استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه مقابله با موادمخدر، وظیفه ای همگانی است، گفت: اعتیاد و مواد مخدر بالاترین منکرات و مقابله با این امر نیز بالاترین معروف می باشد.
اسماعیل جبارزاده عصر سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: مواد مخدر نه تنها ایمان بلکه انسانیت را نیز از بین می برد و در خانواده ای که اعتیاد وارد آن شده انسانیت و شرف نیز از بین می رود .
وی با بیان اینکه امروز معتاد جزو نیازمندترین افراد بوده و کمک به آن از اوجب واجبات است، افزود: هیچ منکری مثل مواد مخدر نمی تواند انسان را وادار به تجاوز به ناموس و فروش شرفش بکند .
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر حساسیت شدید به مساله مبارزه با مواد مخدر در طول تمام ایام سال، اظهار کرد: پاکسازی شهر از معتادان و مبارزه با مواد مخدر نیازمند همکاری بین دستگاه ها و تمام ارگان هاست.
وی با اشاره به احداث مرکز ماده ۱۶ در کمتر از چهار ماه در استان با هزینه ۴۰ میلیارد ریال، گفت: با ایجاد این مرکز هیچ معتادی بدون سرپناه نخواهد ماند و این مرکز محل مناسبی برای بازپروری و بازگشت معتادان به جامعه می باشد.
جبارزاده پیشنهاد کرد شماره تلفن رندی برای تماس آسان مردم به منظور جمع آوری معتادان متجاهر با این مرکز اختصاص یابد تا این مرکز با مجوز دادستانی اقدام به جمع آوری معتادان از سطح شهر کرده و سپس با درمان و حرفه آموزی آنان را وارد عرصه اجتماع کند.
وی همچنین از کمیته امداد، بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی خواست برای توسعه و بهبود خدمات این مرکز و جلب مشارکت های مردمی تلاش کنند.
جبارزاده با تاکید بر جداسازی مجرمان مواد مخدر از سایر زندانیان عادی، خواستار پیگیری احداث مرکز ماده ۴۲ در مرند شد.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: باید فضایی ایجاد کنیم تا افراد بهبود یافته بتوانند بدون دغدغه در کارخانجات و واحدهای تولیدی مشغول به کار شوند تا از بازگشت آنها به اعتیاد جلوگیری شود.
مشاور عالی استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: مقابله، پیشگیری اولیه و درمان و کاهش آسیب های اجتماعی از مهم ترین عوامل در برخورد با مواد مخدر و اعتیاد است و در کشور ما نیز در این خصوص کارهای قابل توجهی انجام شده و صرف مقابله انتظامی در بحث اعتیاد تاثیرگذار نخواهد بود.
محمدعلی نصرتی با اشاره به تعداد معتادان شناسایی شده در استان افزود: تاکنون ۵۷ هزار و ۵۳۹ معتاد در سطح استان شناسایی و تحت پوشش قرار گرفته اند که یک هزار و ۷۵۴ نفر از این تعداد را زنان تشکیل می دهند.
وی خاطرنشان کرد: کشف ۱۵ کارگاه تولید شیشه در سال ۹۲ و کاهش ۸۰ درصدی این رقم در سال ۹۳ ، نشان از گرایش معتادان از مواد صنعتی خطرناک به مواد سنتی و کم خطر است اما اینکه تعداد مصرف کننده کاهش یافته و یا میزان مصرف پایین آمده آماری در دست نیست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به نزدیک شدن پنجم تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر برنامه های ستاد را تشریح کرد و گفت: دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و خانواده شهدا و جانبازان مبارزه با مواد مخدر، برگزاری المپیاد ورزشی بهبودیافتگان در ۱۲ رشته، تجلیل از فعالان عرصه، نشست تخصصی با خیران، تشدید برخورد با قاچاقچیان خرد مواد مخدر و افتتاح مرکز ماده ۱۶ از جمله برنامه های مهم ستاد در طول ایام مبارزه با مواد مخدر می باشد.
در پایان این جلسه از ۲۷ نفر از فعالان حوزه مبارزه با مواد مخدر تجلیل شد.