مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان البرز از تشکیل کمیته پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در کارخانجات و مراکز تولیدی در این اداره کل خبر داد.
به گزارش ایرنا، از اداره کل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان البرز، اسماعیل خلیلی افزود: این کمیته به منظور اجرای برنامه های فرهنگی واجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر و برنامه های پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در کشور و استان و همچنین به منظور انسجام بخشی و تسریع و اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در سطح مراکز تولیدی و صنعتی در اداره کل تعاون، کارورفاه اجتماعی تشکیل شده است.
وی همچنین در زمینه اجرای دوره های آموزشی جهت پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روانگردان در کارخانجات استان، گفت : از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد ۲۷۶ نفرساعت در کلاس های آموزشی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در کارخانجات استان به همت واحد امور اجتماعی این اداره کل برگزار شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز درباره اعضای کمیته پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر در کارخانجات و مراکز تولیدی خاطرنشان کرد : این کمیته شامل رییس بازرسی کار، رییس روابط کار ،معاون امور اجتماعی،روسا وکارشناسان امور اجتماعی و اشتغال و فرهنگی، مسئول روابط عمومی و مسئول بسیج اداره کل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان البرز می شود.
وی تصریح کرد : اعتیاد و سوء مصرف مواد یکی از بزرگترین آسیب های اجتماعی واز معضلات جوامع معاصر است و به همین منظور مراقبت و صیانت از اقشار سالم جامعه به ویژه کارگران و کارمندان از انواع آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان ها در محیط های کاری از مهمترین اولویتهای کشور و همچنین وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی است.
مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی در ادامه ابراز داشت: افزایش فشار کار بر دوش همکاران در محیط کار، فرسودگی شغلی، افزایش هزینه های بهداشتی و درمانی، افزایش میزانِ از کارافتادگی، اتلاف وقت کارکنان وکارگران، اتلاف مواد اولیه و تجهیزات، ایجاد جدایی و تفرقه بین کارکنان، مخدوش شدن تصور جامعه از واحدهای کاری، کاهش امنیت و قداست محیط کار و کاهش میزان رقابت سالم بین کارکنان را از دیگر پیامدهای بروز اعتیاد در محیط های کار برشمرد.
این مسوول با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد و سوء مصرف مواد، روش ها و استراتژی های متعددی دارد گفت: در حیطه پیشگیری از عرضه و تقاضای مواد مخدر می توان از راه های مختلفی همچون آگاهی بخشی عمومی از طریق رسانه های ارتباط جمعی، برگزاری دوره های آموزشی پیشگیری از اعتیاد و آموزش مهارت های مقابله با آن در محیط های کاری نام برد.
۲۶ ژوئن مصادف با ۵ تیر ماه از سوی سازمان ملل بعنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری گردیده است و با توجه به اهمیت این موضوع در کشور از این تاریخ به مدت یکهفته ،هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر اطلاق می شود .