• امروز : جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
کل پست ها: 73592اخبار امروز : 0
7

همایش پیشگیری از آسیب اعتیاد با رویکرد مدرسه محوری در اراک برگزار شد

  • کد خبر : 19490
  • ۰۷ تیر ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۶

همایش پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد با رویکرد مدرسه محوری روز یکشنبه با حضور مسوولان اجرایی و نظامی و فرهنگیان استان مرکزی در اراک برگزار شد. رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در این مراسم گفت: نیروی انتظامی استان امسال در مقوله مبارزه با سوداگران مرگ، یکهزار و ۳۰۰ تن مواد […]

همایش پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد با رویکرد مدرسه محوری روز یکشنبه با حضور مسوولان اجرایی و نظامی و فرهنگیان استان مرکزی در اراک برگزار شد.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در این مراسم گفت: نیروی انتظامی استان امسال در مقوله مبارزه با سوداگران مرگ، یکهزار و ۳۰۰ تن مواد مخدر غیر قابل استحصال و روان گردان را کشف و امحاء کرده است.

سرهنگ محمد حسنی افزود: میزان کشف مواد مخدر در استان مرکزی در سال ۹۲ با کشف سه هزار و ۲۷۰ کیلوگرم با رشد ۶۸ درصدی، سال ۹۳ با کشف شش هزار و ۳۷۰ کیلوگرم مواد مخدر با رشد ۹۰ درصد رشد و در سه ماه نخست امسال با کشف یکهزار و ۳۷۰ کیلوگرم با رشد ۳۶ درصدی همراه بوده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با دارابودن دو هزار کیلومتر مرز مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان که ۹۰ درصد مواد مخدر جهان در آنها تولید می شود در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته و در این راه حدود چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز داشته است.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی بیان کرد: بر اساس آمارهای موجود امروزه مواد مخدر پس از تهدیدهای محیط زیست، جمعیت و انرژی هسته ای،چهارمین بحران جهانی است و همچنین پس از تجارت نفت، توریسم و سلاح به چهارمین تجارت دنیا تبدیل شده است.

سرهنگ حسنی گفت: نیروی انتظامی استان مرکزی در بحث پیشگیری از اعتیاد در سال گذشته برای ۱۱ هزار نفر آموزش چهره به چهره برگزار کرد که درصد بالایی از آن مربوط به دانش آموزان و معلمان بود.

وی توضیح داد: از ابتدای امسال نیز ۹ هزار و ۹۰۰ نفر از دانش آموزان و معمان استان مرکزی تحت آموزش پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته اند.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در این نشست گفت: مهار و کنترل اعتیاد در سطح جامعه نیازمند اقدامات فرهنگی و آشنایی مردم با زنجیره معضلات و مخاطراتی است که مواد مخدر برای فرد و جامعه ایجاد می شود.

محمد زیدوند افزود: سیاست های حوزه مبارزه با مواد مخدر باید در حوزه های مقابله و کاهش انگیزه مصرف در سطح جامعه همخوان پیش برود و در بحث مقابله با اعتیاد نیروی انتظامی، سپاه و دستگاه های قضایی توانسته اند عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: نیاز جدی جامعه درحال حاضر تمرکز بر کاهش گرایش افراد به مصرف مواد مخدر و به ویژه روانگردان ها است که پلیس در این حوزه کمتر وارد شده و عمل موثر در این بخش کمک جدی رسانه ها و دستگاه های فرهنگی را می طلبد.

زیدوند گفت: سالانه با وجود مقابله و مبارزه با مواد مخدر حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر به چرخه مصرف مواد روان گردان ها افزوده می شود.

وی ادامه داد: هم اکنون ۲۲ دستگاه در حوزه فرهنگ سازی در مبارزه با مواد مخدر در کشور فعال است تا مساله مبارزه با مواد مخدر در کشور محقق کنیم که اگر این دستگاه ها همگام با دستگاه های مقابله ای پیش می آمدند هم اکنون از شیوع مصرف بسیاری مواد مخدر در کشور جلوگیری می شد.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: ۳۴۰ نوع مواد روانگردان به جز مواد سنتی در کشور و جهان وجود دارد که سالیانه چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار چرخه اقتصادی آن در جهان است و سالانه از این طریق حدود ۷۰۰ میلیون دلار سود به جیب مافیای مواد می رود.

زیدوند یادآور شد: بر اساس نتایج شیوع شناسی سال ۸۱ میزان اعتیاد در بین دانش آموزان مقاع سوم ابتدایی تا پیش دانشگاهی حدود نیم درصد بود که در سال ۹۰ این رقم به یک درصد افزایش داشته است.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: هم اکنون ۱۳ میلیون دانش آموز در کشور وجود دارد که ۱۳۰ هزار نفر آنان سوء مصرف مواد مخدر دارند که ۶۰ درصد از آنان مصرف شیشه دارند.

وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده پنج درصد از تعداد کل دانش آموزان کشور، یکی از اعضای خانواده آنان معتاد، چهار درصد دارای دوستان مصرف کننده شیشه و هفت درصد دارای دوستان مصرف کننده تریاک هستند.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی سن شروع مصرف مواد مخدر در میان دختران کشور را ۱۵ تا ۱۹ سال عنوان کرد و بیان کرد: لذت طلبی، کنجکاوی و تفریح و سرگرمی گروهی سه علت عمده گرایش مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان است.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی پرخاشگری، تمایل نداشتن به مدرسه، افزایش و کاهش خواب، بی تفاوتی ، فعالیت های بدنی زیاد را از مهمترین نشانه های مصرف مواد مخدر صنعتی عنوان کرد و گفت: به علت تفاوت علایم در مصرف روانگردان ها و با مواد مخدر سنتی ۵۵ درصد خانواده ها بعد از پنج سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع می شوند.

زیدوند افزود: صحبت با فرزندان، گذراندن اوقات فراغت با آن ها، بها دادن به فرزندان و پرهیز از انگ و خفت را از مهمترین راه های ارتباطی فرزندان با والدین در پیشگیری از انحرافات اجتماعی عنوان کرد.

وی خاطر نشان کرد: ۲۳ درصد خشونت هایی که در کشور انجام می شود، ۳۵ درصد طلاق ها، ۶۵ درصد همسر آزاری ها، ۶۸ درصد شیوع ایدز، ۲۵ درصد قتل، ۴۰ درصد وقوع سرقت ها، ۶۴ درصد زندانیان مرتبط با مصرف مواد مخدر است.

در این همایش برنامه های مختلف فرهنگی و آموزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.

منبع خبر: ايرنا ۹۴٫۰۴٫۰۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=19490

برچسب ها