معاون پیشگیری بهزیستی قم گفت: در حال حاضر حدود هشت هزار و ۲۰۰ معتاد در سطح این استان در سامانه بهزیستی ثبت شده اند که هدف اصلی ما بعد از تشکیل پرونده، ساماندهی و بازگرداندن آنها به آغوش جامعه و خانواده می باشد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی بهزیستی قم، حجت الله محمدزاده در گفت وگویی اظهار داشت: در راستای اجرای سیاست های کاهش آسیب، هم اکنون هفت کمپ ترک اعتیاد دارای مجوز بهزیستی و دو مرکز کاهش آسیب درقم با حضور متخصصان درمان و پیشگیری اعتیاد مشغول به خدمت رسانی هستند که تاکنون توانسته ایم بااجرای این سیاستها به حداکثر اهدافمان در زمینه کاهش آسیب و درمان اعتیاد دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: ماهانه حدود ۴۰۰ نفر در کمپها بستری می شوند و بسیاری از آنها از شیوه ترک اعتیاد بدون دارو استفاده می کنند.
وی درخصوص برنامه های کاهش آسیب سوء مصرف مواد مخدر و روان گردان، گفت: کاهش آسیبهای بهداشتی سوء مصرف مواد، به مجموعه اهداف قابل دسترسی گفته می شود که بدون نیاز به کاهش یا توقف مصرف مواد در افراد وابسته به مواد، عوارض سوء مصرف را کاهش می دهد و به طور کلی شامل سیاست یا فعالیت هایی است که برای کاهش عوارض رفتارهای خطرناک طراحی واجرا می شود.
محمدزاده درادامه به اهداف برنامه های کاهش آسیب اشاره و بیان کرد: هدف اصلی برنامه های کاهش آسیب، کمک به فرد جهت آگاهی از خطرات رفتار و ارائه ابزارهای مناسبی جهت کاهش عوارض این خطرات برای خود فرد و جامعه اش است و هدف نهایی برنامه، کنترل کامل رفتارهای پرخطر است.
وی درخصوص حمایت بهزیستی از افراد بهبود یافته نیز گفت: در سال گذشته ۵۰۰ نفر از معتادان بهبود یافته برای اشتغال ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۷۷ نفر موفق به دریافت وام ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون ریالی شده اند.
وی از اعلام آمادگی بهزیستی برای حمایت از بهبودیافتگان در ارائه آموزش های فنی و حرفه ای و اشتغال زایی خبرداد و گفت: بهبود یافتگان می توانند با مراجعه به حوزه معاونت پیشگیری بهزیستی و دفتر آسیب دیدگان اجتماعی، از خدمات این حوزه بهره مند شوند.