معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمان گفت: فقر اقتصادی و فقر فرهنگی از مهمترین دلایل بروز آسیب مواد مخدر در جامعه است.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان، حمید ذکاء اسدی در همایش تجلیل از فعالان اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در حوزه کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی افزود: عمده گرایش هایی که به سمت قاچاق و مصرف مواد مخدر است، ریشه اقتصادی دارد و در این زمینه با توجه به ابتکارات استاندار کرمان فعالیت های بسیاری در زمینه توسعه در حال انجام است.
وی اعتیاد را پدیده ای معضل آفرین توصیف کرد و گفت: انواع بیماری ها و جرایم ناشی از این معضل است و فقر اقتصادی نیز در این زمینه تاثیر زیادی دارد.
وی اظهار کرد: در کشور ما مانند دیگر کشورها انواع و اقسام مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته و بعد از انقلاب عمدتا در بعد نظامی و امنیتی فعالیت های زیادی انجام شده است.
معاون استاندار کرمان اقدامات بازدارنده را عامل جلوگیری از تشدید روند گسترش موادمخدر دانست و گفت: مجموع موارد مربوط به حوزه مواد مخدر و مقابله با این پدیده موجب شده تا مسوولان با دو بال امنیتی و اجتماعی در این راستا اقدام کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر دچار معضل مواد روانگردان و صنعتی هستیم و اگر روزی مرزها را کنترل می کردیم که مواد مخدر وارد نشود، امروز باید نگران لابراتوارها باشیم که مواد صنعتی را تولید و توزیع می کنند.
ذکاء اسدی گفت: رسانه ها بویژه صدا و سیما در راستای ارایه آموزش های پیشگیری از اعتیاد و درمان آن نقش عمدهای را بر عهده دارند.
وی افزود: خانواده ها نیز مسوول هستند و باید در کنار نهادهای آموزشی و فرهنگی در راستای مصون سازی فرزندان و اعضای خانواده خود اقدام کنند.
معاون استاندار کرمان با اشاره به تصویب سند جامع مبارزه با مواد مخدر در کشور گفت: باید برش استانی این سند تهیه شده و فعالیت های هماهنگی در راستای اجرای آن صورت گیرد تا شاهد موفقیت های بیشتری در این عرصه باشیم.
وی تبلیغات نادرست و باورهای اشتباه درباره مصرف مواد مخدر را از عوامل روی آوردن افراد به مصرف این مواد دانست و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمان بعد از تهران رتبه دوم را در کشور دارد که جای تقدیر دارد.
علامت سوال ها در مبارزه با مواد مخدر را باید در مقابل کم کاری ها گذاشت
سردار حسین چناریان دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در اين همایش افزود: به عنوان فردی که در کنار صدها شهید عرصه مبارزه با مواد مخدر بوده ام تاکید می کنم که در امر مبارزه با مواد مخدر هیچ جای سوالی نیست و نظام جمهوری اسلامی در این رابطه پرونده درخشانی دارد.
وی با بیان اینکه برخی ها خواسته یا ناخواسته گاهی امر مبارزه با مواد مخدر را زیرسوال می برند، ادامه داد: در برخی جاها کم دقتی ، بی توجهی و کم کاری کرده ایم و این امر موجب شده که به نتایج مورد نظر دست نیابیم.
وی تاکید کرد: اگر راه شهدای امر مبارزه با مواد مخدر را دنبال کنیم به اهداف مورد نظر خود دست خواهیم یافت.
وی با تاکید بر لزوم همکاری خیران برای مبازه با مواد مخدر گفت: اگر همه نهادهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی وارد صحنه شوند بخشی از خلاءهای مبارزه با مواد مخدر پر می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان کرمان تصریح کرد: نسبت به موضوع مواد مخدر همه مسوول هستیم و مسوولیت اجتماعی جدی بر عهده داریم.
وی بیان کرد: در استان کرمان به همت استاندار، فرمانداران و دستگاه ها در حوزه آگاه سازی تلاش های زیادی صورت گرفته است که این امر باید مورد توجه سایر دستگاه ها قرار گیرد.
چناريان با بیان اینکه به همتی والاتر و مقدس تر برای امر مبارزه با مواد مخدر نیازداریم تا به نتایج مورد نظر دست یابیم، گفت: برای حل مسایل اجتماعی از جمله در موضوع مواد مخدر باید هر کس به سهم خود اقدام کند.
وی یادآور شد: در نظام جمهوری اسلامی به این باور رسیده ایم که معتاد، بیمار است و در مسیر درمان این بیمار، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را با حمایت از معتادان بهبودیافته می توان دنبال کرد.
وی تاکید کرد: سرقت، نزاع، خشونت، طلاق، حاشیه نشینی، عدم کیفیت نیروی کار و نیروی انسانی و مواردی از این دست ریشه در مواد مخدر دارد.
دبير شورا خاطرنشان کرد: بیش از ۸۰ درصد جرایم به دلیل مواد مخدر و اعتیاد است و بیش از ۷۰ درصد سرقت ها نیز ریشه در اعتیاد دارد.
وی با بیان این که یکی از راه های توسعه امنیت در جامعه مبارزه با مواد مخدر است، گفت: پدیده مواد مخدر،مبارزه با آن و کنترل این افیون که امروز دغدغه جهانی است، به یقین برای همه مدیران، مسوولان و شهروندان یک امر ضروری، انسانی و خطیر است.
سردار چناریان از مواد مخدر به عنوان فاجعه قرن یاد کرد و گفت: این دغدغه از گذشته بوده و ممکن است در دوره های آینده نیز وجود داشته باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان کرمان گفت: سه هزار و ۷۰۰ شهید در نظام جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر جان خود را فدا کرده اند و تکلیف سنگینی را بر عهده ما گذاشته اند.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر در همه ابعاد انسانی و بشری اثر خود را گذاشته است، افزود: موضوع مواد مخدر موضوعی نیست که به عهده یک یا چند گروه باشد.
سردار چناریان با اشاره به اینکه امروز به موضوع اجتماعی کردن مباره با مواد مخدر رسیده ایم، ادامه داد: امروز مسایل اجتماعی مختلفی را در جامعه شاهدیم که موانعی در مسیر توسعه به شمار می روند و باید تلاش کنیم این موانع برداشته شود.
سند جامع پیشگیری از اعتیاد باید مورد عمل باشد
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: سند جامع پیشگیری از اعتیاد براساس برنامه ریزی های گسترده تدوین شده و باید مورد عمل قرار گیرد.
عباس صادق زاده در همایش تجلیل از فعالان امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در حوزه کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی افزود: در امر مبارزه با مواد مخدر همه دلسوز هستند اما به روش های خود عمل می کنند که این امر باعث می شود که به نتایج مورد نظر دست نیابیم.
وی ادامه داد: شاید کمتر توجه کرده ایم که با همه تلاش هایی که برای مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد انجام شده به نتایج مورد نظر دست نیافته ایم و این موضوع به دلیل آن است که در امر مبارزه با مواد مخدر نگاه دولتی داریم.
وی ادامه داد: کشورهای موفق در امر مبارزه با مواد مخدر از ظرفیت های مردمی استفاده کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: هر چه به سمت مردمی کردن امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد به پیش برویم موفق تر خواهیم بود و نبود نهادهای مردمی تخصصی در این زمینه یک ضعف به شمار می رود.
صادق زاده گفت: زیرساخت های بسیار خوب و بی نظیری درامر مبارزه با مواد مخدر داریم که آموزه های دینی و اماکن مذهبی از جمله این موارد هستند که باید به صورت تخصصی از این ظرفیت ها استفاده شود.
وی اظهار کرد: باید تلاش کنیم که موضوع مواد مخدر مورد توجه جدی خانواده قرار گیرد و نقش خانواده ها در امر پیشگیری پررنگ تر شود.
مبارزه اجتماعی با مواد مخدر به معنای استفاده از دیدگاه های مردمی است
مدیرکل صدا وسیمای مرکز استان کرمان با اشاره به اینکه برای مبارزه با مسایل اجتماعی باید آنها را در اندازه واقعی ارایه کنیم، گفت: اجتماعی کردن به معنای سهیم کردن جامعه و استفاده از دیدگاه ها وروش های آنها است.
ابوالحسن صادقی جهانی در همایش تجلیل از فعالان امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در حوزه کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی افزود: اینکه ما برنامه ریزی کنیم و توقعداشته باشیم که جامعه دیدگاه ها و نظرات ما را اجرا کنند به معنای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر نیست بلکه به معنای مشارکت جامعه در اجرای این طرح ها است.
وی اظهارکرد: خانواده ها حساس هستند اما توانمند نیستند و با توانمندسازی خانواده ها می توان گام های اساسی در زمینه مبارزه با مواد مخدر گام برداشت.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمان تاکید کرد: برای مبارزه با اعتیاد باید از نظام اداری خارج شویم و با نظامی چابک در این راستا اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: امروز در زمینه چیستی و چرایی اعتیاد مشکل نداریم و باید درباره چگونگی پیشگیری از این اسیب بررسی و برنامه ریزی کنیم.
صادقی جهانی گفت: سهم همه ما درباره مبارزه با موادمخدر برای سالم سازی جامعه سنگین است.
سازمان های مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر توسعه می یابند
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان گفت: یکی از راهبردها در سال جاری تلاش در جهت توسعه کمی سازمان های مردم نهاد به طور عام و به طور خاص در حوزه مبارزه با مواد مخدر است و در این حوزه ۳۷ درصد رشد داشته ایم.
محسن روحی در همایش تجلیل از فعالان اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در حوزه کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی در محل استانداری کرمان افزود: تلاش در جهت کیفی سازی فعالیت های سازمان های مردم را در دستور کار داریم و در این زمینه گام هایی برداشته شده و با توجه به اعتبارات محدود، تلاش می کنیم تخصیص هدفمند براساس فعالیت ها داشته باشیم.
روحی تصریح کرد: از سمن ها می خواهیم که فعالیت های خود را تخصصی کنند و سعی می کنیم تا زمانی که ما هستیم، اعتبارات را قطعا تخصصی توزیع می کنیم.
وی بیان کرد: باید حضور خیران را در بحث مبارزه با مواد مخدر پررنگ تر داشته باشیم و تاکنون در این زمینه تجربه موفقی نداشته ایم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان گفت: اعتیاد زنان نیز موضوعی است که توجه خاصی به آن داریم و امیدواریم اقدامات صورت گرفته به کاهش اعتیاد در این قشر کمک کند.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كرمان۹۴٫۰۴٫۰۹