدادی از اینها متاسفانه مواد مخدر صنعتی مصرف می کنند.
جزینی خاطرنشان کرد: مساله مهم این است که باید خانواده ها توجه کنند چنانچه تغییر رویه مانند اضطراب، افسردگی، گوشه نشینی و انزوا در فرزندان خود مشاهده کردند، حتما به این مساله توجه داشته باشند و به آن رسیدگی کنند.
وی در رابطه با درمان معتادان گفت: مراکز درمانی در سراسر کشور داریم که به مراجعه کنندگان توصیه می کنیم که به تارنمای ستاد مبارزه با مواد مخدر به نشانی www.dchq.ir مراجعه کنند و اسامی مراکز مجاز ترک اعتیاد را از این طریق و یا با مراجعه به ادارات بهزیستی و دانشگاه های علوم پزشکی در استان ها دریافت کنند و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن ۰۹۶۲۸ تماس بگیرند.
همایش سراسری مدیران ستادی، استانی، مدیران مجموعه و کاروان های حج تمتع سال ۱۳۹۴ با شرکت حدود ۷۰۰ نفر از این مدیران از سراسر کشور به مدت دو روز (امروز و فردا) در مجتمع یاوران حضرت مهدی (عج) قم برگزار می شود.