ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد: ۴۰ درصد مردم در راستاي كاهش آسيب هاي اعتياد و عوارض آن ، تحت پوشش برنامه هاي پيشگيري از اعتياد در دولت هاي نهم و دهم قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا ، در اين جهت ۱۳ ميليارد و ۳۲۰ ميليون تومان اعتبار براي انجام اقدامات پيشگيري اوليه از اعتياد از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر به دستگاههاي فرهنگي تخصيص يافت .
از اين ميزان اعتبار، دو ميليارد و ۱۰۰ ميليون تومان به سازمان بهزيستي، سه ميليارد و۵۰۰ ميليون تومان به آموزش و پرورش، يك ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان به وزارت بهداشت، يك ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان به نيروي مقاومت بسيج، ۲۰۰ ميليون تومان به سازمان زندانها، ۵۰۰ ميليون تومان به وزارت علوم تحقيقات و فناوري،۱۰۰ ميليون تومان به كميته امداد،يك ميليارد تومان به نيروي انتظامي براي پيشگيري و حدود سه ميليارد تومان به اجراي طرحهاي ويژه فرهنگي در عرصه پيشگيري از مصرف مواد مخدر اختصاص يافته است.
تقويت تعاملات بينبخشي، تمركززدايي در اقدامات و توجه جدي به استانها، مداخله مراكز علمي و نخبگان دانشگاهي در برنامهريزيهاي پيشگيرانه و بهرهگيري از ظرفيتها در عرصه فرهنگي و پيشگيري اوليه از اعتياد بخشي از تلاشهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در هشت سال اخير بوده است .
يكي از مهمترين اقدامات دولت هاي نهم و دهم اجرايي شدن سند پيشگيري اوليه از اعتياد بود كه به دور از هرگونه اقدام موازي، فعاليتهاي مناسبي در اين سند براي مصونسازي و تحت پوشش قرار دادن آحاد سالم و در معرض خطر جامعه در سطح كانونهاي هدف خانواده، مدارس، دانشگاهها، محلهها و محيطهاي كار گنجانده شد.
تقويت تعاملات بينبخشي، رويكرد برنامهمحوري و دوري از هرگونه آزمايش و خطا، رعايت قانونگرايي، تمركززدايي در اقدامات و توجه جدي به استانها، مداخله مراكز علمي و نخبگان دانشگاهي در برنامهريزيهاي پيشگيرانه و نيز بهرهگيري از ظرفيتها در عرصه فرهنگي و پيشگيري اوليه از اعتياد از جمله تلاشهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر طي اين مدت بوده است .
برگزاري بيش از يكهزار نمايشگاه سيار پيشگيري اوليه از اعتياد ويژه والدين دانشآموزان مقطع متوسطه بخش ديگري از اين اقدامات است.
در اين مدت با مساعدت وزارت آموزش و پرورش و تامين اعتبار از بودجه ذاتي اين دستگاه، برنامههاي مروج سلامت، مهارتهاي زندگي و مدرسه محور براي بيش از يك ميليون نفر از دانشآموزان مقاطع مختلف تحصيلي كشور اجرا شد.
برگزاري بيش از ۶۳۰ جلسه آموزش چهار ساعته شامل مهارتهاي زندگي و پيشگيري از سوءمصرف مواد در بيش از ۸۱ دانشگاه دولتي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با شركت بيش از ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجويان جديدالورود، تهيه، توليد و توزيع ۵۰۰هزار نسخه نشريه پيشگيري نوين در شش عنوان با هدف اطلاعرساني و ارتقاء سطح آگاهي ويژه دانشجويان جديدالورود دانشگاههاي دولتي از ديگر اقدامات موثر طي هشت سال اخير بوده است .
در اين مدت همچنين برنامه اجتماعمحور پيشگيري از اعتياد در بيش از دو هزار محله و با مشاركت بيش از سه ميليون نفر از آحاد جامعه در سطح استانهاي كشور برگزار شده است .