کابل- وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان در کنفرانس مشترک مطبوعاتی اعلام کرد که کشت مزارع تولید تریاک (خشخاش) در این کشور ۱۸ درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، مقبل روزچهارشنبه افزود: یک تحقیق مشترک از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان و دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان انجام و معلوم شد که کشت خشخاش دراین کشور نسبت به گذشته ۱۸درصد افزایش یافته است.
به گفته مقبل، اجرای قانون کاهش تقاضا و کشت مزارع بدل از مواد مخدر جهت مبارزه با سیاست مافیایی، مداوای معتادان مواد مخدر و تقویت اقتصادی کشاورزان در دست اجرا است.
وی افزود: این وزارتخانه طی سال جاری با همکاری وزارت کشور، اداره امنیت ملی و وزارت دفاع توانسته است ۹۶ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین را از زیرکشت خشخاش پاکسازی کند که این رقم نسبت به سال گذشته ۳ برابر افزایش نشان می دهد.
وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: تحقیقات نشان می دهد تولید موادمخدر ۴۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان، کشت خشخاش در استان های جنوب و غرب افغانستان افزایش یافته که ۷۲ درصد آن در استان های ناآرام هلمند، قندهار، ارزگان، دایکندی و زابل و ۲۳ در صد آن در استان های فراه، هرات، و نیمروز کاشته می شود.
مقبل در ادامه گفت: امسال در جریان تخریب مزارع خشخاش، ۱۰۲ پلیس، نیروی نظامی و کارمندان این وزارتخانه کشته و ۱۲۷ تن هم زخمی شده اند.
وی چالش عمده کشت خشخاش را ناامنی و تقاضای سرسام آور مواد مخدر در منطقه و جهان خواند و گفت: موجودیت ۱۰ میلیون معتاد در منطقه یکی از عوامل ازدیاد کشت و زرع خشخاش در افغانستان است.
وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان تاکید کرد، تا زمانیکه یک تعهد جدی منطقهای و بین المللی در عرصه مبارزه جدی با مواد مخدر بوجود نیاید، کشت خشخاش و تولید تریاک در افغانستان از بین نخواهد رفت.
ˈجان لوکˈ رئیس دفترˈ ˈUNODCˈ مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل نیز که در این کنفرانس شرکت کرده بود گفت: با تلاش هایی که از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان و بعضی نهادهای دیگر صورت گرفته است، ولی باز هم کشت خشخاش در این کشور ۱۸ در صد افزایش یافته است.
وی افزود: افزایش ۱۸ در صدی کشت خشخاش در افغانستان نشان دهنده خطر است.
ژنرال ˈباز محمد احمدیˈ رئیس مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور افغانستان نیز گفت: در ۸ ماه گذشته پلیس مبارزه با مواد مخدر ۲ هزارو ۶۶۳ عملیات مشترک انجام داده که در نتیجه آن ۴۱۹ تن مواد مخدر کشف و ضبط شده است.
وی افزود: در جریان این عملیات ها یکهزارو ۶۰۲ نفر بازداشت شده اند که ۱۹ تن از آنان اتباع خارجی با تابعیت پاکستان، استرالیا و ایران هستند.
وی تصریح کرد، در جریان این عملیات ها ۱۱۰ پلیس مبارزه با مواد مخدر کشته و ۱۱۹ تن دیگر زخمی شده اند.
با وجود بیش از ۱۰۰ هزار نظامی خارجی در افغانستان نه تنها کشت و قاچاق مواد مخدر کاهش نیافته بلکه کشت مزارع تولید این ماده خطرناک و خانمانسوز با گذشت هرسال در این کشور بیشتر می شود.
منبع خبر: ايرنا ۹۱/۹/۱