مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از آنجا كه روز به روز خطر صنعتی شدن مواد مخدر افزایش می یابد حجم تهدیدات در كشور بسیار بالا است.
‘حمید صرامی’روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: با توجه به رشد روز افزون تولید مواد مخدر صنعتی، حوزه های پیشگیری و مقابله باید بیش از گذشته به این امر توجه كنند و آن را در اولویت اصلی برنامه های خود قرار دهند.
وی با اشاره به آنكه علم پیشگیری جوان است و از سال ۱۹۷۰میلادی به این سو رونق یافته، اظهار داشت: این علم از سال ۱۳۸۴ در ایران بروز و ظهور پیدا كرده با این وجود بسیار دیر شروع كردیم لذا اقدامات پیشگیرانه تلاش و زمان بیشتری را نیاز دارد.
مدیركل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاكید بر فرهنگ سازی درخصوص امر پیشگیری، ادامه داد: افغانستان و پاكستان دو كشوری هستند كه با حداكثر توان خود تلاش دارند، مواد مخدر را از طریق مرزها به كشور وارد كنند.
به گفته وی، بخش زیادی از درآمد این كشورها از طریق تولید و فروش مواد است و از آنجا كه مسیر ترانزیت از ایران نزدیك است با استفاده از خاك ما به سود سرشاری دست می یابند.
صرامی با اشاره به اینكه خط مرزی دریایی ازمهمترین بخش هایی است كه باید كنترل شود، اضافه كرد: كشف ۵۰۰ تن انواع مواد مخدر طی یكسال، نشان از حجم بالای تهدیدات دارد؛ اتفاقی كه در هیچ نقطه دنیا روی نمی دهد.
وی با بیان اینكه ایران در مقایسه با كشورهای دیگر در زمینه كشف مواد مخدر، موفق تر بوده، توضیح داد: با وجودی كه تایلند با میانمار حدود دو هزار مترمربع مرز مشترك دارد و این كشور به عنوان تولیدكننده تریاك، مقادیر قابل توجهی مواد مخدر به تایلند قاچاق می كند اما میزان كشفیات آن در مقایسه با ایران بسیار پایین است.
صرامی ادامه داد: شاخص های جهانی نشان می دهد، دستاوردهای ما در زمینه كشف مواد فوق العاده بوده است بطوری كه در اجلاس سالانه وین ایران همواره به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر معرفی می شود.
وی گفت: با این وجود نمره قابل قبول به خود نمی دهیم زیرا در بررسی های علمی در این باره، متوجه شدیم برخی دستگاه ها در این زمینه خوب عمل نمی كنند.
صرامی تصریح كرد: وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر رصد ۲۲ دستگاه اجرایی به منظور سیاست گذاری، كنترل و برنامه ریزی است.
وی با بیان اینكه برخی از سازمان ها این پدیده را جدی نمی گیرند، افزود: نگاه جدی و عمیق به مسئله اعتیاد و مواد مخدر یك ضرورت است و دستگاه های ذیربط باید در این راستا سرمایه گذاری های لازم را انجام دهند.