مدیرکل بهزیستی استان کرمان، موفقيت در مبارزه با مواد مخدر و كاهش آسيبهاي اجتماعي همچون اعتياد را از مستلزم همت و مشاركت مردم و خانوادهها دانست.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كرمان، دکتر صادقزاده در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه این هفته در سه بخش وضعیت مواد مخدر در جهان و استراتژی های دنیا جهت مقابله با مواد مخدر، وضعیت مواد مخدر در کشور و راهکارها و برنامهریزیهایي که در کشور بايد مد نظر قرار بگیرد مطالب را مطرح كرد و گفت: معضل مواد مخدر علیرغم اینکه همه تصور میکنند که بیشتر در کشور جمهوری اسلامی ما وجود دارد در سایر کشورهای دنیا نیز در مقاطع مختلف با این معضل مواجه هستند.
وي گفت: امروزه باید دید که در کشورهایی که در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق بودهاند چه متدها و راهکارها و روشهایی برای خود انتخاب نموده اند که توانسته اند با این معضل بخوبی مقابله و تا حد زیادی کاهش دهند و ما هم آنها را منطبق با فرهنگ و قوانین جامعه خود بکار گیریم.
مدیرکل بهزیستی استان یکی از مشکلات اساسی کشور را کم توجهی افراد و خانواده ها نسبت به این پدیده شوم دانست و افزود: برای اینکه آسیبهای ناشی از مواد مخدر در کشور کاهش یابد باید توجه ویژهای نسبت به این موضوع افراد و خانوادهها از خود بروز دهند تا شاهد کاهش آسیب در بین جامعه شویم .
صادقزاده در بخشی از سخنرانی خود را به ایراد آمارهای موجود در جامعه در رابطه با آسیب های ناشی از معضل مواد مخدر در کشور پرداخت و گفت: اعلام این آمارها نه برای ایجاد یاس و نامیدی مردم مطرح میشود بلکه برای ایجاد بالا بردن سطح آگاهی مردم است.
وی ادامه داد تجارت مواد مخدر دومین تجارت پر سود و منفعت در دنیا بعد از قاچاق اسلحه محسوب میگردد که این خود عامل بسیار مهم برای روی آوردن بدریغ سودجویان به سمت مواد مخدر میباشد .
مدیر کل بهزیستی استان گفت : متاسفانه تمهیدات ضعیفی در چند سال گذشته در رابطه با تغیر شیوه مصرف و نوع مصرف ( از سنتی به صنعتی) انجام پذیرفته است که خود باعث گردیده تا شرایط بسیار سختر و شدیدتری نسبت به مقابله و درمان در کشور بوجود آید .
در ادامه آمارها دکتر صادق زاده از فعالیت بیش از ۳۰۰ سایت در رابطه با شیوه مصرف انواع مصرف مواد مخدر و طریقه ساخت مواد شیمیایی عنوان کرد و آن را معضل جدی دیگری خواند که باید به آن توجه شود .
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری در ادامه اظهار نمود که با توجه به آمارهای اعلام شده تمامی مردم و جامعه باید نسبت به این موضوع حساس شوند و نباید تمام مسئولیتهای ناشی از معضلات مواد مخدر را بر عهده دولت گذاشت و ادامه داد: اگر روند به همین صورت پیش برود شرایط به مراتب سخت و دشوار خواهد شد و دولت نیز در امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر وظیفه اصلی را بر عهده ملت عزیزمان گذاشته است .
وی شکل گیری جدی سمن ها (NGO) و سازمانهای مردم نهاد را لازمه جامعه کنونی دانست بتوانند بصورت تخصصی در این رابطه ورود پیدا کرده و مشکل را بصورت اساسی و موشکافانه بررسی و راه کارهای مناسبی را ارائه دهند.
ورود جدی خانواده ها و افراد در رابطه با یادگیری مسائل مربوط به کاهش آسیب و آموزشها ی پیشگیری از اعتیاد و بکارگیری آموزشهای مربوطه برای خانواده و فرزندان خود که سرمایه های اصلی یک خانواده را تشکیل می دهند را لازم و ضروری جهت نگهداری نسل خود و جامعه ارزیابی نمود و خواست که هر چه سریعتر وارد عمل شوند.
در پایان دکتر صادق زاده گفت: همه دنیا از طریق مشارکت مردم و جدی گرفتن موضوع اعتیاد و مواد مخدر موفق نشان دادهاند و ما هم باید با کمک مردم و دولت به این عرصه ورود پیدا کنیم و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای که از ۵ سال قبل اعلام نموده بر اساس سند پیشگیری از اعتیاد عمل نموده تا شاهد کاهش آسیب و جامعه ایی عاری از اعتیاد بصورت جدی در کشور عزیزمان ایران اسلامی باشیم.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كرمان۹۴٫۰۴٫۱۱