دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: با تاکید استاندار دستگاه های دولتی این استان موظف شدند فضاهای مازاد خود را برای ایجاد مراکز ترک اعتیاد در اختیار این شورا قرار دهند.
به گزارش ایرنا، محمدهادی مرعشی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی نقش رسانه در امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در سیستان و بلوچستان و گرامیداشت هفته مبارزه با مواد مخدر افزود: شورا از این فضاها برای ایجاد مراکز جدید ترک اعتیاد و توسعه کارگاه های مناسب در زمینه آموزش کارآفرینی به معتادان بهبود یافته استفاده می کند.
وی اظهار داشت: هم اینک با همکاری سازمان فنی و حرفه ای برنامه های مهارت آموزی در مراکز ترک اعتیاد زنان واقع در شیرآباد و ترک اعتیاد تله سیاه مردان در حال انجام است و دو رشته خیاطی و کارهای ساختمانی و تاسیسات به علاقه مندان آموزش داده می شود.
وی اشتغال و کارآفرینی معتادان بهبود یافته را از جمله دغدغه های مسوولان کشوری دانست و گفت: به دلیل اهمیت موضوع با دستور استاندار سیستان و بلوچستان، معاون برنامه ریزی استانداری به عنوان رییس کمیته اشتغال و صیانت از بهبود یافتگان منصوب و در مرحله تکمیل بانک اطلاعاتی ویژه بهبودیافتگان و کارآفرینان قرار داریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان افزود: ۹۲ مرکز خصوصی متادون درمانی، ۱۲ کمپ، ۱۰ مرکز ترک اعتیاد دولتی، بیش از ۲۸ مرکز اقامتی، هفت کمپینگ، ۱۳ مرکز کاهش آسیب، چهار پناهگاه شبانه و دو مرکز کودکان ویژه نگهداری و درمان معتادان در استان فعال است.
مرعشی اظهار داشت: با انعقاد تفاهم نامه های مختلف با دستگاه های دولتی استان برنامه های فرهنگی و آموزشی برای معرفی راه های مقابله و پیشگیری از مصرف مواد مخدر ویژه جوامع هدف از جمله دانش آموزان که ۲۰ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند، در حال برگزاری است.
وی گفت: همکاری خیران، علما و روحانیون تشیع و تسنن نقش مهمی در توسعه برنامه های پیشگیرانه در زمینه گرایش اعضای خانواده ها به اعتیاد و تشویق معتادان بهبود یافته به فعالیت های اقتصادی و اجتماعی ایفا می کند.
وی گفت: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان از جمله ۱۰ استان پرخطر در زمینه مواد مخدر به حساب می آید لذا بر اساس توافقات با ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و پیگیری مسوولان استانی به منظور معطوف کردن نگاه های ملی به این استان امسال شورای مشترک هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شرق کشور در استان برگزار می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر سیستان و بلوچستان ادامه داد: این اقدام با هدف همپوشانی استان های شرق کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر و افزایش توفیقات در این حوزه برگزار خواهد شد.
وی گفت: همچنین همایش بزرگ معتمدان، علما و ریش سفیدان به منظور اجتماع محور کردن مبارزه با مواد مخدر در زاهدان از دیگر برنامه های این ستاد در سالجاری است که با حمایت و پشتیبانی ستاد مبارزه با مواد مخدر و با هدف آگاه سازی و ایجاد همگرایی در این زمینه برگزار می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش از ۳۰ تن مواد مخدر در ۲ ماه نخست امسال در استان کشف و ضبط شد.
وی گفت: آمار کشفیات مواد مخدر ۲ ماه امسال که عمدتا تریاک بوده است در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵۷ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: همچنین در این مدت ۵۷۵ قاچاقچی، توزیع کننده، حامل و نگه دارنده مواد مخدر در استان دستگیر شدند که نسبت به سال قبل افزایش قابل توجه ای داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: همچنین سال گذشته ۱۲۳ تن انواع مواد مخدر در استان کشف و بیش از سه هزار نفر در این رابطه دستگیر شدند.
وی افزود: ۲۳ درصد از کل کشفیات مواد مخدر کشور در سال قبل مربوط به سیستان و بلوچستان بوده است.
مرعشی اظهار داشت: اجرای ۱۳ طرح جمع آوری معتادان در سطح استان، افتتاح یک مرکز ترک اعتیاد بانوان، دو مرکز ترک اعتیاد دختران و پسران زیر ۱۸ سال و یک مرکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته از دیگر دستاوردهای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۳ به حساب می آید.
وی گفت: ۲۷ نفر در مرکز ترک اعتیاد کودکان پسر زیر ۱۸ سال و ۲۱ نفر در مرکز ترک اعتیاد دختران زیر ۱۸ سال مورد پذیرش قرار گرفتند که تا کنون ۱۹ نفر از پسران و ۱۵ نفر از دختران ترخیص شدند.
وی برپایی همایش های راهکارهای بومی محلی با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی و کودکان کار، افتتاح نمایشگاه، برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی، بازدید مسوولان از مراکز نگهداری دختران بی سرپرست، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و افتتاح مرکز درمانی نیاتک زابل را از مهمترین برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر در استان برشمرد.
هفته مبارزه با مواد مخدر از ۲۹ خرداد تا پنجم تیر ماه با شعار ‘جامعه سالم و عاری از اعتیاد’ برگزار می شود.