معاون سیاسی – اجتماعی فرمانداری رشت گفت: باید در شناسایی زمینهای رها شده که محلی برای تجمع افراد معتاد و به تبع آن انجام جرمهای مختلف هستند اهتمام و همه آنها را به نوعی محصور کرد تا از ورود افراد ناباب به این مکانها جلوگیری شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، علی وارسته، در جلسه کمیسیون مبارزه با مواد مخدر که در سالن اجتماعات فرمانداری رشت تشکیل شد، با بیان اینکه ایران جزو پرقدرتترین و پیگیرترین جوامع جهانی در زمینه مبارزه با مواد مخدر است، اظهار کرد: اگر دیگر کشورها نیز در این زمینه پا به پای کشور ما عمل میکردند، دیگر نیازی به این همه شدت در برخورد با مجرمین و قاچاقچیان مواد مخدر در ایران نبود و از بار سنگین بسیاری از مشکلات در بحث مواد مخدر در داخل کشور کاسته میشد.
وی با مقایسه آماری تعداد مرگ و میرها بر اثر اعتیاد به مواد مخدر در دو سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳، افزود: در هفت ماهه نخست سال ۱۳۹۳ تعداد مرگ و میر معتادین به مواد افیونی یک هزار و ۷۶۲ نفر گزارش شده که متاسفانه نسبت سال ۱۳۹۲ نزدیک به ۸٫۶ درصد افزایش داشته است.
معاون سیاسی – اجتماعی فرمانداری رشت ادامه داد: آمار پزشکی قانونی بین سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲ نشان میدهد که تعداد ۳۹ هزار و ۴۹۶ نفر در این سالها به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند که میانگین تعداد این مرگ و میرها روزانه ۱۰ نفر است.
وارسته بیشترین میزان مواد مخدر مصرفی را ماده مخدر شیشه خواند و افزود: شمار معتادین به شیشه، ۲۶ درصد آمار کل معتادان را تشکیل داده که حدود ۳۴۵ هزار نفر با میزان مصرف ۳۴۰ کیلوگرم را در بر میگیرد.
وارسته با اشاره به آغاز برنامه ششم توسعه از سال آینده گفت: جهت تدوین و برنامهریزی برای این مهم باید ابتدا به اولویتها توجه کرد.
وی از همه دستگاهها تقاضا کرد تا در امر مبارزه با مواد مخدر با تمام قوا همکاری کنند و افزود: یکی از مهمترین دستگاهها که میتواند ما را در این امر بسیار یاری رساند، اداره آموزش و پرورش است.
معاون سیاسی – اجتماعی فرمانداری شهرستان رشت با اشاره به زمینها و باغهای متروک که جزو اماکن جرم خیز محسوب میشوند، گفت: باید در شناسایی زمینهای رها شده که محلی برای تجمع افراد معتاد و به تبع آن انجام جرمهای مختلف هستند، اهتمام و همه آنها را به نوعی محصور کرد تا از ورود افراد ناباب به این مکانها جلوگیری شود.
وی شناسایی و پاکسازی با اولویت مبارزه با باندهای تهیه و فروش مواد مخدر و کاهش هزینههای درمانی را از کارآمدترین روشها در امر مبارزه با مواد مخدر دانست.
منبع خبر: ايسنا ۹۴٫۰۳٫۲۴