يك پژوهشگر اعتياد:
اعتياد به ترامادول را بايد جدي گرفت
يك پژوهشگر اعتياد گفت: اعتياد به ترامادول را بايد جدي گرفت زيرا آمار جدید نشان دهنده گرایش بیشتر مصرفکنندگان ترامادول به کراک است.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر؛ مريم حسيني در نشست علمي پژوهشي كه چهارشنبه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: در پژوهش انجام شده در یکی از درمانگاه های ترک اعتیاد، از ۸۵ نفر مراجعهكننده طی یک سال جهت سم زدایی ۲/۱۲% جهت ترک ترامادول و ۸/۸۷% جهت ترک سایر مواد اعتیادآور شامل تریاک، کریستال، الکل و … مراجعه نموده بودند.
وي ادامه داد: محدوده تقريبي ميانگين سني اين افراد از ۲۰ تا ۳۵ سال براي افراد داراي مصرف ترامادول در مقابل ۲۶ تا ۴۷ سال براي مصرفكننده هاي ديگر بود كه از نظرآماري اختلاف معنيداري بين اين دو گروه مشاهده ميشود و آن هم نشاندهنده سن پايينتر مصرفكنندگان ترامادول نسبت به سایر مواد مخدر می باشد.
اين پژوهشگر اعتياد گفت: در بین مصرف کنندگان ترامادول در ۴۰% موارد ترامادول به تنهایی مورد سوء مصرف قرار گرفته است و علت مراجعه جهت ترک در مصرفکنندگان ترامادول در ۷۰% موارد ترس از عوارض ، در ۲۰% خستهشدن از آن و ۱۰% موارد مسائل اجتماعی بوده است، این در حالی است که در مصرف کنندگان سایر مواد مخدر در ۴/۵۴% خستگی ، ۴/۳۲% ترس از عوارض ، ۴/۷% مسائل خانوادگی و در ۶/۵% مسائل اجتماعی دخیل بوده است.
وي تصريح كرد: در میان مصرفکنندگان ترامادول که سابقه ترک داشتند در ۱۰۰% موارد وسوسه علت شروع مجدد مصرف بود اما در گروه سایر مواد مخدر۵/۷۶ موارد علت را وسوسه ذکر نموده و باقی افراد فشار عصبی و علائم جسمی را عامل این امر بیان کردهاند.
وي با اشاره به اينكه مدت زمان بین شروع مصرف ماده مخدر و اقدام جهت ترک در مصرف کنندگان ترامادول به طور میانگین ۴/۸ سال و در مصرف کنندگان سایر مواد ۳/۱۳ سال ميباشد، گفت: اين امر نشان ميدهد كه اقدام سریعتر جهت ترک در افراد مصرف کننده ترامادول شاید ناشی از عوارض بیشتر و زودرستر این ماده مخدر است.
حسيني افزود: طی بررسی انجام شده در این مرکز بیماران ترامادولی علائم ترک بیشتری در جریان سم زدایی نسبت به مصرفکنندگان تریاکی و کریستال داشتند و پس از سم زدایی نیز از وسوسه بیشتری نسبت به سایر مواد برخوردار بودند و در بسیاری از موارد پاک نگهداشتن این افراد پس از ترک امری مسئله ساز بود.
اين كارشناس با اشاره به اينكه مصرفکنندگان ترامادول مورد بررسی در اين پژوهش در ۷۰% موارد از مشکلات جسمی و روانی شكايت داشتند و در مصرفکنندگان سایر مواد این مشكلات به ۵۸% میرسید، يادآور شد: نتایج به دست آمده در این پژوهش همه بر این موضوع تاکید دارد که اعتیاد به ترامادول را باید جدی گرفت زيرا آمار جدید نشان دهنده گرایش بیشتر مصرفکنندگان ترامادول به کراک دارد و از سوی دیگر به نظر میرسد درصد واقعی افراد درگیر با ترامادول بیشتر از میزان به دست آمده در این پژوهش است که به علت شرایط اجتماعی و فرهنگی از مراجعه به این مراکز خودداری میکنند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۹/۲