آنکارا- سردار ˈعلی مویدˈ رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی ایران، گفت: اقدامات صورت گرفته در امر مبارزه با مواد مخدر، نمایانگر ویژگی های نظام جمهوری اسلامی ایران است.
موید که برای شرکت در نشست کمیسیون فرعی تجارت مواد مخدر در خاورمیانه و خاور نردیک به ترکیه سفر کرده است، دوشنبه شب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این مطلب گفت: ایران در این نشست که با شرکت نمایندگان ۲۴ کشور و سازمان بین المللی در ترکیه برگزار می شود، حضوری فعالی داشته است.
وی با اشاره به ارایه گزارش نماینده ایران در این نشست افزود: نماینده کشورمان در این نشست به ارایه گزارش عملکردی از فعالیت های صورت گرفته در امر مبارزه با مواد مخدر پرداخت که مورد توجه حاضران قرار گرفت. این اقدامات شایسته منطقه ای و فرا منطقه ای بیانگر ویژگی های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با اشاره به پیشنهادهای منطقه ای و فرامنطقه ای ایران در این نشست اظهار داشت: مصوبات این نشست در اجلاس وین که زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار می شود، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. حضور فعال تر کشورها در این اجلاس ها بیانگر جایگاه آنها در مبارزه با مواد مخدر در جهان است.
وی با اشاره به ادامه این نشست تا روز جمعه، اظهار داشت: در این مدت فعالیت های صورت گرفته کشورمان در امر مبارزه با مواد مخدر برای حاضران تشریح خواهد شد.
سردار موید گفت، افزون بر آن در دیداری با همتای ترکیه ای خود، در خصوص تبادل اطلاعات و اقدامات پیشگیرانه گفت وگو خواهد شد.
ˈمحمد یشیل کایاˈ رییس شعبه مبارزه با قاچاق مواد مخدر شهربانی ترکیه در مراسم افتتاح این نشست در شهر بلک ترکیه با اشاره به اینکه نیمی از هرویین کشف شده در جهان، در این کشور و ایران به دست می آید، گفت: فعالیت های گسترده تهران و آنکارا، خاک دو کشور را برای قاچاقچیان ناامن کرده است.
یشیل کایا، با زیاد خواندن هزینه های مبارزه با مواد مخدر در کشورهای مختلف، اظهار داشت: مصرف مواد مخدر موجب آسیب دیدن جوانان، فروپاشی خانواده ها و گسترش ارتشا می شود و با قاچاق این مواد نیز سازمان های تروریستی و فعال در زمینه جرایم سازماندهی شده، هزینه های مالی خود را تامین می کنند.
وی در ادامه بر ضرورت همکاری های بین المللی در مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: در بعد منطقه ای در سال های اخیر میزان تولید این مواد بسیار افزایش یافته است و حوزه بالکان به دلیل فعالیت های گسترده و مبارزه ایران و ترکیه و همچنین دستگیری قاچاقچیان در دو کشور، به صورت یک خط ناامن درآمده است.
به گفته کایا، میزان هرویین کشف شده در ترکیه و ایران نزدیک به نیمی از هرویین مکشوفه در سطح جهان است و به دلیل مخاطرات بسیار برای قاچاقچیان در مسیر ترکیه، مسیر شمال مرزهای کشور ما و نیز مرزهای دریایی را در راه قاچاق مواد مخدر انتخاب کرده اند.
در چهل و هفتمین نشست کمیسیون فرعی تجارت مواد مخدر در خاور میانه و خاور نزدیک در بلک ترکیه که با شرکت نمایندگان ۲۴ کشور به مدت پنج روز برگزار می شود، گذرگاه های جدید مواد مخدر از سوی گروه های مافیایی، سازمان های فعال انجام جرایم سازمان یافته در غرب آفریقا و روش های جدید تولید مواد مخدر شیمیایی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
منبع خبر: ایرنا ۹۱/۸/۲۹