معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی از فعالیت ۳۲مرکز درمان اعتیاد بهزیستی در خراسان جنوبی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، شهرام شیخانی، امروز “۷ تیر ماه” در جمع خبرنگاران از فعالیت ۱۹ مرکز اقامتی درمان سرپایی اعتیاد در استان خبر داد و گفت: از این تعداد یک مرکز دولتی و مابقی غیردولتی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک مرکز اقامتی بلند مدت(TC) در استان فعال است، افزود: سال گذشته ۳۴ نفر در این مرکز پذیرش شدند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با معرفی سامانه تلفنی ۱۴۸۰، گفت: این سامانه با حداقل هزینه پاسخگوی نیازهای مشاورهای مردم است.
شیخانی اظهار کرد: سال گذشته ۱۶٫۵درصد تماسها با این سامانه مربوط به مشکل اعتیاد بودند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۴ مرکز درمان اعتیاد زیرنظر بهزیستی در استان فعال است که سال گذشته ۳ هزار و ۱۳۴ نفر به آن مراجعه کردهاند.
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی به شماره ۰۹۶۲۱ خط ملی اعتیاد اشاره کرد و گفت: افراد میتوانند با شمارگیری این خط از خدمات مشاوره در مورد درمان و پیشگیری از اعتیاد بهرهمند شده و همچنین از آدرس مراکز مجاز در استانهای خود اطلاع حاصل کنند.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی گفت: یکی از خدمات حوزه درمان، خدمات مراکز گذری و کاهش آسیبهای اعتیاد است و افرادی که در پاتوقها شناسایی میشوند به این مراکز ارجاع داده شده و این مراکز ویژه معتادان تزریقی است که آمادهسازی به سمت درمان میشوند.
شیخانی ادامه داد: سال گذشته در چهار مرکز فعال در این حوزه ۶۵۰ نفر پذیرش و از خدمات ارائه شده بهرهمند شدهاند.
وی با اشاره به فعالیت هفت مرکز اقامتی میان مدت در استان خبر داد و گفت: سال گذشته یکهزار و ۱۰۰ نفر از خدمات ارائه شده در این مراکز استفاده کردهاند.
شیخانی گفت: در استان یک مرکز سرپناه شبانه فعال است که سال گذشته ۲۰ نفر از خدمات این مرکز بهرهمند شدهاند.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد سه فعالیت اصلی توسط بهزیستی صورت میگیرد که شامل؛ پیشگیری از اعتیاد با رویکرد اجتماعمحور در محلات روستایی و شهری، محیطهای آموزشی و محیطهای کاری است.
شیخانی افزود: سال گذشته از مجموع اعتباراتی که برای درمان اعتیاد به بهزیستی استان تخصیص داده شد، ۲۸ درصد آن مربوط به ستاد مبارزه با مواد مخدر و مابقی مربوط به بهزیستی و وزارت رفاه است.
وی با بیان اینکه سال گذشته خدمات مراکز پیشگیری با رویکرد اجتماعمحور در ۳۳ محله شهری، ۳۰ محله روستایی، ۶۸ مهدکودک و ۱۲ محیط کار ارائه شده است، یادآور شد: مجموع تیمهای اجتماعمحور که ارائه خدمات کردهاند ۱۴۳ تیم بوده که به بیشاز ۱۷۱ هزار نفر خدمات ارائه دادهاند.