استاندار و رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان تاکید کرد: برای حل اعتیاد ظرفيت همه گروههای مرجع جامعه باید به کارگرفته شوند و از توان روحانيون، اساتید دانشگاه، هنرمندان، اصناف و افرادی که کلام، نگاه رفتار و قلم آن ها موثر است حداکثر استفاده و بهره برداری را برد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين، مرتضی روزبه در جلسه اين شورا بیان داشت: ماه رمضان فرصت مناسبی برای طرح مسائل و معضلات اجتماعی بویژه اعتیاد و مواد مخدر در مساجد و مناسبتهای مذهبی است و در این زمینه باید هماهنگی و برنامه ریزی لازم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه باید پیوندی بین مناسبتهای دینی و مسائل اجتماعی ایجاد شود، تصریح کرد: ۱۴۰۰ مسجد و ۳۰ بقاع متبرکه در استان وجود دارد که در طول ماه مبارک رمضان مردم به این اماکن مذهبی رفت و آمد میکنند اما تاکنون برای استفاده از این ظرفیت برنامهریزی درستی صورت نگرفته است.
دبير شوراي هماهنگي استان افزود: متاسفانه امروز بلای اعتیاد به خانواده های مذهبی و مسجدی نیز سرایت کرده که در این زمینه باید با تشکیل اتاق فکر و دعوت از افراد صاحبنظر و نوآور در دانشگاه ها، مراکز آموزشی، بهزیستی، نیروی انتظامی و دستگاههای مرتبط از دیدگاهها و نقطه نظرات آنها استفاده كرد.
استاندار با تاکید بر نظارت و ارزیابی مستمر کمپهای نگهداری معتادان و ضرورت آیندهنگری و سیاستگذاری در این زمینه اظهار داشت: حجم اعتباراتی که از سوی ستاد مرکزی مبارزه با مواد مخدر برای درمان معتادان به استان تخصیص میباید در مقایسه با کل اعتبارات مورد نیاز رقم پایینی است که نیازمند بازنگری و حمایت بیشتری است و انتظار می رود که حداقل ۵۰ درصد از هزینه های مورد نیاز از سوی مرکز تامین شود.
رییس شورای هماهنگی استان با اشاره به لزوم برنامهریزی صدا و سیما در راستای فرهنگسازی و پیشگیری از اعتیاد و مواد مخدر بیان داشت: صدا و سیما در کنار برگزاری جلسات و نشستهای کارشناسی در زمینه اعتیاد و مواد مخدر باید نسبت به تهیه و تولید فیلم و گزارشهای مستند در این زمینه اقدام کند تا بتواند زشتی و تبعات متفی این معضل و آسیب خانمان سوز را به خانواده ها به شکل بهتری نمایش بدهد.
استاندار با تاکید بر شناسایی و حساسیت نسبت به معتادین شاغل در دستگاهای اجرایی و واحدهای تولیدی اظهار کرد: معتادان شاغل موضوع بسیار مهمی است که همه دستگاههای اجرایی باید نسبت به وضعیت کارمندان خود در این زمینه حساس باشند و آموزش و فرهنگسازی لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی با حمایت از طرح شناسایی و معرفی روستا و محله ی پاک در استان افزود: روستای پاک و محله پاک موضوع مهمی است که باید با شناسایی چند روستا و محله ی شاخص در این زمینه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی کرد و از ظرفیت شورایاری ها در راستای ایجاد محله پاک از اعتیاد و مواد مخدر استفاده کرد.
مختار كرمي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان در اين جلسه طي سخناني با اشاره به برنامههاي ابلاغي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر بر لزوم همكاري كليه دستگاههاي عضو و مرتبط شورا جهت اجراي مناسب طي روزهاي ۳۰ لغايت ۵ تير ماه در سطح استان تاكيد كرد.
وي برگزاري نمايشگاه و همايش تقدير از فعالين عرصه مبارزه با مواد مخدر و امر اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر در استان، گردهمايي روحانيون و مبلغين، برگزاري مسابقات ورزشي و…، پخش برنامههاي ويژه از صدا و سيماي استان، سخنراني فرمانداران و بخشداران در خطبههاي پيش از نماز جمعه و… را از جمله اهم برنامههاي سالروز جهاني مبارزه با مواد مخدر در استان برشمرد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قزوين۹۴٫۰۳٫۲۳