• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
6

اعتیاد زنان بیش از مردان ناشی از مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی جامعه است

  • کد خبر : 1945
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۰

با توجه به نيازهاي احصاء شده از استان ‌هاي مختلف، در ۱۷ استان مركز درمان، نگهداري و كاهش آسيب ‏معتادان(موضوع ماده ۱۶ اصلاحيه قانون مبارزه با موادمخدر) راه ‌اندازي شده است. همچنين مركز درمان زنان در اين راستا در استان خوزستان در حال راه ‏اندازي است.‏ تصور اكثر افراد جامعه در مورد اعتياد اين است […]

با توجه به نيازهاي احصاء شده از استان ‌هاي مختلف، در ۱۷ استان مركز درمان، نگهداري و كاهش آسيب ‏معتادان(موضوع ماده ۱۶ اصلاحيه قانون مبارزه با موادمخدر) راه ‌اندازي شده است. همچنين مركز درمان زنان در اين راستا در استان خوزستان در حال راه ‏اندازي است.‏

تصور اكثر افراد جامعه در مورد اعتياد اين است كه استفاده از موادمخدر پديده‌ اي مردانه بوده و زنان كمتر از مردان به اعتياد روي مي ‌آورند، اما واقعيت اين است كه امروزه اعتياد در ميان برخي زنان جامعه وجود دارد و متأسفانه در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است.

به گزارش مهرخانه، زمانی که زن در يك خانواده دچار اعتياد مي ‌شود، اركان خانواده مستعد از هم پاشي شده و فرزندان، به خصوص دختران خانواده، در اثر مشكلات عاطفي ناشي از مصرف مواد،‌ دچار انحراف و پيامدهاي جبران‌ ناپذيري مي ‌شوند.

بنابراین از آنجا كه عوارض ناشي از اعتياد زنان براي جامعه بيشتر از عوارض اعتياد مردان است،‌ ضرورت دارد اين موضوع در كانون توجه قرار گيرد.

اعتیاد زنان بیش از مردان ناشی از مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی جامعه است
بابک دین پرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر در گفتگو با خبرنگار مهرخانه، در خصوص اعتیاد زنان بیان کرد: اعتياد زنان پيچيده‌ تر و خطرناك تر از مردان است. اعتياد در زنان بيش از مردان تابعي از ‏مشكلات و ناهنجاري ‌هاي اجتماعي و فرهنگي جامعه است. در عمل نيز مشاهده مي‌ كنيم كه ‏بخش قابل توجهي از زنان معتاد درگير ساير مشكلات و آسيب ‌هاي اجتماعي اند.

برای بازگشت زنان معتاد به جامعه اقدامات حمایتی و توانبخشی ویژه ای انجام می گیرد
وی به خدمات ستاد مبارزه با موادمخدر برای زنان اشاره کرد و گفت: با توجه به آنکه حدود ۹ درصد از معتادان كشور را زنان تشكيل مي ‌دهند، ستاد برای درمان آنها اقدامات جدی انجام می دهد. درمان اعتياد به‌ عنوان يك بيماري در زنان و مردان تفاوت چنداني ندارد و هر دو گروه ‏در مراكز درمان و كاهش آسيب هشت ‌گانه تعريف شده و انجام مي‌ گيرد. آنچه بين اين دو گروه ‏تفاوت ايجاد مي‌ كند، اقدامات حمايتي ويژه براي بازگشت زنان بهبوديافته از اعتياد به جامعه و ‏توانبخشي آسيب ‌هاي اجتماعي همراه است كه بر حسب مورد بايد توسط متخصصين مرتبط نظير ‏مددكار، روانپزشك، روانشناس و غیره در مراكز تخصصي صورت گيرد.

وی افزود: البته اين مراكز در حوزه ‏فعاليت دستگاه‌ هايي نظير بهزيستي، كميته امداد و حوزه هایی از این قبیل اند كه بايد از اين افراد فارغ از مسئله ‏اعتيادشان حمايت كنند. با اين حال ستاد در چارچوب ضوابط به صورت مستقيم يا با حمايت از ‏مؤسسات غيردولتي فعال در اين حوزه، از اين اقدامات پشتيباني كرده است.‏

ستاد مبارزه با موادمخدر اهتمام جدی برای حل مسئله اعتیاد زنان در کشور دارد
‏دین پرست به تعداد مراکز درمان اعتیاد برای زنان در سطح کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: اگر چه در خصوص درمان اعتياد تفاوتي بين درمان زنان و مردان وجود ندارد و هر دو گروه ‏مي‌توانند به مراكز درمان موجود در كشور مراجعه نمايند. ليكن براساس آمار اعلامي، وزارت ‏بهداشت تعداد ۲۱ مركز و سازمان بهزيستي نيز تعداد ۴۵ مركز برای درمان زنان معتاد دارند. لازم ‏به ذكر است ستاد مبارزه با مواد مخدر با توجه جدي به مسايل فرهنگي و مشكلات زنان براي ‏درمان اعتياد، اهتمام جدي براي حل مسئله اعتياد زنان در كشور دارد كه راه‌اندازي مراكز ‏درمان اعتياد زنان در سطح كشور از جمله اقدامات مربوطه است.

با توجه به ماده ۱۶ اصلاحیه قانون مبارزه با موادمخدر، مرکز درمان زنان در استان خوزستان در حال راه اندازی است
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به راه‌ اندازي مراكز با توجه به ماده ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر، در برخي استان ‌ها اشاره کرد و افزود: با توجه به نيازهاي احصاء شده از استان ‌هاي مختلف، در ۱۷ استان مركز درمان، نگهداري و كاهش آسيب ‏معتادان(موضوع ماده ۱۶ اصلاحيه قانون مبارزه با موادمخدر) راه ‌اندازي شده است. همچنين مركز درمان زنان در اين راستا در استان خوزستان در حال راه ‏اندازي است.‏

نتیجه تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد اعتیاد زنان در سال های اخیر روند صعودی داشته است
دین پرست در پایان اظهار داشت: آمار تعداد زنان معتاد در قالب شيوع ‌شناسي ‌هاي مقطعي انجام گرفته و مطابق بررسي به ‏عمل آمده اين روند طي ساليان اخير رو به افزايش بوده است. در هر صورت مطالعه مشخصي براي ‏تعيين تفاوت آمار تعداد زنان معتاد درسال ۹۱ نسبت به ۹۰ گزارش نشده است.


منبع مصاحبه: مهرخانه ۹۲/۳/۲۶

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1945

برچسب ها