مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان، عدم آگاهی را از جمله دلایل اعتیاد افراد بیان کرد و گفت: حدود ۴۵ درصد از افراد اذعان کردهاند که به دلیل ناآگاهی معتاد شدهاند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدركردستان، احمد رشیدی در همایش آموزش مهارتهای زندگی و پیشگیری از اعتیاد ویژه کار و تولید که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در سالن آمفی تئاتر مجتمع امیرنظام گروسی برگزار شد، اظهار داشت: در قرن ۲۱ تهدیدهای ناشی از معضلات اجتماعی و مصرف مواد مخدر پیشرفت انسانها را به مخاطره انداخته است.
وی افزود: مصرف مواد مخدر از جدیترین معضلات بشری در سالهای اخیر در جوامع بوده که در واقع نوعی پدیده شوم اجتماعی است.
رشیدی عنوان کرد: اعتیاد به مواد مخدر هزینههای سنگینی برای خانواده و فرد و دولتها ایجاد کرده است، بنابراین باید برای پیشگیری از آن اقدامات مثمرثمر انجام شود.
وی به دلایل گرایش افراد به مواد مخدر اشاره و بیان کرد: کمرنگ شدن نظارتهای نهادهایی همچون خانواده و مدرسه، دسترسی آسان به مواد مخدر، کاهش قیمت، تضعیف ارتباطات اجتماعی، تهاجم فرهنگی و فکری، عواملی است که بر توسعه این بیماری دامن میزنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با اشاره به پژوهشهای اخیر در رابطه با بحث اعتیاد در کشور گفت: براساس این پژوهشها ۵۵ درصد طلاقها، ۶۵ درصد همسرآزاری، ۶۰ درصد سرقتها، ۳۰ درصد کودک آزاری، ۲۰ درصد قتل عمد، ۳۳ درصد خشونت، ۲۰ درصد جرائم منکراتی و ۱۰ درصد جرائم مالی در ارتباط مستقیم با اعتیاد به مواد مخدر است.
وی عنوان کرد: مشکلاتی چون بیتوجهی به ارزشهای اخلاقی، افت عملکرد فکری و حرکتی، کاهش تعهد فرد نسبت به شغل خود، غیبتهای مکرر و غیرموجه، اخراج کارکنان باتجربه و باسابقه، حوادث و سوانح حین کار،عدم رعایت قوانین شغلی و فرسودگی شغلی از جمله تبعات اعتیاد افراد شاغل و کارگران به اعتیاد است.
به گفته رشیدی، یک میلیون و ۳۲۵ نفر معتاد در کشور وجود دارد و اگر بر اساس خانوار محاسبه شود، حدود ۶ میلیون نفر با بحث مواد مخدر در ارتباط و گرفتار هستند.
وی عدم آگاهی را از جمله دلایل اعتیاد افراد بیان کرد و گفت: حدود ۴۵ درصد از افراد اذعان کردهاند که به دلیل ناآگاهی معتاد شدهاند.
رشيدي مدير كل تعاون ، كار و رفاه اجتماعي در همايش پيشگيري در محيط هاي كاري ۲۳ خرداد گفت خانواده ستونهاي مستحكم جامعه در برابر آسيب هاي اجتماعي علي الخصوص اعتياد است كه كمرنگ شدن انسجام خانواده و ضعف آن مي تواند صدمات بسيار مهلك وارد كند.
وي اشاره كرد: كم رنگ شدن بنيان خانواده باعث تضعيف ارتباطات مثبت ، بي توجهي به فرزنذان و اطرافيان خواهد شد و اين انزوا منشاء بسياري از آسيبهاي اجتماعي و اعتياد است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بیان کرد: باید آموزش و پیشگیری را از سنین پایینتر حتی مهدهای کودک آغاز کرد.
وی برگزاری دورههای آموزشی، همایشها و ایجاد ۲۰ واحد خانه بهداشت در کارگاههای بزرگ در سطح استان که موضوعات آسیبهای اجتماعی، از جمله اعتیاد را مدنظر قرار دادهاند را از جمله اقدامات اداره کل کار و رفاه اجتماعی استان دانست.
اين همايش با همكاري شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و فرمانداري بيجار برگزارشد در كنار همايش نمايشگاتهي از تابلوها و عكس هاي مرتبط برگزار و غرفه مشاوره نيز مستقر شده بود.
زنديه فرماندار شهرستان بيجار در همايش پيشگيري از اعتياددر محيط هاي كار كه توسط اداركل تعاون ، كار و رفاه اجتماعي و شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان بمناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در شهر بيجار برگزار شد، گفت: اگر همه مردم مسئوليتشان را بخوبي در قبال خود، ديگران ، خانواده و محيط كار انجام دهند آسيب هاي اجتماعي علي الخصوص اعتياد بسيار كاهش خواهد يافت.
رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرستان بيجار گفت: حساس شدن فرد در مقابل سرنوشت خود و خانواده و اطرافيان ميتواند كمك زيادي به بحث پيشگيري بنمايد و اينكه مواد مخدر ميتواند به هركسي رو بياورد اما اينكه چگونه پيشگيري كنيم خطر روآوري و صدمه از آن راكاهش خواهد داد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدركردستان۹۴٫۰۳٫۲۳