• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل پست ها: 73612اخبار امروز : 0
6

به گفته يك پژوهشگر حوزه اعتياد: عوارض شيشه، سه ماه پس از اولين مصرف در چهره فرد ظاهر مي‌شود

  • کد خبر : 1843
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۴:۵۰

يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: عوارض ناشي از مصرف ماده مخدر شيشه و تركيبات آن سه ماه پس از اولين مصرف در چهره فرد ظاهر مي‌شود و اين عوارض در ده سال نخست مصرف بسيار شديد مي‌شوند.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر شهره شكرزاده در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني ستاد با […]


يك پژوهشگر حوزه اعتياد گفت: عوارض ناشي از مصرف ماده مخدر شيشه و تركيبات آن سه ماه پس از اولين مصرف در چهره فرد ظاهر مي‌شود و اين عوارض در ده سال نخست مصرف بسيار شديد مي‌شوند.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر شهره شكرزاده در گفت‌وگو با پايگاه اطلاع‌رساني ستاد با بيان اين مطلب اظهار داشت: در بحث گرايش افراد به شيشه، سن بيشتر و كمتر مفهومي ندارد، يعني در سنين متفاوت اين اعتياد رخ مي‌دهد اما غالب معتادان به شيشه جوانان هستند دلايل اينكه چرا افراد به اين نوع روان‌گردان‌ها روي مي‌آورند متفاوت است كه بايد مطالعه دقيقي در اين زمينه انجام شود.

وي با بيان اينكه براساس تحقيقات انجام شده شيوع و گسترش مصرف ماده مخدر شيشه، دلايل پيچيده‌اي دارد، گفت: برخي سرسختي رواني جوانان و برخي نوع شيوه‌هاي مقابله با آن را مطرح مي‌كنند، با اين وجود آسيب‌شناسي رواني و اختلالات شخصيتي از يك سو و الگوهاي معيوب فرزندپروري از سوي ديگر مي‌تواند موجبات گرايش نوجوانان و جوانان به مصرف شيشه را مشخص كند.

اين پژوهشگر حوزه اعتياد ادامه داد: نبود اطلاعات به خودي خود، مي‌تواند مشكلاتي را بوجود بياورد اما در پس اين آمارها مي‌توان به يك موضوع به طور ضمني اشاره كرد و آن اينكه گرايش جوانان بيش از گروه‌هاي ديگر در مصرف مواد روان‌گردان است، با اين حال نكته حائز اهميت در اين مطالعات آن است كه علت گرايش جوانان به مواد روان‌گردان دستيابي به هيجانات و تاثير هيجاني مواد صنعتي بر روان افراد است.

شكرزاده با بيان اينكه پيشگيري از گرايش نوجوانان به مصرف آمفتامين نيازمند فرهنگ‌سازي، مديريت و اطلاع‌رساني است، گفت: در راستاي پيشگيري بايد بتوان سهم و نقش عوامل خانوادگي تربيتي و باليني و شخصيتي را در گرايش نوجوانان و جوانان به مصرف شيشه مشخص كرد.

وي ادامه داد: بي‌شك با آموزش‌هاي ابتدايي و تبليغات هيچ كمكي نمي‌توان به افراد مبتلا و معتاد به اين مواد كرد؛ چرا كه سطح تخريب اين محرك بالا است، بنابراين نبايد دنبال شيوه‌هاي كنترلي در افراد مبتلا بود.

وي گفت: خانواده‌ها ابتدا بعد از اينكه متوجه ابتلاي افراد به مخدر يا محرك و روان‌گردان مي‌شوند در وهله اول نبايد اين كشف را پيش فرد مبتلا فاش كنند، امروزه ديگر شيوه كنترلي جوابگو نيست و كسي نتوانسته با استفاده از اين شيوه معتاد را نجات دهد، بنابراين بايد افراد خانواده در يك سري برنامه‌هاي آموزشي براي كسب اطلاعات شركت كنند.

شكرزاده خاطرنشان ساخت: آنچه مهم است اين است كه اعتياد مي‌تواند مشكلات بسيار جدي را براي نوجوانان و جوانان در خانواده و جامعه ايجاد كند، از اين رو مصرف شيشه با عوامل درون‌زاد به‌عنوان عوامل باليني- شخصيتي مرتبط است و تحت تاثير ساختارهاي اجتماعي و عوامل تربيتي – خانوادگي قرار دارد.


منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۲/۳/۱۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=1843

برچسب ها