معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین گفت: مبارزه با مواد مخدر باید به یک فرهنگ عمومی و همگانی تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، ایوب رحیمی روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر (۶تا ۱۲ تیرماه) برگزار شد، با بیان اینکه در بحث مبارزه با مواد مخدر نباید تنها از دولت انتظار داشت، افزود: این مهم به مشارکت همگانی نیازمند است.
این مسوول، اعتیاد به مواد مخدر را به زلزله ای خاموش تشبیه کرد که سلامت و جان انسان ها را تهدید کرده و خانواده ها را از هم می پاشد و خاطرنشان کرد: مواد مخدر امروز به صورت خاموش و تدریجی انسان ها را به دام مرگ می اندازد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین با تاکید بر بسیج همه امکانات و ظرفیت ها برای مبارزه با مواد مخدر از جمله صداوسیما و سایر رسانه ها، دانشگاه ها، مدارس، مساجد، حوزه های علمیه، ادارات و نهادها و سازمان های مردم نهاد، اظهار داشت: این مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد.
وی با بیان اینکه امروز منکری بالاتر از آسیب های مواد مخدر در جامعه وجود ندارد، افزود: کمک به کاهش اعتیاد مواد مخدر و نجات و درمان افراد معتاد یک وظیفه دینی و شرعی و یک نهی از منکر بزرگ است که همه افراد باید در حد توان خود به آن توجه داشته باشند.
این مسوول با بیان اینکه فعالیت های خیریه مرتبط با مواد مخدر و نجات افراد معتاد در جامعه مانند اقداماتی چون مدرسه سازی در کشور جا نیافتاده است، افزود: این در حالی است که نجات جان یک فرد طبق آموزه های دینی ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
رییس کمیته مشارکت های مردمی مرتبط با مبارزه با مواد مخدر استان قزوین در ادامه خواستار هوشیاری بیشتر خانواده ها و کنترل کافی فرزندان از سوی آنها شد و گفت: باید مراقب فرزندان خود باشیم تا بدام اعتیاد که بلایی خانمان سوز است، نیافتند.
وی به آمار بالای اعتیاد در ایجاد آسیب های اجتماعی اشاره کرد و با بیان اینکه ۵۵ درصد از طلاق های به ثبت رسیده در کشور مرتبط با اعتیاد می باشند، افزود: حدود ۷۰ درصد زندانیان کشور نیز بدلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان به سر می برند.
رحیمی، از اعتیاد به مواد مخدر پس از فقر، تخریب محیط زیست، تهدیدات هسته ای و تروریسم به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات و چالش های بشر در دنیای امروز یاد کرد و گفت: مواد مخدر سلامت و حیات انسان ها را تهدید می کند.
این مسوول با بیان اینکه قاچاق مواد مخدر پس از تجارت اسلحه، فروش نفت و صنعت گردشگری چهارمین کار پردرآمد در دنیا به حساب می آید که اقدامی غیرقانونی و نامشروع است، افزود: بسیاری از کشورهای دنیا برخلاف شعارهای خود عزم جدی و راسخی برای مبارزه با مواد مخدر ندارند.
رحیمی با بیان اینکه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر از جمله بهانه های آمریکا برای حمله به افغانستان بود، اظهار کرد: پس از تجاوز به افغانستان شاهد افزایش تروریسم و قاچاق مواد مخدر در این کشور همسایه بودیم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین با اشاره به عزم جدی کشورمان برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، گفت: با توجه به اینکه کشورمان حدود یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر با افغانستان که از مناطق اصلی تولید مواد مخدر در دنیا است، دارای مرز مشترک می باشد، بخش عمده ای قاچاق کالا به داخل و اروپا از طریق مرزهای شرقی کشور صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه کشورمان پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر سه هزار و ۷۰۰ شهید تقدیم کرده است، افزود: این تعداد شهید نشان از حجم بالای فعالیت ها در خصوص مبارزه با مواد مخدر در کشور را نشان می دهد.
وی در پایان اظهارامیدواری کرد با اجتماعی و همگانی شدن مبارزه با مواد مخدر، شاهد کاهش ابتلای افراد به اعتیاد در جامعه باشیم.