دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان اینکه پنهان کاری عامل اصلی گسترش اعتیاد است، گفت: متاسفانه در گذشته سیاست کتمان و پنهان کاری را دنبال کرده ایم .
محمدعلی نصرتی روز چهارشنبه در نشست با موسسات خیریه آذربایجان شرقی جهت جلب مشارکت اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر، با بیان اینکه در امر مقابله کم نگذاشته ایم، افزود: ولی در مهندسی مبارزه با مواد مخدر اشکال داریم .
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در اثر سیاست کتمان، این معضل به لایه های زیرین جامعه رسوخ کرده و این تفکر به خانواده ها هم سرایت کرده که این موضوع را علنی نکرده و مظلومانه تحمل کنند .
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۵۰ درصد معتادان متاهل هستند، گفت: بزرگترین قربانیان اعتیاد، خانواده و فرزندان معصوم معتادان هستند که در وضعیت ناهنجاری زندگی می کنند .
نصرتی بهترین راه برون رفت از این معضل جامعه سوز را استفاده از ظرفیت بزرگ اجتماعی سازمان های مردم نهاد دانست و افزود: حدود ۵۰۰ تشکل مردم نهاد(سمن) در استان داریم که باید آنها را پای کار آورده و برنامه مدونی برای استفاده از ظرفیت آنها تدوین کنیم .
وی با اشاره به ظرفیت و موقعیت اجتماعی مساجد، منابر و مداحان در امر مقابله با مواد مخدر و آگاه سازی عمومی گفت: ما باید واقعیت ها را بطور شفاف به مردم بگوییم و در برابر اعتیاد آرام و قرار نداشته و همه احساس مسوولیت بکنیم .
نصرتی از ایجاد پژوهشکده سلامت و روان اجتماعی برای علمی کردن اقدامات پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: در برابر این معضل خانمان سوز اجتماعی و ویران کن نمی توان بی تفاوت ماند و باید همه دستگاهها و سازمان ها پای کار بیایند .
وی حمایت از خانواده معتادان، جلوگیری از فحشا و فروپاشی خانواده ها را بزرگترین عبادت ذکر کرد و گفت: بحث اشتغال مهمترین عنصر در جهت حمایت از خانواده معتادان بوده و لازم است موسسات خیریه در این زمینه نیز بطور جدی وارد عمل شوند .
۵۷ هزار معتاد شناسایی شده تحت پوشش خدمات ستاد مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی هستند و آمار رسمی از تعداد کل معتادان استان وجود ندارد.