دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قزوین، برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر (۶ تا ۱۲ تیرماه) در این استان را تشریح کرد.
به گزارش ایرنا، مختار کرمی روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، برپایی نمایشگاه مبارزه با مواد مخدر را از جمله برنامه های مربوط به هفته یاد شده خواند و افزود: این نمایشگاه که با مشارکت دستگاه ها و نهادهای مختلف و سازمان های مردم نهاد از امروز کار خود را در بوستان پامچال قزوین آغاز می کند، تا آخر هفته برپا خواهد بود.
وی، هدف از برپایی این نمایشگاه را آشناسازی مردم بویژه قشر جوان با تهدیدات مواد مخدر خواند و گفت: علاوه بر این نمایشگاه، در هفته مبارزه با مواد مخدر نمایشگاهی سیار در سطح شهرستان های استان نیز راه اندازی می شود.
این مسوول همچنین از برگزاری همایش بهبود یافتگان مواد مخدر با مسوولیت اداره کل بهزیستی خبر داد و افزود: تجلیل از خانواده شهدا و جانباز مواد مخدر استان که تعداد آنها به دوازده تن می رسد، از دیگر برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر در استان به شمار می رود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین، سخنرانی مسوولان استان از جمله استاندار از تریبون نماز جمعه و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی را از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در استان به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر یاد کرد.
*** کشف یک تن مواد مخدر در استان قزوین طی سال گذشته
کرمی در بخش دیگری از صحبت های خود به آمار کشفیات مواد مخدر در استان طی سال قبل اشاره کرد و گفت: پارسال حدود یک تن مواد مخدر در استان کشف و ضبط شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین ادامه داد: در مدت یاد شده همچنین پنج هزار و ۸۵۷ نفر در رابطه با مواد مخدر دستگیر و ۳۰ باند قاچاقچی نیز در این زمینه منهدم شدند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته چهار لابراتوار تولید مواد مخدر استان شناسایی و منهدم شدند، افزود: ۳۹۰ خودروی حامل مواد مخدر توسط قاچاقچیان نیز در این مدت توسط پلیس توقیف شد.
کرمی یادآور شد: پارسال یکهزار و ۴۸۱ فقره عملیات پلیسی در استان در خصوص مبارزه با مواد مخدر به اجرا درآمد.
***۸۷۰ معتاد متجاهر و کارتن خواب در استان قزوین تحت درمان قرار دارند
وی با اشاره به اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر و کارتن خواب در استان که به آندسته از مصرف کنندگان بی خانمان که مواد مخدر را به شکل علنی در اجتماع استفاده می کنند اطلاق می شود، افزود: تاکنون در این رابطه یکهزار معتاد جمع آوری شده اند که هم اکنون ۸۷۰ تن آنها در مراکز و کمپ های ویژه معتادان تحت درمان قرار دارند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان قزوین با بیان اینکه برای نگهداری و درمان معتادان یاد شده تاکنون حدود ۷۰۰ میلیون تومان هزینه صرف شده است، افزود: این افراد در سه کمپ در قزوین، دو کمپ در شهرستان البرز و یک کمپ در بویین زهرا، آبیک و تاکستان نگهداری می شوند و تحت درمان قرار دارند.
وی یادآور شد: هم اکنون ۱۳ مرکز درمانی از معتادان در استان به فعالیت می پردازند که تاکنون پانزده هزار تن به آنها مراجعه کرده اند.
کرمی همچنین با اشاره به وجود ۲۱ مرکز نگهداری و مراقبت اقامتی معتادان در استان که از آنها به عنوان کمپ یاد می شود، افزود: ۹ هزار تن نیز برای ترک مواد مخدر به این مراکز مراجعه کرده اند.
این مسوول، یکی از فعالیت های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را انجام فعالیت های پیشگیرانه خواند و گفت: در این رابطه پارسال در استان شاهد برگزاری ۴۵۰ مورد کارگاه آموزشی، ۳۸ فقره همایش و جشنواره و ۱۲۰مورد نمایشگاه ثابت و سیار بودیم.
وی، جمعیت افراد تحت پوشش در برنامه های مربوط به پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان را ۲۵۰ هزار نفر خواند و یادآور شد: پارسال حدود ۲۵۰ نشست تخصصی شورای هماهنگی و کمیته های مربوطه آن در استان برگزار شد.
*** ۲۷ درصد از معتادان استان، مصرف کننده مواد مخدر صنعتی هستند
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین در بخش دیگری از صحبت های خود یادآور شد: حدود ۲۷ درصد از معتادان استان، مواد مخدر صنعتی مصرف می کنند که این رقم مشابه میانگین کشوری این آمار است.
وی از گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر به عنوان یک خطر بزرگ و جدی یاد کرد و گفت: خانواده ها برای پیشگیری از اعتیاد فرزندان خود به مواد مخدر باید بیشتر هوشیار باشند.
کرمی با اشاره به دشواری های درمان افراد معتاد و بازگرداندن آنها به اجتماع، گفت: براساس آمار، تنها حدود ۲۰ درصد از افراد معتاد که دوره های مراقبت و درمان را پشت سرمی گذرانند، دیگر سراغ مواد نمی روند.
این مسوول از برخورد قاطع با قاچاقچیان و عرضه کنندگان مواد مخدر با همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی و همچنین ایجاد اشتغال برای معتادان با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق مهر امام رضا(ع) به عنوان اولویت های حوزه پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یاد کرد.
وی با بیان اینکه همگانی کردن مبارزه با مواد مخدر و اجتماعی کردن آن موضوع مهمی است که همه اقشار باید به آن توجه داشته باشند، افزود: ریشه کن کردن اعتیاد در جامعه بدون مشارکت همگانی از جمله خانواده ها، سازمان ها و نهادها، رسانه ها، دانشگاه ها و مدارس، حوزه های علمیه و سازمان های مردم نهاد میسر نیست.