در دو ماهه نخست سالجاری ۷۵۰ کیلو انواع مواد مخدر در استان مازندران کشف شده که ۲۰ کیلوگرم آن مواد مخدر شیشه و آمفتامینها بوده است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، علیرضا یونسی معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران در جلسه اين شورا که در محل سالن شماره ۲ استانداری برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته سال رونق فعالیتهای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بود و آمار ۱۰۰ درصد کشفیات و کاهش جرایم مويد این موضوع است.
وی افزود: در حوزه کارهای اطلاعاتی و عملیاتی و دستگیری توزیع کنندگان مواد مخدر اقدامات مطلوبی صورت گرفته است.
معاون استاندار و جانشین رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، شناسایی و انهدام کارگاههای تولید شیشه را در استان مثبت ارزیابی کرد و گفت: اقدامات این حوزه نشان میدهد که اشرافیت اطلاعاتی مناسبی در این بحث وجود دارد.
یونسی، ضمن تاکید بر گسترش سازمانهای مردم نهاد ابراز داشت: این سازمانها بازوان دولت در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی هستند و لازم است در ارائه مکان فعالیت به سمنهای فعال هماهنگی با آموزش و پرورش ، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و دیگر دستگاههایی که میتوانند در این زمینه خدماتدهی کنند صورت گیرد تا مکانهایی را به صورت مقطعی در اختیار این سازمانها قرار دهند.
وی، با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی سمنهای استان گفت: افرادی در این امر ورود پیدا کنند که دارای روحیه انسان دوستانه و سابقه فعالیتهای خیرخواهانه باشند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در هفته مبارزه با مواد مخدر، مردم در کنار اقدامات حاکمیتی و دولتی در این حوزه فعال و پویا باشند.
یونسی گفت: اداره کل زندانها و گمرکات جهت افزایش شبکه کنترلی در تهیه و تجهیز دستگاه گیت بازرسی ایکسری اقدامات موثر را انجام دهند.
وی، درباره توليد برنامههاي گفتگو محور تلويزيونی در حوزه پيشگيري از اعتياد گفت: در این زمینه اقدامات لازم از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و صدا و سیمای استان مازندران در قالب انعقاد تفاهمنامه صورت گیرد.
علیرضا مرادی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران نیز در این جلسه ضمن تشريح سياستهاي كلي مبارزه با مواد مخدر و برنامههاي هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اطلاعرساني همه جانبه در خصوص مضرات مواد مخدر و پيامدهاي زيانبار آن و برگزاری جلسات با گروه های مختلف مردم با حضور اساتید و روحانیت صورت گیرد.
وی افزود: برنامه های فرهنگی و پیشگیری با بهره مندی از ظرفیت بالای سازمانهای مردم نهاد نیز گام موثری در اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است.
این مسئول در ادامه درباره بهره گیری از ظرفیت صدا و سیما در جهت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه گفت: جهت هر چه بهتر انجام شدن برنامههاي ابلاغي ستاد مبارزه با مواد مخدر به منظور اطلاعرساني جهت مقابله با پديده شوم اعتیاد و مواد مخدر شوراي هماهنگي استان جهت هرگونه همكاري و هماهنگي با صدا و سيما در جهت تهيه برنامه با محوریت و موضوع مواد مخدر اعلام آمادگی دارد.
سرهنگ ذبیح الله پهلوان، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مازندران، ضمن تشریح برنامه های هفته مبارزه در کمیته مقابله ، دیدار از خانواده های شهدای مبارزه با مواد مخدر استان، در روز جهانی مبارزه (۵تیرماه ) و امحائ مواد را از جمله موارد در دست اقدام عنوان کرد و افزود: جهت دیدار با خانواده شهدا تاکنون ۴۰ یادمان شهداء مهیا شده و در اختیار پلیس شهرستان قرار داده شده است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر مازندران، به ورود و شیوع انواع مواد مخدر در سطح کشور و استان اشاره کرد و گفت: در طول دو ماهه اول سال جاری تاکنون ۷۵۰ کیلو انواع مواد مخدر در استان کشف شد که ۲۰ کیلو گرم مواد مخدر شیشه و آمفتامینها بوده است.
پهلوان، بر ضرورت اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: برای مبارزه با معضل مواد مخدر، نیاز به همپوشانی و تعامل بیشتر همه دستگاهها و همراهی شهروندان داریم.
سید جلیل مهدوی در این جلسه ضمن تشریح برنامه های پلیس مقابله در سال ۹۴ اظهار داشت: در سال جاری با اقدامات پیشگیرانه مقابله با کشت خشخاش به نحو مطلوبی کاهش یافته است.
وی افزود: ساماندهی نقاط آلوده و مدیریت نقاط، دستگیری حداقل سه خرده فروش در روز ، اجرای طرح جمع آوری معتادین متجاهر و انتقال آنها با حکم قضایی به مرکز ماده ۱۶ استان، کنترل و نظارت بربری ها و حمل و نقل مسافر، عملیات مشترک سپاه کربلای استان با پلیس مواد مخدر در شناسایی عناصر تهیه و توزیع مواد و طرح های پلیس مرزبانی و دریابانی و نیز کنترل و شناسایی عوامل توزیع متادون خارج از شبکه از برنامه های حوزه مقابله در سال جاری است.
دبیر کمیته مقابله شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، با اشاره به وجود دو بندر نوشهر و امیر آباد در استان بر ضرورت کنترل الکترونیکی محموله های سنگین این بنادر از طریق تجهیز بندر توسط اداره گمرکات تاکید کرد.
مهدوی در حوزه مقابله در اداره کل زندانها گفت: پیش بینی شده اردوگاه زندان استان به یک دستگاه گیت بازرسی ايكس ری X-RAY مجهز شود که قبل از خریداری این دستگاه تقویت بازرسی انسانی و بدنی در زندانها جهت جلوگیری از ورود مواد مخدر به زندانها ضروری است.
احسان قاسمی، مدیر عامل بنیاد فردای بهتر نیز در جلسه با بیان اینکه به مدت ۱۰سال به عنوان NGO ها در حوزه اجتماعی فعالیت میکنم، اظهار داشت: سرمایه اجتماعی نقشی بسیار مهمتر از سرمایه فیزیکی و انسانی در جوامع ایفا میکند.
وی با بیان اینکه در رتبه بندی سمنها، سمنهای فعال، نیمه فعال و غیرفعال بایستی از هم تفکیک شود از تشکیل کمیته نظارت و ارزیابی بر سمن ها قدردانی کرد.
مدیرعامل بنیاد فردای بهتر با ابراز نگرانی از کاهش سن ابتلا به آسیبهای اجتماعی گفت: با ارائه برنامههای آموزشی مدون از سوی آموزش و پرورش و همکاری سازمانهای مردم نهاد می توان در بهبود این روند گام های موثری برداشت.
قاسمی، در پایان خواستار مکانی برای استقرار سازمانهای مردم نهاد فعال شد تا سمن ها بتوانند فعالیت های اجتماعی خود را به خوبی انجام دهند.
منبع خبر: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۴٫۰۳٫۳۰